Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Βηματάκια

Κατά του πανεπιστημιακού ασύλου ο ΛΑΟΣ
Πρωτόγνωρο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα αποτελεί για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Ροδόπης το πανεπιστημιακό άσυλο, ο οποίος όμως ξεχνά ότι πολλά είναι τα «πρωτόγνωρα» και «πρωτόγονα» που συμβαίνουν στη χώρα μας αυτή την εποχή.… Υπενθυμίζουμε λοιπόν πως λόγος ύπαρξης του πανεπιστημιακού ασύλου στην Ελλάδα υπάρχει, καθώς σε καμιάς άλλης χώρας την Ιστορία δεν μπήκαν άρματα μέσα στα Πανεπιστήμια. Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν είναι αριστερίστικη συνήθεια του παρελθόντος, αλλά υπάρχει για να θυμίζει σε όλους ότι κάποτε ακόμα και η διακίνηση ιδεών σε χώρους μάθησης ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ. Όσο για τα οικονομικά της χώρας (θέμα για το οποίο θα μιλήσει στην Κομοτηνή προσεχώς βουλευτής του ΛΑΟΣ) «που μέχρι το 1974 ήταν άψογα» και ξαφνικά ήρθαν τα πάνω κάτω, είναι ένα θέμα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση, συζήτηση η οποία ορισμένους μπορεί να τους κοκκινίσει…!
Η γιορτή του μικρού ποδοσφαιριστή
Τη γιορτή του μικρού ποδοσφαιριστή διοργανώνει η ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης την Κυριακή 20 Φεβρουάριου σε γνωστό κέντρο διασκέδασης στην Κομοτηνή. Στους μικρούς ποδοσφαιριστές θα μοιραστούν πολλά δώρα και οι διοργανωτές υπόσχονται ένα παραδοσιακό γλέντι σε όλους.
Τις πταίει;
Ο κ. Στέφανος Διαμαντής, δασολόγος τακτικός ερευνητής στο ΕΘΙΑΓΕ, ενημέρωσε χθες τους παραγωγούς για καλλιέργειες που ευδοκιμούν στην ορεινή ζώνη.
Μιλώντας πριν από την παρουσίαση, τόνισε πως ότι και αν αποφασίσουν να κάνουν οι παραγωγοί, πρέπει να είναι προσεκτικοί και οργανωμένοι για να καταφέρουν να κάνουν κάτι που έχει μέλλον, ανεβάζοντας την ποιότητα χωρίς να προσκολλώνται στην παραγωγή. Φυσικά όταν μιλάμε για οργάνωση παραγωγών, το μυαλό μας πάει πάντα στις ενώσεις, οι οποίες έχουν αποκτήσει πάρα πολύ κακό όνομα.
Πάνω σε αυτό ο κ. Διαμαντής τόνισε πως είναι λυπηρό που οι συνεταιρισμοί έχουν βγάλει τόσο κακό όνομα, παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις είναι δικαιολογημένο γιατί τα διοικητικά συμβούλια λειτουργούσαν με κομματική νοοτροπία, βολεύοντας «ημέτερους».
Το μέλλον φαίνεται να βρίσκεται στους συλλόγους παραγωγών, και μάλιστα ο εισηγητής ανέφερε ένα σύλλογο καστανοπαραγωγών στα Χανιά που έχει φτάσει τα 600 μέλη, κάτι που του δίνει μεγάλη δύναμη, τόσο στον έλεγχο της παραγωγής, συσκευασίας και διάθεσης, αλλά και της τιμής. Μένει να δούμε αν το παράδειγμα αυτό μπορούν να το ακολουθήσουν και οι παραγωγοί της περιοχής μας, όποιο και αν είναι το προϊόν τους, παρόλο που το παρελθόν δεν μας κάνει αισιόδοξους…
Άλλαξαν τα πράγματα
Ξεχάστε αυτά που ξέρατε! Αυτό είναι το σύνθημα που αντηχεί σε όλους τους διαδρόμους, τα εξεταστήρια, τους γιατρούς, τους νοσοκόμους και όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Το μεταφέρουν από στόμα σε στόμα οι εργαζόμενοι και το διαπιστώνουν ιδίοις όμασι οι Κομοτηναίοι που επισκέπτονται το «Σισμανόγλειο». Ξεχάστε τις επισκέψεις σε γνωστούς γιατρούς για εξυπηρετήσεις και γρήγορες λύσεις όλοι περνάνε από το ταμείο και κυρίως από τα ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών)! Όλα ξεκινάν εκεί και τελειώνουν εκεί. Γι’ αυτό λοιπόν όσοι βρεθείτε στην ανάγκη μη χάνετε χρόνο να γυρίζεται στους διαδρόμους του Νοσοκομείου ψάχνοντας γιατρούς. Πάτε στα ΤΕΠ εκεί θα σας βρουν σίγουρα έναν. Επίσης ρωτήστε γιατρούς, νοσοκόμους και λοιπούς εργαζόμενους για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε γιατί αν πάτε να τα κάνετε με τον παλιό τρόπο μόνο χρόνο θα χάσετε. Και φυσικά όλοι, μα όλοι θα περάσετε από το ταμείο για να πληρώσετε το ποσοστό συμμετοχής που σας αναλογεί. Τέλος οι δωρεάν παροχές. Α και όσοι δεν έχετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας καλά θα κάνετε να πάτε να το πάρετε γιατί αλλιώς θα πληρώνεται από την τσέπη σας.
Break
Δεκάλεπτο διάλειμμα για τσιγάρο θα γίνεται από εδώ και στο εξής σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο. Ναι καλά διαβάσατε, όχι για τοστάκι, ούτε για καφεδάκι, ούτε για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη αλλά για τσιγάρο! Εμ είδε και απόειδε ο Δήμαρχος με τους καπνιστές Δημοτικούς Συμβούλους που άφηναν ένας ένας την αίθουσα και επέστρεφαν μετά από λίγο και εισηγήθηκε το δεκάλεπτο διάλειμμα για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της διαδικασίας. Σημειώνεται δε ότι η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Σώμα και κανείς από την αντιπολίτευση δεν έφερε αντίρρηση…
Απουσία
Ηχηρές ήταν και οι απουσίες από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο αφού το παρόν δεν έδωσαν ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, ο Αντώνης Γραβάνης, ο Κώστας Ναλμπάντης και ο Σταμάτης Μαρούδας. Φαίνεται πως ο ιός της γρίπης που είναι σε έξαρση αυτό τον καιρό εμπόδισε αρκετούς συμβούλους ένθεν και ένθεν να παραβρεθούν. Ευτυχώς όμως που δεν ήρθαν γιατί θέση για να καθίσουν δε θα έβρισκαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: