Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Βηματάκια

25 μισθούς οφείλονται στους υπαλλήλους της ΕΑΣ
Κάθε ρεκόρ πάει να σπάσει η ΕΑΣ Ροδόπης, οφείλοντας 25 μισθούς στους εργαζόμενους της. Όσο για τις προσπάθειες αποπληρωμής σε συνεργασία με την Αγροτική Τράπεζα, ας μη γελιόμαστε οι μισθοί θα γίνουν 50 μέχρι τότε, αν τελικά καταλήξουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές. Πάντως ήδη πολλοί εργαζόμενοι όπως θέλουν οι πληροφορίες κινούν τις διαδικασίες για να συνταξιοδοτηθούν, αφού το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. Αν τα καταφέρουν έχει καλώς, αν όμως όχι τότε έχουν να δουν πολλά τα μάτια τους.
Όλοι στο Φόρουμ
Ζεστό προβλέπεται το σαββατοκύριακο, αφού το ελληνοτουρκικό φόρουμ, το οποίο ξεκινά σήμερα το πρωί και ολοκληρώνεται το Σάββατο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον στην Κομοτηνή αυτές τις ημέρες, με τη συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων Επιχειρηματιών να έχει προβληθεί από τα επιμελητήρια που το οργανώνουν αλλά και τους τοπικούς φορείς ως το γεγονός της χρονιάς. Ελπίζουμε ότι πραγματικά αυτή η συνάντηση να δώσει το έναυσμα για επέκταση και ανάπτυξη στους ντόπιους επιχειρηματίες, που άλλωστε χρειάζονται όση βοήθεια μπορούν αυτό τον καιρό, και να συσφίξει τις σχέσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο της Τουρκίας.
Εκατοντάδες λουκέτα στην αγορά
250 είναι τα καταστήματα που έκλεισαν στη Ροδόπη μέσα στο 2010 και τα περισσότερα από αυτά δεν άνοιξαν, διότι εκτός των άλλων τα ενοίκια είναι εξωπραγματικά, τόσο που καμιά φορά αναρωτιέσαι αν βρίσκεται στην πλατεία του Κολωνακίου. Αυτήν την εποχή όλοι θα πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους, διαφορετικά δεν υπάρχει σωτηρία. Πάντως οι εκπτώσεις που ξεκινούν από το Σάββατο ίσως δώσουν μία ανάσα στην αγορά και στους καταναλωτές οι οποίοι θέλουν αλλά δυστυχώς δεν μπορούν.
Η επιστροφή του (νόμου) καπνίσματος
Υποχώρησε τελικά η κυβέρνηση εν μέρει στις απαιτήσεις των καταστηματαρχών, παίρνοντας πίσω την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στα μαγαζιά, τουλάχιστον για κάποια από αυτά, όπως μπάρ και μπουζούκια. Βέβαια την υποχώρηση αυτή την καλύπτει πίσω από την επιβολή «τσιγαρόσηµου» µε βάση τα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνουν τα συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης, αλλά είναι πραγματικά μια αλλαγή. Βέβαια ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζονταν πρακτικά από πάρα πολλά καταστήματα και η κυβέρνηση προσπαθεί απλώς να νομιμοποιήσει μια ήδη υπάρχουσα κατάσταση, και όχι να καινοτομήσει. Πάντως να περιμένετε έντονες διαμαρτυρίες από τους καταστηματάρχες που τελικά θα μείνουν από έξω, ιδίως από τους εστιάτορες και τις ταβέρνες, όπως και προβλήματα με επιχειρήσεις που λειτουργούν ως κάτι το ενδιάμεσο( μπαρ-ρεστοραντ).
Η επιστροφή του μπαμπούλα
Τέσσερα περιστατικά με νέα γρίπη νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με τους ασθενείς να νοσηλεύονται στη Λάρισα και σε δύο νοσοκομεία της Αττικής: τον Ευαγγελισμό και το Σισμανόγλειο. Οι επιστήμονες δηλώνουν πως η εξέλιξη αυτή είναι αναμενόμενη, ενώ από την επιδημιολογική επιτήρηση φαίνεται πως ο ιός Η1Ν1 είναι και φέτος ο επικρατέστερος. Επιστρέψαμε λοιπόν πάλι στον φόβο των ιών, τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης ποτέ δεν φοβήθηκαν να τον αναγάγουν σε πανικό. Μένει να δούμε πως οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν αυτή τη φορά την επανεμφάνιση των περιστατικών γρίπης, αν και μετά τον πανικό της προηγούμενης φοράς μπορεί να φτάσουμε στο άλλο άκρο και να μην ενδιαφερθούν καθόλου.
Ορίστηκαν οι Προϊστάμενοι διευθύνσεων της ΑΔΜ-Θ
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιου Σώκου, ορίστηκαν χθες οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων της ΑΔΜ-Θ. Οι προϊστάμενοι που τοποθετήθηκαν και θα έχουν έδρα την Κομοτηνή είναι οι εξής:
1) Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (Κομοτηνή): Αικατερίνη Κάλτσου
2) Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (Κομοτηνή): Λάζαρος Σουπιάδης.
3)Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής
-Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Κομοτηνή): Λαμπρινή Ρίζου
4) Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων
Διεύθυνση Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (Κομοτηνή): Μαρία Ραγκου
Διεύθυνση Δασών Ροδόπης: Βασίλειος Ντίνας
5) Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (Κομοτηνή): Παναγιώτης Σταυρούλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: