Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Βηματάκια

Παραμένει προς το παρόν η πιάτσα στο ΚΤΕΛ
Το γιοφύρι της Άρτας έχει καταντήσει η πιάτσα ταξί μπροστά από το ΚΤΕΛ, στην Κομοτηνή. Η πιάτσα θα πρέπει να μετακινηθεί όπως ορίζουν και σχετικές αποφάσεις όμως, το ερώτημα είναι αν η ηχορύπανση ή το κυκλοφοριακό που προκαλούνται στην περιοχή, είναι προβλήματα που θα λυθούν, όταν μετακινηθούν λίγα μέτρα παρακάτω τα ταξί. Δικιά μας, εκτίμηση ότι αυτά δε γίνονται. Άρα, υπάρχουν δύο λύσεις, είτε να φύγει εντελώς η πιάτσα είτε οι κάτοικοι της περιοχής να συνηθίσουν τη φασαρία και τα αυτοκίνητα.
Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια
Πάει ο παλιός ο χρόνος, γεννήθηκε και ο Χριστός και τώρα θα πρέπει να ξε-στολιστεί η πόλη, γιατί κοντεύει να φτάσει το ΠΑΣΧΑ. Βεβαίως φέτος δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και ώσπου να οργανωθούν οι υπηρεσίες μετά και τις μεγάλες αλλαγές, είναι λογικό να περιμένουμε λίγο παραπάνω. Αν και ο δήμος μπορεί να τα επαναχρησιμοποιήσει στο πνεύμα της λιτότητας, αφού με πολύ μικρές αλλαγές θα μπορέσουν να βολέψουν και για τις αποκριές, χωρίς πολλά περιττά έξοδα. Έτσι θα λυθούν δύο προβλήματα ταυτόχρονα.
Έλεγχος μηδέν
Η έλλειψη ελέγχων στην Λαϊκή Αγορά της Κομοτηνής είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των παραγωγών, αφού οι πλανόδιοι αλλά και άλλοι επιτήδειοι συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η έλλειψη ελέγχου είναι αυτή που φταίει για πάρα πολλά άσχημα που βλέπουμε στη σύγχρονη Ελλάδα, όχι μόνο τα προβλήματα της Λαϊκής. Γιατροί και δικηγόροι που χτίζουν βίλες δηλώνοντας ελάχιστα εισοδήματα, δημόσιοι υπάλληλοι που δεν δουλεύουν γιατί δεν υπάρχει λόγος και ευθύνη, και ακόμα πάρα πολλά παραδείγματα επιδεικνύουν ότι η έλλειψη ελέγχου έχει δημιουργήσει ένα τοξικό κλίμα στην Ελληνική κοινωνία γενικότερα, αφού ακόμα και αν κάποιος θελήσει να είναι σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις του, είναι συνήθως αυτός που πέφτει στην δαγκάνα του κράτους, όταν αυτό μια φορά αποφασίσει να ξυπνήσει από το μακάριο ύπνο του και να προσπαθήσει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Έτσι διαιωνίζεται η κατάσταση, και η Ελλάδα (και η κοινωνία της) βυθίζεται ακόμα βαθύτερα στον βούρκο που η ίδια δημιούργησε.
Κακόβουλες ενέργειες
Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει από αγνώστους μια κακόβουλη προσπάθεια σπίλωσης της εφημερίδας μας διακινώντας με φακέλους που φέρουν μια κακή αντιγραφή του λογότυπου της εφημερίδας τις στρεβλές εθνικιστικές ιδέες τους.
Το Ελεύθερο Βήμα ξεκαθαρίζει ότι καμία σχέση δεν έχει με αυτές τις επιστολές και τους συγγραφείς τους, που βρήκαν αυτό τον τρόπο να διαδώσουν τις απόψεις τους, κάτι που φαίνεται να το έχουν κάνει και με άλλους φορείς στο παρελθόν. Οι αρχές, οι ιδέες και οι αξίες της εφημερίδας μας είναι γνωστές, βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη σελίδα της και όχι σε κλειστούς φακέλους.
Περιμένοντας τους Αντιδημάρχους
Οι μέρες περνάν, οι δήμοι της Ροδόπης ένας ένας ανακοινώνουν τους Αντιδημάρχους τους αλλά από τον Δήμο Κομοτηνής δεν ακούγεται τίποτα. Ο κ. Πετρίδης είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι Αντιδήμαρχοι τοποθετήθηκαν, και το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να ανακοινωθούν, αλλά φτάσαμε στη μέση της επόμενης και ακόμα κουβέντα. Μπορεί να είναι μόνο το τυπικό που απομένει, όμως δυστυχώς στην πολιτική η εμφάνιση μετράει σχεδόν όσο(και πολλές φορές στην Ελλάδα περισσότερο) από την ουσία.
Η ενημέρωση άργησε μια μέρα
Εκλογές πραγματοποίησε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής. δυστυχώς οι συνδικαλιστές και υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η ενημέρωση για τα αποτελέσματα να είναι επιλεκτική. Την επόμενη μέρα, θυμήθηκαν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οπότε και απέστειλαν σχετικό δελτίο τύπου. Αν συνεχίσουν έτσι κανείς δεν θα μείνει δίπλα τους.
Ηρεμία και τάξη
Το μεσημέρι της Τρίτης στην Κομοτηνή, οι ληστές και οι κλέφτες έκαναν διάλλειμα, οπότε δικυκλιστές της αστυνομίας αποφάσισαν να κάνουν και αυτοί ένα διάλλειμα για καφέ, παρκάροντας τις μηχανές τους σε περίοπτη θέση επάνω στον πεζόδρομο της Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: