Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Βηματάκια

Όλα καλώς καμωμένα
Πάει και το Βατοπέδι, μας τελείωσε. Και μάλιστα με τον πιο γελοίο τρόπο αυτό της παραγραφής λόγω παρέλευσης του χρόνου… Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο εισαγγελέας κ. Ανδρειωτέλλης στην πρόταση του για παραγραφή προς το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο, υποστήριξε: «για τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο, ενώ, όσον αφορά τους συμμετόχους μη πολιτικά πρόσωπα, ως προς τους οποίους παύουν να έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του ν. 3126/2003» γιατί η ποινική δίωξη κατά των αναφερόμενων πολιτικών προσώπων ασκήθηκε από τη Βουλή μετά το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που άρχισε μετά την τέλεση των πράξεων, ως μη έδει και δη ασκήθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης τακτικής συνόδου της μεθεπόμενης, από το φερόμενο χρόνο τελέσεως των πράξεων, βουλευτικής περιόδου.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο εξοργιστικό να ακούς με νομικούς, βαρυσήμαντους λόγους πως ενώ τα αδικήματα υπάρχουν έχει παρέλθει ο χρόνος για να δικαστούν. Κατακαημένε κοσμάκη… Η ΝΔ έκανε αυτό που όφειλε για να προστατέψει τα «παιδιά της» ενώ το ΠαΣοΚ ενώ γνώριζε για το θέμα της παραγραφής «πετούσε φωτοβολίδες» διατυμπανίζοντας πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Η απόφαση ήταν ειλημμένη, όλοι γνώριζαν και απλά πετούσαν με το τσουβάλι στάχτη στα μάτια του Ελληνικού λαού. Τεράστια επιτυχία κύριοι της κυβέρνησης και φυσικά πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στην αντιπολίτευση. Αυτός ο φαύλος κύκλος δε θα σπάσει ποτέ και δυστυχώς ο λαός θα παραμένει απλός θεατής αφού δε φαίνεται να αντιλαμβάνεται σε ποιο σημείο έχει φτάσει ο εμπαιγμός των πολιτικών προς τους πολίτες. Γιατί αν αντιλαμβανόταν θα είχαν ήδη ξεσηκωθεί και ένας «προπηλακισμός Χατζιδάκη», όσο κατακριτέος και αν είναι, θα ήταν μόνο η αρχή…
Γιατί υπάρχουν;
Αλήθεια πόσο δίκαιο είναι οι νόμοι περί ευθύνης υπουργών να διαμορφώνονται μόνο από τους ίδιους τους υπουργούς, που υπάρχει περίπτωση αργότερα να κληθούν να δικαστούν με αυτούς τους νόμους; Δεν θα ήταν λογικό στη διαμόρφωση ενός νόμου ο οποίος υποτίθεται ότι θα είναι νευραλγικός στην πάταξη της διαφθοράς στην πολιτική, να συμβουλευτούν τους δικαστές, ώστε και να κλείσουν τυχόν «παραθυράκια» που μπορεί να υφίστανται, και να μην έχουμε τα φαινόμενα παραγραφής όπως στην γνωστή υπόθεση Βατοπαιδίου;
Γιατί αλλιώς οι δικαστές μετατρέπονται σε διεκπεραιωτές, ανήμποροι να βοηθήσουν στην κάθαρση της Ελληνικής κοινωνίας.
Η δικαστική, είναι μία από τις τρεις εξουσίες, μαζί με την εκτελεστική και την νομοθετική, που στηρίζουν το πολίτευμά μας. Με την εκτελεστική και την νομοθετική όμως να έχουν εμπλακεί τόσο πολύ ώστε να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε που ξεκινάει η μία και πού τελειώνει η άλλη, η απαξίωση της δικαστικής κάνει το οικοδόμημα της σύγχρονης δημοκρατίας στην Ελλάδα, να φαντάζει σαθρό…
Τέλος στο κάπνισμα 2
Πονοκεφαλιάζει εργαζόμενους και επαγγελματίες η απαγόρευση του καπνίσματος με τους δεύτερους να επιστρατεύονται διάφορα κόλπα για να αποφύγουν το καμπανάκι της δημοτικής αστυνομίας. Τα πρόστιμα είναι τα ίδια, όμως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ενισχύονται και έτσι δύσκολα θα τα αποφύγουν. Πάντως στην Κομοτηνή, μετά το όχι της κυβέρνησης, εξαφανίστηκαν τα σταχτοδοχεία, αλλά δεν έσβησε το τσιγάρο.
Που είναι τα ταξί;
Είναι ή δεν είναι πιάτσα ταξί η συγκεκριμένη, που βρίσκεται μπροστά ακριβώς από το ΙΚΑ Κομοτηνής; Μάλλον δεν είναι όπως δείχνει και η εικόνα, εφόσον όχι μόνο παρκάρουν ΙΧ αλλά και διπλοπαρκάρουν κιόλας. Πάντως θέλει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις η πόλη μας και μάλιστα σύντομα, καθώς σε πολλά σημεία, δεν φαίνονται καν οι διαβάσεις των πεζών.
Νέο κόμμα…ίδιο όνομα
Την ίδρυση κινήματος υπό τον τίτλο «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών» ανακοίνωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι είχαν διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ επειδή αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το Μνημόνιο.
«Το ΚΑΠ δεν είναι κόμμα, αλλά κίνημα, που έχει αντιμνημονιακό χαρακτήρα» σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Οι ασχολούμενοι με την πολιτική θα παρατηρήσουν ότι τόσο το ακρωνύμιο του κινήματος, όσο και η ονομασία του, φέρουν μια ιδιαίτερη ομοιότητα στο θνησιγενές κόμμα του κ. Αβραμόπουλου, το Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ). Τελικά μάλλον το σύνθημα «η φαντασία στην εξουσία» δεν βρίσκει εφαρμογή στις μέρες μας, αφού οι νέοι ηγέτες δεν μπορούν να βρουν κάτι καινούριο να ονομάσουν τα κόμματά τους, και χρησιμοποιούν τις ίδιες ονομασίες, οι οποίες φυσικά παραπέμπουν μόνο σε κλισέ. Δεν γνωρίζουμε τι θα απογίνει το ΚΑΠ και ποιο θα είναι το μέλλον των μελών του, μόνο πρέπει να αναλογιστούμε ότι το βράδυ των εκλογών ο Ελληνικός λαός εξέλεξε πέντε κόμματα στην ελληνική βουλή, και αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει τα 8, και έπεται συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: