Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Βηματάκια

Χωρίς θέρμανση το κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής
Με μπουφάν, κασκόλ γάντια και σκουφιά πρέπει να προπονούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας και να σταματήσουν τα παράπονα διότι, δεν είναι εποχή για περιττά έξοδα! Είναι παράλογο λοιπόν να ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή πετρέλαιο και ζεστό νερό για να κάνουν προπονήσεις. Καλά κάνει ο δήμος και δε δίνει χρήματα για τη θέρμανση του κτιρίου, είναι για το καλό μας. Άλλωστε, ποιος ξέρει τι θα μας κόψουν αύριο μεθαύριο, ίσως και τον αέρα που αναπνέουμε!
Μία τρύπα στο νερό το Κοινωνικό, «προεκλογικό» παντοπωλείο
Έκοψαν τις εκδηλώσεις των Ελευθερίων, ξόδεψαν χρήματα για να διαμορφώσουν κατάλληλα το χώρο, κινητοποίησαν υπαλλήλους και στο τέλος, μας είπαν ότι είναι άγνωστη η τύχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Κομοτηνής. Εκτίμηση της στήλης είναι ότι είναι γνωστή η τύχη του Κοινωνικού Παντοπωλείο και ότι σύντομα θα πάψει να υπάρχει. Και πως αλλιώς αφού δεν υπάρχουν καλά καλά χρήματα για τη θέρμανση του κλειστού γυμναστήριου, θα βρεθούν κονδύλια για να λειτουργήσει το Παντοπωλείο; Είναι σχεδόν αδύνατο!
Το σταυροδρόμι του πόνου
«Θα πρέπει να δούμε την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όχι μοιρολατρικά, αλλά δυναμικά ώστε να την κάνουμε ένα σταυροδρόμι της Ευρώπης όπως της αξίζει να είναι» ανέφερε η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Λένα Γαρυφάλλου, πριν από τη σύσκεψη που είχαν οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων και των συνδέσμων Βιομηχάνων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη. Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων αναφέρθηκαν πολύ στην προσέλκυση νέων επενδυτών στην περιοχή,. Ώστε να ξεφύγει από την μιζέρια η οποία έχει γίνει ο μόνιμος σύντροφός μας εδώ και πολλά χρόνια. Παρόλο που κάθε προσπάθεια να ενισχυθεί η οικονομία της περιοχής είναι επιθυμητή, πρέπει να προσπαθήσουμε αυτή τη φορά να αποκλείσουμε από τις χρηματοδοτήσεις όλους αυτούς που μόνος τους σκοπός είναι να πάρουν τα χρήματα και μετά να εξαφανιστούν, ένα είδος επιχειρηματία που η Θράκη φαίνεται να ελκύει ιδιαίτερα. Μόνο τότε θα έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί η περιοχή σε «σταυροδρόμι της Ευρώπης».
Ενόχληση
Ενοχλημένη φέρεται η Άγκυρα από τις δηλώσεις της καγκελάριου της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ για την λύση του Κυπριακού, ιδιαίτερα σε σχέση με την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας στην ΕΕ.
Η κα Μέρκελ είπε ότι «Όσο η Τουρκία δεν εφαρμόζει το πρωτόκολλο της Άγκυρας, δεν μπορεί να κλείσει κανένα κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και δεν έχει κλείσει κανένα μέχρι τώρα», δηλώσεις για τις οποίες ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου εξέφρασε την απογοήτευσή του.
Για αυτό εξέφρασε απογοήτευση; Αν το συνέκρινε με αυτά που έχει πει κατά καιρούς η κα Μέρκελ για την Ελλάδα θα νόμιζε ότι τους παίνευε.
Υποχώρηση;
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας εξέτασε χθες μεταξύ άλλων την Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση που είχε συνάψει στις 29 Δεκεμβρίου η γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο των εργαζομένων και η οποία προβλέπει την μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% για την επόμενη διετία.
Η γνωμάτευση του Συμβουλίου για τη σκοπιμότητα της Σύμβασης, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητική και το ΣΕΚΕΕ εκτιμά ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν με την αιτιολογική έκθεση, δεν είναι επαρκούν ώστε να κρίνεται δικαιολογημένη η κατάρτιση Ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης.
Την ακύρωση της συμφωνίας στη ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ Δράμας για ειδική επιχειρησιακή σύμβαση είχε ζητήσει και η ΓΣΕΕ.
Εντωμεταξύ στέλεχος της ΝΕΟΓΑΛ εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένο μετά την κατακραυγή που υπήρξε από το σύνολο σχεδόν του κοινωνικού συνόλου. Ένας από τους παράγοντες που φαίνεται να επηρεάζουν αυτή τη στάση είναι η πιθανότητα να υπάρξει εμπάργκο στα προϊόντα της εταιρίας από αγανακτισμένους καταναλωτές. Είναι πολύ θετικό που φαίνεται ότι η ελληνική κοινωνία, που τον τελευταίο χρόνο έχει κατηγορηθεί για απάθεια και έλλειψη αντίδρασης στα δραστικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, μπορεί ακόμα να αντιδράσει. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άτυπο κλίμα αλληλεγγύης θα επιβιώσει τους δύσκολους μήνες που έρχονται.
Υποχρέωση του αιρετού
Όταν ένας πολιτικός εκλέγεται σε μία δημόσια θέση είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να λειτουργεί προς το συμφέρον όλων των πολιτών που εκπροσωπεί και φυσικά να ενημερώνει για τις αποφάσεις και τις ενέργειές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: