Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Βηματάκια

Αθάνατο ΠΑΣΟΚ
Τι θα γίνει με την ώρα ΠΑΣΟΚ τελικά; Μία ώρα έφθασε αργοπορημένος στη Σχολή Αστυφυλάκων ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, άλλη μία ώρα στο ελληνοτουρκικό φόρουμ και ένα μισάωρο περίπου στην πίτα του δικηγορικού συλλόγου. Περίπου 2,5 ώρες αν κάνεις την πρόσθεση και ως γνωστόν ο χρόνος είναι χρήμα. γι΄ αυτό καλό είναι να ρίχνουμε καμιά ματιά στα ακριβά ρολόγια μας. Κατανοούμε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει μεγάλο όγκο ευθυνών και εργασιών αλλά ας κατανοήσει και αυτός από την πλευρά του ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αλλά και οι απλοί πολίτες δεν πετάν την σκούφια τους όταν τους στήνει κάποιος, όσους τίτλους και αν φέρει αυτός….
Κλείνουν τα σχολεία για παιδαγωγικούς λόγους
Τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή τη χώρα; Η κατάργηση και η συγχώνευση σχολείων, για το υπουργείο Παιδείας είναι ένα παιδαγωγικό μέτρο το οποίο θα έχει και θετικά αποτελέσματα. Αυτό υποστηρίζουν στο υπουργείο Παιδείας και εύλογα οι εκπαιδευτικοί τραβάνε τα μαλλιά τους. δεν έμειναν όμως εκεί, αλλά προχώρησαν και σε κινητοποίηση μπροστά στα γραφεία της περιφερειακής εκπαίδευσης στην Κομοτηνή. Προβλέπεται να ζήσουμε μεγάλες στιγμές το επόμενο διάστημα. Βέβαια εδώ πρέπει να πούμε και άλλη μία αλήθεια. Οι ώρες που χάνουν τα παιδιά στο σχολείο όταν οι δάσκαλοί τους διαμαρτύρονται (δικαίως) καλύπτονται ή θεωρούνται απλά κενές ώρες;
Λοβέρδο προχώρα…
Απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού και πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για Σάββατο, Δευτέρα και Τετάρτη. Επίσης μείωση του πληθυσμιακού κριτηρίου για το άνοιγμα νέων φαρμακείων, είναι οι τελικές ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, ρυθμίσεις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα. Αν και δυσάρεστα τα νέα για τους φαρμακοποιούς, οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε τις διαπραγματευτικές ικανότητες του Ανδρέα Λοβέρδου. Του βγάζουμε το καπέλο…
90 δισ. μα χρέωσε…
Η αργοπορία να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανής χρεωκοπίας κόστισε μόνο 90 δις ευρώ.Τόσα χρεώνει στον Γ.Παπανδρέου ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας . Ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, στο νέο του βιβλίο «Πέρα από το Κραχ - Ξεπερνώντας της πρώτη κρίση της παγκοσμιοποίησης», αποδίδει ευθύνες στη πολύμηνη καθυστέρηση του Γ. Παπανδρέου.
Γράφει στο βιβλίο του ο Γ. Μπράουν: «Για παράδειγμα, κατά τους πρώτους μήνες του έτους, εξαιτίας καθυστερήσεων στις αποφάσεις για να βοηθηθεί η Ελλάδα, το κόστος στην Ελλάδα της αποφυγής της χρεωκοπίας αυξήθηκε από 30 δισ. ευρώ, κατά προσέγγιση, σε 120 δισ. ευρώ».
Σχέση εμπιστοσύνης
Ο κ. Σελίμ Εγκελί, πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επιχειρηματικό φόρουμ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών Τουρκίας και Ελλάδας στο Ερζερούμ, τονίζοντας ότι το γεγονός πως ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσημα στο θέμα της Κύπρου και την ευθύνη της Τουρκίας, θα πρέπει να χαροποιεί τους συμπατριώτες του και όχι να τους απογοητεύει, αφού αν δεν είναι γνωστά τα προβλήματα δεν θα συζητούνται, αντίθετα θα συνεχιστεί αυτό που γινόταν εδώ και πολλά χρόνια με κρυφές διπλωματικές κινήσεις και εμπόδια, ενώ τώρα υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης και πρόοδος στις διμερείς σχέσεις.
Προς παραγραφή
Σε παραγραφή οδηγείται, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η υπόθεση του Βατοπαιδίου, για την οποία έχουν παραπεμφθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο, με απόφαση της Βουλής, οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος. Μη μου πείτε ότι μείνατε άφωνοι και δεν το περιμένατε; Δεν είναι δα και κάτι πρωτόγνωρο στη χώρας της Μπανανίας. Εδώ ζούμε στην Περιφερειακή Ενότητα του χωροχρόνου και τα ψυχοσώματά μας κοντεύουν να αφήσουν την τελευταία τους πνοή. Αυτό θα μας πειράξει;
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Μ. Ανδρειωτέλλης θα προτείνει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο στο Δικαστικό Συμβούλιο την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου που αντιμετωπίζουν οι τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ. Τον τελικό λόγο για την παραγραφή ή μη της υπόθεσης του Βατοπαιδίου έχει - σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών - το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί επί της πρότασης του κ. Ανδρειωτέλλη. Το Δικαστικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τον πρόεδρό του, αρεοπαγίτη Α. Αθηναίο, τους αρεοπαγίτες Π.Κομνηνάκη και Ι.Γιαννακόπουλο (ανακριτής), τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας Π.Πικραμμένο και τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου.
Επίσης, το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί εάν η δικαστική έρευνα για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση του Βατοπαιδίου μη πολιτικά πρόσωπα (μοναχοί, συμβολαιογράφοι, κ.λπ.) θα κριθεί από την τακτική Δικαιοσύνη ή θα παραμείνει στην αρμοδιότητα του Δικαστικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: