Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Βηματάκια

Ουρές και πάλι στα φαρμακεία
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών έξω από τα φαρμακεία. Όπως φαίνεται και στην εικόνα, οι Κομοτηναίοι σχηματίζουν ουρές, για να προμηθευτούν φάρμακα, μια εικόνα που φυσικά δε μας τιμά, αλλά από την άλλη ο κλάδος διεκδικεί τα δικαιώματα του. Η ταλαιπωρία του κόσμου, πάντως θα συνεχιστεί, γιατί οι φαρμακοποιοί δεν είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν έτσι γρήγορα τα όπλα τους. Το σκηνικό θα επαναληφθεί και σήμερα και αναμένεται και την επόμενη εβδομάδα.
Εντατικοί έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας
Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι βλέπουμε καθημερινά να παίζεται μεταξύ δημοτικής αστυνομίας και ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με τους δεύτερους να ευχαριστούν το Θεό, που οι λιμενικές αρχές απέχουν κάμποσα χιλιόμετρα από την Κομοτηνή. Τα πρόστιμα άρχισαν να πέφτουν και θα συνεχίσουν όπως όλα δείχνουν, διότι ο «fit» πρωθυπουργός θέλει να κόψει το κάπνισμα στον Έλληνα, και καλά κάνει για τους περισσότερους. Πάντως οι μαγαζάτορες στην Αθήνα το ξεκαθάρισαν, ότι θα κάνουν κινητοποιήσεις, κάτι που δεν αποκλείεται να δούμε και εδώ.
Με το ίδιο νόμισμα
Είναι γνωστό σε όλους τους δημοσιογράφους πως κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι μαλωμένος με το ρολόι του. Για τα τοπικά Μ.Μ.Ε πλεόν είναι μέρος της καθημερινότητας τους. Ξεκινάμε με την πεποίθηση ότι η δουλειά μας θα πάει μία ώρα πίσω. Όμως όπως φαίνεται το ίδιο συμβαίνει και με τους δημοσιογράφους στην Αθήνα. Μάλιστα πρόσφατα επειδή για πολλοστή φορά είχε καθυστερήσει ο κ. Πεταλωτής οι πολιτικοί συντάκτες αποφάσισαν να τον «πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα». Έτσι την Τρίτη 18/01 η καθιερωμένη ενημέρωση πολιτικών συντακτών έγινε με μόλις δύο δημοσιογράφους αφού όλοι οι υπόλοιποι αποχώρησαν επιδεικτικά μόλις ο «αργοπορημένος» κυβερνητικός εκπρόσωπος προσήλθε στην αίθουσα του press room.
Όχι άλλη δικαιοσύνη
Να δικαστεί για να αποκαταστήσει την τιμή του, ζητάει με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός. «Με την παρούσα αίτησή μου ζητώ κατ' άρθρο 86 του Συντάγματος δεδομένης της μη περάτωσης της διαδικασίας δίωξης κατά τα ανωτέρω, την σύσταση ειδικής επιτροπής, για τον έλεγχο της εις βάρος μου κατηγορίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η αυταπόδεικτη αθωότητά μου, υπό την αναγκαία προϋπόθεση της συμμετοχής σε αυτήν (επιτροπή) αποκλειστικά και μόνον ανώτατων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι να επιλεγούν δια κληρώσεως από τη Βουλή των Ελλήνων. Προτείνω, δε, για να διευκολυνθεί η διαδικασία να οριστούν μέλη της Επιτροπής οι ανώτατοι δικαστικοί, οι οποίοι ήδη έχουν επιλεγεί και διερευνούν την αναφερόμενη υπόθεση», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο «παρεξηγημένος» πρώην υπουργός. Δε φτάνει που έκαναν ότι έκαναν, πρέπει ξανά ο λαός να πληρώσει «ειδικές επιτροπές» για την αυτοεπιβεβαίωση κάποιων. Όχι κύριοι, πληρώσαμε! Φτάνει! Δε θέλουμε άλλη έρευνα! Να πάτε αλλού!
Αποχή… μέχρι νεωτέρας
Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι, αφού θεωρούν ότι με το καινούριο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης καταστρατηγούνται όχι μόνο τα δικά τους δικαιώματα, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών, λέγοντας ότι καταλύεται η συνταγματική έννοια της δικαιοσύνης ως αγαθού. Βέβαια η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η δικαιοσύνη θα ενισχυθεί, αλλά θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουμε.
Πρέπει να επισημάνουμε πάντως ότι ο Δικηγορικός σύλλογος τόνισε ότι κατά την διάρκεια της αποχής όλες οι υποθέσεις που χρίζουν νομικής συμπαράστασης, θα δοθεί άδεια στους δικηγόρους και θα έχουν στήριξη και δεν θα χάσουν τα νομικά δικαιώματά τους.
Άλλαξε ο Μανωλιός…
Αποκαλύφθηκε το νέο πολύφερνο σήμα της Νέας Δημοκρατίας, από τον πρόεδρο της κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε πως «Αυτό είναι το σήμα της ΝΔ για τη νέα γενιά- τελεία και παύλα» επίσης τόνισε ότι το νέο λογότυπο «ενσωματώνει τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ: Απλότητα και αναφορά στις καλές στιγμές του παρελθόντος και την ελπίδα για το μέλλον».
Τώρα γιατί το σήμα αυτό μοιάζει με διαφήμιση εταιρίας υγραερίου, δεν το γνωρίζουμε, αλλά πάντως σημασία έχει ότι επιτέλους, ένα χρόνο και κάτι μετά την εκλογή του, ο κ. Σαμαράς βάζει τελεία στο παρελθόν, και μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Αντικαθιστώντας όμως το παλιό, φθαρμένο με σκάνδαλα σήμα με αυτό το νέο «αφαιρετικό», δεν μπορούν να αφαιρεσουν από το μυαλό μας όλα τα σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και το γεγονός ότι η πολιτική της έριξε την Ελληνική οικονομία στα τάρταρα. Τι να κάνουμε, θα μας μείνουν τα όμορφα χρώματα. Και η παύλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: