Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Βηματάκια

Απεργία
Στους φαρμακοποιούς, τους γιατρούς και τους δικηγόρους και τους δημοσίους υπαλλήλους ήρθαν να προστεθούν και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι την Πέμπτη, ενώ έχουν προγραμματίσει 48ωρη απεργία στις 22 και 23 Φεβρουαρίου. Πάντως δε βλέπουμε κανένα ιδιωτικό υπάλληλο ή μεροκαματιάρη να απεργεί… Τυχαίο;;; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!
Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε
Με πολύ συντονισμένες προσπάθειες η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης κατάφερε να φτάσει στη σύλληψη κακοποιού στον οποίο καταλογίζονται σωρεία κλοπών και διαρρήξεων και είχαν γίνει το τελευταίο καιρό στη Ροδόπη. Αυτός ο συντονισμός όμως φαίνεται να πάσχει όσον αφορά τη διαχείριση πληροφοριών από πλευράς υπηρεσίας. Αν και ο αστυνομικός διευθυντής επιθυμεί όπως δηλώνει κατά κόρον να κρατά ισότιμη στάση απέναντι στα ΜΜΕ της περιοχής κάποιος συνεργάτης του… δε συμμερίζεται αυτή την άποψη…. Ας προσέξει λοιπόν γιατί όταν ένα καράβι έχει πολλές διαρροές βουλιάζει πιο γρήγορα…
George Papandreou: Ο Ειρηνοποιός
Αφού έσωσε την Ελλάδα ήρθε η ώρα να δώσει λίγο από το μεγαλείο του και σε άλλες δοκιμαζόμενες χώρες. Ο χαρισματικός ηγέτης Γιώργος Παπανδρέου junior ως άλλος George Clooney (ειρηνοποιός) θα πήγαινε να δώσει τη λύση στο δοκιμαζόμενο λαό της Αιγύπτου. Εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν, αυτός θα πετύχαινε. Εκεί που όλοι οι άλλοι μένουν από ενέργεια, αυτός σαν άλλο κουνέλι Duracell θα συνέχιζε για ώρες. Όμως την τελευταία στιγμή οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν και δεν κατέστη δυνατόν να γίνει αυτό…. Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης…. Η Αίγυπτος έχασε μια «τρομακτική» ευκαιρία να βγει από την κρίση και να μπει στην «παράκρουση» να μας κάνει παρέα…. Κρίμα…. Ίσως μία άλλη φορά… Να τον περιμένετε…. Είναι η μόνη σας ελπίδα….
Δώστε μια απάντηση
Στο κλείσιμο της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου, στο ύψος του σταθμού του Προμαχώνα, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας περίπου 250 εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝΚΛΩ). Οι διεκδικήσεις τους είναι γνωστές όπως γνωστή πλέον είναι και η απροθυμία της κυβέρνησης να τους δώσει μία απάντηση.
Ας βρεθεί επιτέλους κάποιος να αναλάβει το πολιτικό κόστος (γιατί περί αυτού πρόκειται) και να πει σε αυτούς τους ανθρώπους επίσημα «ότι δεν υπάρχει σάλιο». Είναι τουλάχιστον απάνθρωπο αν όχι ανήθικο να τους εξωθούν σε τέτοιες κινήσεις απελπισίας. Έχουμε χάσει πολλά από τότε που ξεκίνησε η κρίση στην χώρα και σίγουρα θα χάσουμε και άλλα. Ας μη χάσουμε όμως την ανθρωπιά μας κύριοι.
Πάω μια βόλτα.. κι έλα
Ένα ιδιαίτερα περίεργο συμβάν έφτασε στα αυτιά μας ότι συνέβη πριν από λίγο καιρό. Σε οικισμό της περιοχής, ένας συντοπίτης μας σταμάτησε με το αυτοκίνητό του έξω από κατάστημα για να ψωνίσει κάτι. Επειδή ήταν λίγο βιαστικός, άφησε τα κλειδιά μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά όταν βγήκε έξω, το αυτοκίνητο είχε κάνει φτερά! Μετά από λίγη ώρα, αφού το αυτοκίνητο παρέμενε άφαντο, ο οδηγός πήρε τηλέφωνο την αστυνομία για να καταγγείλει την κλοπή. Πριν προλάβει όμως καλά καλά να πει ακριβώς τι έγινε, άκουσε έκπληκτος από την άλλη πλευρά της γραμμής ότι το αυτοκίνητό του βρισκόταν στο σιδηροδρομικό σταθμό Κομοτηνής. Προφανώς κάποιος ιδιαίτερα βιαστικός συγχωριανός του, ο οποίος έπρεπε να πάει στον Σταθμό, ανέβηκε στο βολικά αφημένο αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά δεν άφησε το αυτοκίνητο έτσι, αλλά πήρε τηλέφωνο την αστυνομία, άφησε τα στοιχεία του αυτοκινήτου και πού βρισκόταν, ώστε ο ιδιοκτήτης του να το βρει αμέσως. Δεν ξέρουμε βέβαια, αν του άφησε και λεφτά για την βενζίνη…
Παντού υπάρχει ένας Στυλιανίδης
Στην ΝΟΔΕ Άρτας παραβρέθηκε ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, για την κοπή της πίτας της. Τώρα είτε τον έπιασε στερητικό σύνδρομο αφού δεν φαίνεται η ΝΟΔΕ Ροδόπης να κόβει πίτα και πήγε στην πρώτη που βρήκε, είτε τέλειωσαν οι βουλευτές στην περιοχή και έστειλαν αυτόν για αντικαταστάτη. Ελπίζουμε να μην αποφασίσει να παρουσιάσει και το βιβλίο του εκεί, για τι θα αρχίσουμε να νομίζουμε ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος βουλευτής Άρτας και όχι Ροδόπης. Βέβαι αοι αρχηγοί κομμάτων μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα σε δύο περιοχες…
Νέο μηχάνημα για τους Καρδιοπαθείς στο Νοσοκομείο Κομοτηνής
Κατά την κοπή της πίτας του Συλλόγου Στήριξης και Αποκατάστασης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών Ροδόπης, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Ηρακλής Χατζηνέστωρος, ανακοίνωσε ότι το μηχάνημα που δώρισαν στο νοσοκομείο το καλοκαίρι οι Κύπριοι καρδιοπαθείς κατά την επίσκεψή τους στον όμορό του σύλλογο, θα αρχίσει τη λειτουργία του το αμέσως επόμενο διάστημα. Το μηχάνημα μετράει την οστική πυκνότητα, και ο κ. Χατζηνέστωρος τόνισε ότι πρέπει να περάσουν όλοι οι πολίτες πάνω από μια συγκεκριμένη ηλικία για να μετρηθεί η μάζα των οστών, αλλά ιδίως για τις γυναίκες που βρίσκονται μετά την εμμηνόπαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: