Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Βηματάκια

Τέλος στο κάπνισμα
Είπε και ελάλησε ο πρωθυπουργός και από εδώ και στο εξής απαγορεύεται το κάπνισμα. Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι το μέτρο είναι σωστό, όμως ακόμα περισσότεροι είναι εκείνοι που θα πουν ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Εκτός αυτού, βέβαια είναι λάθος και η καθολική απαγόρευση και θα το δούμε στην πράξη, για όσο βέβαια τηρηθεί το μέτρο.
Πάντως οι καταστηματάρχες θα πρέπει μάλλον να αισθάνονται πολύ απογοητευμένοι, αφού είδαν τις ελπίδες τους να αναπτερώνονται την προηγούμενη εβδομάδα μόνο και μόνο για να γκρεμιστούν με την ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου. Και ίσως να μην έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι σε λίγο καιρό η απαγόρευση θα εφαρμόζεται ούτως ή άλλως, αφού δεν θα έχουν απομείνει ανοιχτά καταστήματα για να μην καπνίζουν μέσα οι πελάτες.
Τι έχει το «Καλάθι»;
Την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πρόκειται να επισκεφτεί το αμέσως επόμενο διάστημα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης, προωθώντας τα «καλάθια» των αγροτικών προϊόντων, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης εχθές.
«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, θα έρθει στην περιοχή, ήδη ετοιμάζουμε το καλάθι των τοπικών προϊόντων, γίνονται οι προπαρασκευές σε επιχειρησιακό επίπεδο» τόνισε ο περιφερειάρχης, που έχει ζητήσει ήδη από παράγοντες της Περιφέρειας και τους προέδρους των ενώσεων να προετοιμάσουν προτάσεις για τον κ. Σκανδαλίδη.
Ας ελπίσουμε ότι η επίσκεψη του κ. Σκανδαλίδη δεν θα είναι εθιμοτυπική, αλλά θα οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα, που θα ενισχύσουν την γεωργία στην περιοχή μας, και δεν θα μετατραπεί το καλάθι σε ευκαιρία να λάβουν κάποιοι επιτήδειοι επιχορηγήσεις για προϊόντα «Φαντάσματα».
Από παντού…τρώνε
Έχει δύο κεφάλια, τέσσερα μάτια, τρία αυτιά και δύο στόματα ένα μοσχάρι που γεννήθηκε στη Γεωργία. Επειδή η μητέρα του δεν το θηλάζει, ο ιδιοκτήτης του υποχρεώνεται να το ταΐζει ο ίδιος, και μάλιστα τονίζει ότι το μικρό μοσχαράκι πίνει και με τα δύο στόματα που έχει. Ακούγεται εντυπωσιακό, αλλά αν έρθει ο ιδιοκτήτης στην Ελλάδα και δει τους πολιτικούς μας, θα ανακαλύψει ότι δεν τρώνε μόνο με δύο, αλλά με δέκα στόματα, και μάλιστα από όλες τις πλευρές.
Πόσοι είναι τελικά;
Περισσότεροι από 500 χιλιάδες είναι οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανάλυση των αποτελεσμάτων των ελέγχων που διενήργησαν τα μικτά κλιμάκια Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Ασφάλισης. Να υπενθυμίσουμε ότι οι άνεργοι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ανήλθαν στους 684.047 για τον μήνα Οκτώβριο, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά. Αν λοιπόν πιστέψουμε τα νούμερα, τότε θα δούμε ότι οι άνεργοι πρέπει να είναι μόνο 180.000. Τελικά θα μας τρελάνουν με τις στατιστικές και τα νούμερά τους, και στο τέλος δεν θα ξέρουμε τι να πρωτοπιστέψουμε, αν και το βρίσκουμε λίγο δύσκολο να θεωρήσουμε ότι οι άνεργοι είναι τόσοι λίγοι.
Τοπικό Σύμφωνο
Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον η σύσταση του «Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ν. Ροδόπης» αφού το σχέδιο καταστατικού έχει σχεδόν διαμορφωθεί. Το σχέδιο έχει διατεθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου στους ενδιαφερόμενους για να μελετηθεί ενώ η ομάδα πρωτοβουλίας που το επιμελείται είναι ανοικτή σε προτάσεις, απόψεις και ιδέες που θα βοηθήσουν να συνταχθεί το τελικό κείμενο που θα ταιριάζει καλύτερα με τις ανάγκες του Νομού. Πρόκειται λοιπόν να συσταθεί ΜΚΟ με την επωνυμία «Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης η οποία θα έχει έδρα την Κομοτηνή ενώ στους εταίρους της θα χορηγείται και σήμα το οποίο θα αναρτάται σε εμφανές σημείο της επιχείρησης τους. Η επόμενη συνάντηση της ομάδας πρωτοβουλίας έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου οπότε θα γίνει και η κοπή της βασιλόπιτας. Τουλάχιστον κάτι προχωράει σε αυτό το νομό…. Έστω και με αργούς ρυθμούς, η ομάδα πρωτοβουλίας βρήκε το βηματισμό της και συνεχίζει!
Ροζ φιλοδωρήματα!
Δεν άφησαν κανένα παραπονεμένο χθες οι Δημοτικοί Αστυνομικοί της Κομοτηνής που «όργωσαν» την πόλη και φιλοδώρησαν με πρόστιμα όσους δε συμμορφώνονταν με το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης τόσο στο κέντρο της Κομοτηνής όσο και στο δημοτικό πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα στην παλιά Νομαρχία και νυν Αντιπεριφέρεια Ροδόπης. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι αυτό δε μεταφράζεται στο ότι εξάντλησαν την σκληρότητα και την αδιαλλαξία τους. Ίσα ίσα! Πρώτα άφηναν ειδοποιητήριο και μετά από ώρα εφόσον ο παραβάτης δε συμμορφωνόταν του έκοβαν το πρόστιμο που του αναλογεί. Μακάρι να συνεχιστούν οι έλεγχοι μήπως και μπει επιτέλους μία τάξη στο χάος της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: