Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Βηματάκια

Αναπτύσσοντας δεξιότητες
Μία κοινωνική προσφορά του Δήμου Κομοτηνής

Και τις καθαρίστριες φαίνεται πως πρέπει να κάνουν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν αγώνες μπάσκετ στην Κομοτηνή. Αρχικά έγιναν αδιάβροχοι και πλέον η βροχή που πέφτει με το τουλούμι στα δημοσιογραφικά θεωρία τους αφήνει παγερά αδιάφορους ενώ έχουν αναπτύξει και την όραση τους, τα μάτια τους πλέον ομοιάζουν με γάτας, μιας και η λάμπα που υπάρχει πάνω από τα σκαλιά που οδηγούν στα δημοσιογραφικά θεωρία είναι μονίμως καμένη. Τώρα λοιπόν έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και άλλες δεξιότητες που αφορούν όμως την καθαριότητα αυτή τη φορά όπως άλλωστε αποδεικνύει και η φωτογραφία. Να σημειωθεί πως οι ανάγκες του ρεπορτάζ φέρνουν τους δημοσιογράφους στο δημοτικό στάδιο μία φορά στις 15 οπότε για δημιουργηθεί αυτή η άσχημη εικόνα χρειάστηκε πολύς χρόνος….
Δώσε θάρρος στο χωριάτη…
Ο «Μειονοτικός Πολιτιστικός και Λαογραφικός» Σύλλογος Αρσακείου Ροδόπης απέστειλε στην εφημερίδα μας, ένα δελτίο τύπου για τις εκλογές που διεξήγαγαν πρόσφατα τa μέλη του, με σκοπό την ανάδειξη του νέου προεδρείου. Βέβαια δυσκολευτήκαμε αρκετά να κατανοήσουμε τι έγραφε διότι, ήταν στα Τουρκικά. Ναι, καλά διαβάζετε ήταν στα Τουρκικά. Προφανώς όποιος το έγραψε ξέχασε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου επίσημη γλώσσα είναι τα ελληνικά!
Οι αλήθειες να λέγονται …
Κριτική έκανε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Αργύρης Αγγελόπουλος στην κυβέρνηση, στηλιτεύοντας κάποιες από τις πολιτικές της που στρέφονται εναντίον των επαγγελματοβιοτεχνών όπως η αύξηση του ΦΠΑ και η μείωση μισθών κ.α.
Όταν ανέβηκε στο βήμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Πεταλωτής, απευθυνόμενος στον πρόεδρο είπε ότι διαφωνεί με τα σημεία της κριτικής, αλλά «Για να είμαι ειλικρινής πρόεδρε μπερδεύτηκα λίγο, αυτά περίμενα να τα ακούσω από τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου την προηγούμενη εβδομάδα».
Είναι αλήθεια ότι το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης ήταν πάντα φίλα προσκείμενο προς το κόμμα του κ. Πεταλωτή, και ότι δεν θα περίμενε να βγουν τα γάντια. Αλλά αυτό είναι δυστυχώς κάτι που θα πρέπει να αντιληφούν οι κυβερνητικοί βουλευτές, ότι δηλαδή αυτοί που πλήττονται από την κρίση δεν είναι τόσο οι έχοντες και κατέχοντες, αλλά οι τάξεις που αποτελούν τον βασικό κορμό του ΠΑΣΟΚ «η ραχοκοκαλιά της οικονομίας» όπως πάντα συνήθιζε να τονίζει ο Αντρέας,αλλά τότε ο νυν κυβερνητικός βουλευτής και εκπρόσωπος της κυβέρνησης αν θυμάμαι καλά γιατί πέρασαν και τα χρόνια είχα καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ;
και βέβαια παρόλο που δεν θα πρέπει οι κυβερνώντες να άγονται από τον φόβο του πολιτικού κόστους, θα πρέπει να τους ανησυχήσει ότι αυτοί που δεν ανήκουν στο χώρο τους και θα έπρεπε να φωνάζουν περισσότερο, σωπαίνουν εκκωφαντικά.
Τα φλουριά
Τελικά τα φλουριά που κέρδισε ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στις πίτες δεν φαίνεται να βοηθάνε, αφού τελικά δεν πήρε θέση στη «Σκιώδη κυβέρνηση» του κ. Αντώνη Σαμαρά, όπως φημολογούνταν τις τελευταίες ημέρες. Βέβαια παραμένει υπεύθυνος της Γραμματείας Προγράμματος, αλλά διαφορετική θα ήταν μια θέση στην «Σκιώδη». Από την άλλη πλευρά, με την φόρα που έχει πάρει ο πρόεδρος της ΝΔ, θα έχουμε ξανά ανασχηματισμό μέσα στο κόμμα σε κανένα τρίμηνο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο κ. Στυλιανίδης, θα έρθει και η σειρά του. Άλλωστε με το ρυθμό που διαγράφει βουλευτές ο κ. Σαμαράς, δεν θα έχουν μείνει και πολλές εναλλακτικές λύσεις…
Το μήνυμα
«Οι νέοι ΟΤΑ, μπορούν και πρέπει να στηρίξουν τον Τεχνικό Κόσμο της Θράκης». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε, μεταξύ άλλων, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας που έγινε το Σάββατο στην Ξάνθη ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Αργύρης Πλέσιας. Το ίδιο μήνυμα έστειλε και στην περσινή εκδήλωση ο τότε πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Νίκος Παπαθανασίου λέγοντας πως πρέπει να στηριχθεί ο τεχνικός κόσμος με πρωτοβουλίες της αιρετής αυτοδιοίκησης. Ας ελπίσουμε αυτή τη χρονιά να το πάρουν το μήνυμα οι νεοεκλεγέντες αυτοδιοικητικοί και του χρόνου να μη χρειαστεί να επαναληφθεί…
Σωρός από σκουπίδια μπροστά από το Νεκροταφείο
Είναι ο κατάλληλος τόπος για να πετάμε τα σκουπίδια μας, διότι λίγοι τον επισκέπτονται και ακόμα λιγότεροι είναι όσοι, μπορούν να διαμαρτυρηθούν. Μιλάμε για το νεκροταφείο της πόλης μας, που βρίσκεται στο δρόμο προς το Νέο Σιδηροχώρι. Στην είσοδο λοιπόν, υπάρχει ένας σωρός από σκουπίδια, εικόνα για την οποία φυσικά κάποιοι ευθύνονται και δεν θα πρέπει να νιώθουν ιδιαίτερα υπερήφανοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: