Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Βηματάκια

Προσωπικά δεδομένα;
Απόρθητo φρούριο φαντάζει το ΙΚΑ και το ρόλο του κλειδοκράτορα έχει αναλάβει ο διευθυντής των γιατρών του ΙΚΑ. Να φανταστείτε τόσα είναι «τα μυστικά του βάλτου» που όταν ζητήσαμε στοιχεία για τον αριθμό των γιατρών οι οποίοι απεργούν τις τελευταίες μέρες για να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, ο Διευθυντής των γιατρών του ΙΚΑ μας παρέπεμψε στον διοικητή του ΙΚΑ στην Αθήνα, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος δεν μπορεί να τα δώσει. Τη γενική εικόνα της απεργίας στο ΙΚΑ Κομοτηνής σας ζητήσαμε όχι κανένα κρατικό μυστικό…. Ευτυχώς που όλοι οι γιατροί δεν έχουν αυτή την ανευθυνοευθυνόφοβη λογική, αλλιώς πραγματικά θα χρειαζόταν μια περιφερειακή εφημερίδα να επικοινωνήσει με τον διοικητή του ΙΚΑ για να πάρει στοιχεία για το ΙΚΑ Κομοτηνής. Ποιος ξέρει μπορεί και αυτός να μην μπορούσε να μας μιλήσει και να μας παρέπεμπε στον γ.γ. του Υπουργείου υγείας, οι οποίοι θα μας παρέπεμπαν στον Υφυπουργό Υγείας, ο οποίος θα μας παρέπεμπε στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος δεν είναι διαθέσιμος γιατί έχει ένα νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή… Παρόλ’ αυτά ο αναρμόδιος διευθυντής είχε όλη την καλή πρόθεση να μας υποδείξει τι να γράψουμε….
Ο άλλος Αντρέας
Ημερομηνία ορόσημο χαρακτήρισε την 9η Φεβρουαρίου ο Υπουργός Υγείας κ. Αντρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι η Βουλή θα το πανηγυρίσει, αφού, όπως είπε, «ευοδώνεται ο στόχος 27 χρόνων, η Πρωτοβάθμια Υγεία θα γίνει πράξη και η αναλγησία τόσων χρόνων τελειώνει εδώ». Μετά τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου λοιπόν, θα έχουμε επιτέλους μια νέα γιορτή για τον Φεβρουάριο, την γιορτή του Αγίου LOVEέρδου, στην οποία θα γιορτάζουμε την νέα πορεία που πήρε η υγεία στη χώρα μας. Άλλωστε σκεφτείτε το, σε ποιους φέρνουμε λουλούδια; Στους ερωτευμένους και τους αρρώστους. Και τους πεθαμένους.
Ήρθε το τέλος
Την εκτίμηση ότι η κρίση του ευρώ «πλησιάζει στο τέλος της» διατυπώνει ο επιχειρηματίας-χρηματιστής Τζορτζ Σόρος, σε άρθρο του που δημοσιεύει η ευρείας κυκλοφορίας γαλλόφωνη εφημερίδα Λε Σουάρ.
Ο κ. Σόρος επισήμανε ότι η προθυμία των Ευρωπαίων που εργάζονται, εδώ και πολλές εβδομάδες, στην σταθεροποίησή του με πιο πειθαρχημένες εθνικές πολιτικές φέρνει το τέλος της κρίσης.
Το μόνο πρόβλημα κ. Σόρος; Η κρίση του ευρώ μπορεί να πλησιάζει το τέλος της, αλλά το τέλος τους πλησιάζουν και οι Έλληνες.
Ζημιές 4,5 εκατ. ευρώ
Υψηλές ζημιές κατέγραψε η εταιρεία "Κλωστήρια Θράκης", νηματουργική βιομηχανία της οικογένειας Ακκά, ιδιοκτήτριας του μεγαλύτερου κλωστοϋφαντουργικού ομίλου της χώρας, κατά τη δεκαοκτάμηνη οικονομική χρήση 1.1.2009 - 30.6.2010 που έχει έδρα στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής
Σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρείας οι πωλήσεις της το προαναφερθέν χρονικό διάστημα ανήλθαν σε 34,25 εκατ. ευρώ, από 20,76 εκατ. ευρώ την προηγούμενη δωδεκάμηνη οικονομική χρήση 1.1.2008-31.12.2008.
Η ζημιά οφείλεται στην πτώση των τιμών σε μία εποχή που το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί σημαντικά. Όταν λοιπόν μεγάλες εταιρείες όπως τα «Κλωστήρια Θράκης» παρουσιάζουν τέτοιες ζημιές τότε καταλαβαίνει κανείς πως μέλλον της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας είναι μάλλον θολό… και όχι τόσο ρόδινο όπως θέλουν να το παρουσιάζουν κάποια business plans…
1.000.000 Ευρώ για τον Παλαιοκώστα
Ναι δε σας γελάνε τα μάτια σας. Σε 1 εκατ. ευρώ ανέρχεται η χρηματική αμοιβή για τη σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα που προκηρύχθηκε χθες με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών, Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Το ποσό θα δοθεί σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη του καταζητούμενου.
Εδώ που τα λέμε 1 εκατ. ευρώ εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν είναι και λίγα λεφτά… Αλήθεια μας περισσεύουν;
Ένας δεν θα βρεθεί;
Εντωμεταξύ σε άλλη μία κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας αφού βλέπουν τις μέρες και τις εβδομάδες να περνάν και να μη δίνεται λύση στο χρόνιο πρόβλημα τους. Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει ραντεβού στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και εκεί θα αποφασίσουν τι μορφή θα πάρει η κινητοποίηση τους. Τους ανθρώπους αυτούς τους έχουν φάει οι δρόμοι όμως κανενός το αυτί δε φαίνεται να ιδρώνει. Θα το γράψουμε ξανά. Κάποιος πρέπει επιτέλους να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να τους πει τα δυσάρεστα. Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία…
Και όμως γυρίζει
Περίπου το ένα τρίτο των Ρώσων (32%) είναι πεπεισμένοι ότι ο Ήλιος περιστρέφεται γύρω από την Γη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ρωσικού Ινστιτούτου Vtsiom, που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Ιανουαρίου σε 1.600 άτομα και 46 περιφέρειες της χώρας. Θα έπρεπε να τους κοροϊδεύουμε, αλλά εδώ ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Γ. Στουρνάρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα θα είναι τελείως διαφορετική σε έναν χρόνο, εάν η κυβέρνηση αντέξει στις πιέσεις και η Ευρώπη προχωρήσει στον μηχανισμό για το χρέος. Με τι ψυχή να τους κοροιδέψουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: