Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Βηματάκια

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι γιατροί
Φαρμακοποιοί, δικηγόροι και τώρα πλέον και γιατροί μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων, από το Σάββατο συνεχίζοντας και τον Φεβρουάριο. Ο κλάδος όπως φαίνεται αντιδρά στις αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο Υγείας και οι ιατρικοί σύλλογοι συμφώνησαν στο να δυσκολέψουν τη ζωή του Λοβέρδου. Έτσι λοιπόν γιατροί των νοσοκομείων και του ΙΚΑ όπως και ιδιώτες ετοιμάζουν 24ωρες, 48ωρες κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες όπως και μία στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη 1η Φεβρουαρίου.
Εκεί που άλλοι απέτυχαν…
Γνωρίζατε ότι εδώ και 154 χρόνια η εξουσία προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να κόψει το τσιγάρο στον Έλληνα; Η αντικαπνιστική προσπάθεια στην Ελλάδα ξεκινά πριν από 154 χρόνια με βασιλικό διάταγμα «περί απαγορεύσεως του καπνίζειν εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων» ως προληπτική ενέργεια για ενδεχόμενες πυρκαγιές. Το διάταγμα υπέγραφε μάλιστα «εν ονόματι του βασιλέως», η βασίλισσα Αμαλία. Λέτε το ΠαΣοΚ να πετύχει εκεί που οι βασιλείς απέτυχαν;
Βρείτε άλλη λύση
Η πάταξη του παρεμπορίου που ανθεί στους δρόμους της πόλης μας τα τελευταία χρόνια αποτελεί πάγιο αίτημα των επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Ροδόπης που ζητούν από τους αρμόδιους να πράξουν τα δέοντα. Έτσι θα πρέπει να δουν με θετικό μάτι το γεγονός ότι η Δημοτική Αστυνομία Κομοτηνής δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί τους πλανόδιους, παράνομους, μικροπωλητές που τριγυρνούν αμέριμνοι στην Κομοτηνή και εκθέτουν την πραμάτεια τους. Μόνο μέσα στον Ιανουάριου έχουν γίνει 14 κατασχέσεις. Όμως οι πλανόδιοι δε φαίνεται να πτοούνται. Σωρηδόν καταφθάνουν τα νέα προϊόντα και αυτοί ξαναβγαίνουν «παγανιά». Άρα το πρόβλημα έγκειται στην προμήθεια και όχι στην πώληση. Εκεί πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια των αρμοδίων; Πιάστε τους προμηθευτές, να μείνουν οι πλανόδιοι χωρίς εμπόρευμα!
Αναδιαρθρώνοντας την αναδιάρθρωση
Πολλά αντικρουόμενα μηνύματα λαμβάνουμε τον τελευταίο καιρό για το ελληνικό χρέος, αφού από αλλού ακούγεται ότι μάλλον θα υπάρξει αναδιάρθρωση, άλλοι λένε ότι η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη, και η κυβέρνηση(φυσικά) λέει ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για αναδιάρθρωση του χρέους. Επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί, και δεν έχει καλή κατάληξη, μπορούμε να πάμε κατευθείαν στο φινάλε, και να μην καθόμαστε να παιδευόμαστε; Επιτέλους μια ψυχή που είναι να βγεί, ας βγεί! Πάντως ο πρωθυπουργός στο Παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα μπορέσουμε να ανοιχτούμε στις παγκόσμιες αγορές ακόμα και φέτος, για το οποίο έχουμε να πούμε: Προσοχή πρόεδρε, έχει καρχαρίες στα ανοιχτά!
Απογράψτε μας
Από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου θα διεξαχθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή η γενική απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών της χώρας, ενώ θα έχει προηγηθεί- από 1 έως 28 Φεβρουαρίου- η γενική απογραφή των κτιρίων.
Στόχος της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς την 29η Μαρτίου, είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δηλ. στον τόπο της συνήθους διαμονής τους. Οπότε από τις 30 Μαρτίου, αν έρθει κάποιος περίεργος στο σπίτι σας ρωτώντας για την οικογένειά σας και τα στοιχεία σας, μην ανησυχείτε, δεν σας ελέγχει η εφορία, απλά σας απογράφουν. Η εφορία θα πάρει τα στοιχεία από αυτούς και θα τα χρησιμοποιήσει μετά…
Καθρέφτης πολιτισμού
Ο πίνακας ανακοινώσεων του Δήμου, στην είσοδο της πλατείας, έχει μετατραπεί σε καθρέφτη του πολιτισμού της κοινωνίας μας, αφού ακόμα και αν το καθαρίσουν οι υπάλληλοι, στο άψε σβήσε θα επανέλθει στην προηγούμενη άσχημη εικόνα του. Αφού αυτοί είμαστε, μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: