Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Βηματάκια

Σχεδόν έτοιμα τα ΤΕΠ
Το αργότερο σε 15 ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν εργασίες που γίνονται εδώ και καιρό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του «Σισμανόγλειου». Την αναμόρφωση των ΤΕΠ είχε εξαγγείλει με την ανάληψη των καθηκόντων του ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ηρακλής Χατζηνέστωρος και στόχο έχει ο χώρος εισόδου των ασθενών στο νοσοκομείο και η πρώτη εικόνα που θα λαμβάνει να βελτιωθεί γιατί μέχρι τώρα ήταν απαράδεκτος.
Προστέθηκε λοιπόν ένας στεγασμένος χώρος, εκεί που πάρκαρε το ασθενοφόρο, έχει μεγαλώσει ο χώρος των ΤΕΠ και μάλιστα πολύ σύντομα δε θα υπάρχει πρόσβαση των συνοδών στις αίθουσες αφού θα περιμένουν σε ξεχωριστό χώρο κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την παροχή φροντίδας και ιατρικών υπηρεσιών αλλά και για την εικόνα που παρουσιάζει το νοσοκομείο.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου στους νέους χώρους θα δημιουργηθούν μονάδες βραχείας νοσηλείας, εξεταστήρια, θα γίνει αίθουσα για καρδιακή αναζωογόνηση αλλά και μία αίθουσα για τα λοιμώδη. Επίσης αλλάζουν πλέον και οι είσοδοι αφού θα υπάρχει ξεχωριστή είσοδος για τα εξωτερικά ιατρεία και ξεχωριστή για τα επείγονται.
Και αν αναρωτιέστε πως γίνεται σε καιρό κρίσης να πηγαίνουν όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα, υπάρχει απάντηση και γι’ αυτό. Όπως μας ενημέρωσε ο κ Χατζηνέστωρος το έργο κατέστη δυνατό να προχωρήσει, εν μέσω κρίσης, χάρη σε δωρεές συμπολιτών μας! Τελικά το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και της φιλανθρωπίας δεν έχει εγκαταλείψει την πόλη μας, όπως πολλοί θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε!
Ιστορική αλήθεια
Με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, υποστήριξε χθες ενώπιον της Ολομέλειας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ότι η Τουρκία δεν δέχεται ότι διέπραξε Γενοκτονία κατά των Αρμενίων στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
«Για να χαρακτηριστεί γενοκτονία η συμπεριφορά μας έναντι των Αρμενίων εκείνη την εποχή, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι υπήρχε, από την πλευρά της Τουρκίας, πρόθεση σφαγής» εξήγησε. Μπορούν να «γαβγίζουν» όσο θέλουν οι γείτονες, αλλά η αλήθεια είναι μία. Η γενοκτονία των αρμενίων ήταν ένα προμελετημένο και ειδεχθές έγκλημα που κυβέρνηση των Νεότουρκων έφερε σε πέρας με συστηματικότητα. αλλά δυστυχώς η ιστορική μνήμη είναι κάτι στο οποίο η ηγεσία της γειτονικής χώρας έχει επιλεκτική μνήμη, ενώ πολύ εύκολα βαφτίζει τις εισβολές, όπως αυτή της Κύπρου, επεμβάσεις.
Συνάντηση του δικτύου οικολογικών οργανώσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Περιφερειάρχη.
Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δικτύου οικολογικών οργανώσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που συμπεριλαμβάνει αυτά της Καβάλας, της Θάσου, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης, με τον περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη.
Πρωταρχικό θέμα της συνάντησης, όπως δήλωσε η κα Κατερίνα Παπαδοπούλου, μέλος της οικολογικής εταιρίας Έβρου, ήταν η δυνατότητα συμμετοχής του δικτύου και ο θεσμικός του ρόλος στις επιτροπές διαβούλευσης που προβλέπονται από τον Καλλικράτη για τα οικολογικά ζητήματα της περιφέρειας.
«Από εκεί και πέρα, ζητήσαμε και είχαμε μια ενημέρωση σε περιφερειακό επίπεδο σε θέματα όπως τα απορρίμματα, το πρόβλημα κάποιων μεγάλων δημόσιων έργων με επίπτωση στο περιβάλλον όπως ο χρυσός και οι εξορύξεις, ήτανε πολύ καλή και γόνιμη η συζήτηση, είμαστε ευχαριστημένοι και φυσικά έπεται συνέχεια.» τόνισε η κα Παπαδοπούλου, που ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις στο μέλλον, αφού από τις διαθέσεις του περιφερειάρχη αντιλήφθηκαν πως θα υπάρξει και συνεργασία.
Έκλεισαν τα σχολεία στις πρώην κοινότητες Οργάνης και Κέχρου
Κλειστά παρέμειναν χθες τα σχολεία της Ορεινής Ροδόπης του δήμου Αρριανών, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών. Μάλιστα σε όλο τον ορεινό όγκο Δράμας, Καβάλας Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς και στην περιοχή του Σουφλίου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω του χιονιού.
Χιονοπτώσεις είχαμε από τις νυχτερινές ώρες, με έξαρση τις πρωινές ώρες της Τρίτης, σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρόλο που τα φαινόμενα ήταν ηπιότερα των αναμενόμενων.
Τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα στις περιοχές των νομών Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, και υπήρξε σταδιακή επιδείνωση μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, με τα φαινόμενα να μετακινούνται ανατολικά προς τον Έβρο, και αναμενόταν να εκτονωθούν αργά το βράδυ της Τρίτης , ενώ για σήμερα αναμένεται παγετός. Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της περιφέρειας τόνισε ότι όλες οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της περιφέρειας βρίσκονται σε εγρήγορση, ωστόσο για ακόμα μια φορά οι πολίτες πρέπει να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και να κινούνται με σύνεση, όσοι δε βρίσκονται στο δρόμο με τα αυτοκίνητά τους, να έχουν πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Επιπλέον ο κ. Κατσιμίγας επέστησε την προσοχή και μετά από μερικές μέρες που τα χιόνια θα αρχίσουν να λιώνουν να προσέχουν πάρα πολύ όταν διέρχονται από Ιρλανδικές διαβάσεις, γιατί ενώ ο καιρός θα φαίνεται καλός τα χιόνια θα λιώνουν στα βουνά και τα νερά θα είναι έντονα και ορμητικά.
Τέλος σύμφωνα με τοις προβλέψεις, θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού τις τελευταίες μέρες της εβδομάδας, παρόλο που ο κ. Κατσιμίγας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόβλεψη είναι επισφαλής εάν δεν είναι των τελευταίων δύο ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: