Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Βηματάκια

Συμφωνίες και Φιλίες
Τελείωσε λοιπόν και το Ελληνοτουρκικό Φόρουμ, με τους Τούρκους σύνεδρους να επιστρέφουν στην πατρίδα τους, και να δίνουν ραντεβού με τους συναδέρφους τους στο Τσανακαλέ αργότερα μέσα στο 2011. Η διοργάνωση αυτού του Φόρουμ θεωρείται επιτυχημένη, και μάλιστα ήδη από το Σάββατο είχαν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο προσυμφωνίες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών, για περεταίρω συνεργασία.
Εκδηλώσεις όπως αυτό το φόρουμ είναι σημαντικές, όχι μόνο γιατί φέρνουν πιο κοντά τους επιχειρηματίες, δίνοντας έναυσμα ανάπτυξης στην περιοχή, αλλά γιατί φέρνουν και πιο κοντά τους λαούς, αφού όταν ωφελείται ο ένας λαός από την συνεργασία του με τον άλλο, θα αρχίσει να τον θεωρεί φίλο και όχι εχθρό.
Σε καμία περίπτωση βέβαια, δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι με δύο, η τρία ή δέκα Φόρουμ, Έλληνες και οι Τούρκοι είναι ξαφνικά έτοιμοι να αγκαλιάσουν ο ένας τον άλλο και να πορευτούν μαζί, ατενίζοντας ειρηνικά το μέλλον.
Υπάρχουν πολλά σοβαρά και υπαρκτά προβλήματα στις σχέσεις των δύο κρατών, με τα κυριότερα να είναι η κατοχή της Κύπρου και το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της εκμετάλλευσης του Αιγαίου. Τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται ούτε από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε έχουν απλές απαντήσεις. Αν υπάρχουν όμως διμερείς επαφές, όχι μόνο μεταξύ πολιτικών αλλά και επιχειρηματιών αλλά και απλών πολιτών, τότε ίσως αντί να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να καταστρέψουμε ο ένας τον άλλο, θα αρχίσουμε να ψάχνουμε τρόπους για να προωθήσουμε την πιθανότητα της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων.
Άλλωστε , και η ειρήνη θα πρέπει να είναι πάντα πρωταρχικό μέλημα στο μυαλό κάθε πολιτικού που έχει ως σκοπό την ευημερία των συμπατριωτών του, αλλά και νοήμονος ανθρώπου, με τη σύγκρουση την έσχατη λύση.
Στα πράσα
Η δημιουργία Αστικού Δημοτικού Λαχανόκηπου συζητήθηκε το Σάββατο στην μηνιαία τακτική συνάντηση του παραρτήματος Κομοτηνής της ομάδας πολιτών «ΠΕΛΙΤΙ», στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος εκλεγμένος με την Οικολογία Αλληλεγγύη κ. Θανάσης Μακρής μαζί με άλλα μέλη της παράταξης. Πολύ θετική η ιδέα τους, αν και δεν βλέπουμε πως και πού θα γίνει κάτι τέτοιο (στο Πάρκο ίσως;) αλλά πρέπει να τους εφιστήσουμε την προσοχή. Όταν και εάν κάνουν κάτι τέτοιο, να προσέχουν γιατί στην Κομοτηνή κυκλοφορούν μεγάλα τρωκτικά, που αν μπουν στον λαχανόκηπο, δε θα μείνει τίποτα.
Παρουσίες
Παρόλο που ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ. Χατζηοσμάν δεν εθεάθη κατά τη διάρκεια των εργασιών του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ, δεν παρέλειψε να παραβρεθεί στο δείπνο που παρέθεσαν τα επιμελητήρια στους Τούρκους επισκέπτες που συμμετείχαν στο Φόρουμ.
Τριήμερο λουκέτο στα φαρμακεία
Τριήμερη απεργία προκήρυξε χθες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος η οποία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου. Οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν και την επόμενη εβδομάδα, από την Τετάρτη 26 έως την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου. Για το διάστημα αυτό οι ασθενείς με ιατρική συνταγή θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία υπηρεσίας.
Πέρνα και εσύ…
«Εγώ και οι υπουργοί είμαστε περαστικοί»! Τάδε έφη ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε ημερίδα των ακολούθων Τύπου εξωτερικού που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και στην οποία φυσικά παρεβρέθη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής ΠαΣοΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής. Τελικά τον έχουμε παρεξηγήσει τον πρωθυπουργό μας. Εκτός από δεινός πολιτικός και λάτρης των σπορ είναι μία μοναχική, ευαίσθητη ψυχή με ιδιαίτερη κλίση στην ποίηση…
Μα πολύ σύσκεψη…
Σύσκεψη είχε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης μας με τους προέδρους των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων. Ακολούθως είχε ξανά σύσκεψη με τους διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Σήμερα έχει ξανά σύσκεψη αυτή τη φορά με τους Προέδρους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών των πέντε νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η αλήθεια είναι ότι τόση κινητικότητα και εξωστρέφεια είχαμε πολύ καιρό να δούμε στην Περιφέρεια ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά δε θα μείνουν στη θεωρία αλλά θα γίνουν πράξη. Το είπαμε και θα το ξαναπούμε. Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: