Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Βηματάκια

Με το ζόρι γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου
Σκεφτική έως και πικραμένη φάνηκε η Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της στη θέση της γραμματέως του δημοτικού συμβουλίου. Και πως αλλιώς, αφού το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Στην πρώτη ψηφοφορία δεν πήρε την πλειοψηφία και δεν εκλέχθηκε, στη δεύτερη όμως αν και ζορίστηκε τελικά τα κατάφερε. Η ίδια πάντως, προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός, λέγοντας ότι πρόκειται για μία δημοκρατική διαδικασία και ότι καθένας μπορεί να ψηφίσει ελεύθερα.
Επίσημη πρώτη για τον Καλλικράτη
Τυπικά από την πρώτη του μήνα, αλλά ουσιαστικά από εχθές ανέλαβαν καθήκοντα οι νέοι αιρετοί και στο νομό μας, όπως φυσικά και στην περιφέρεια. Σε αντίθεση πάντως με τους αιρετούς, οι πολίτες ακόμα δεν γνωρίζουν τι αλλάζει στην καθημερινότητα τους και πως θα εξυπηρετούνται από εδώ και στο εξής. Το τοπίο είναι θολό και όπως πάντα γίνεται στην Ελλάδα θα τα μάθουμε όλα στην πράξη.
Και άλλο πόρισμα
Σε όλες του τις ομιλίες ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ από τη Ροδόπη Ευριπίδης Στυλιανίδης αποδεικνύει τη ρητορική του δεινότητα και καθηλώνει τα πλήθη. Έτσι και την Κυριακή κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ήταν ασυγκράτητος. Με έκδηλη την αντιπολιτευτική του διάθεση κατακεραύνωνε τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης ΠαΣοΚ, αφήνοντας τα καρφάκια του στον άλλο Ροδοπίτη υπουργό και αναπολούσε τον προ διετίας αναπτυξιακό οργασμό που είχε φέρει ο ίδιος στον τόπο…. Αφού λοιπόν τα έκανε όλα τόσο καλά όσο ήταν στην εξουσία πως εξηγείται το νέο πόρισμα του κ. Λ. Ρακιντζή που δημοσιεύουμε σήμερα σε άλλη σελίδα της εφημερίδας μας και καταγράφει αθρόες προεκλογικές προσλήψεις στο Μετρο με τους προσληφθέντες να έχουν κοινό χαρακτηριστικό τον τόπο καταγωγής, τη Ροδόπη; Και μην πείτε πάλι ότι διορθώσατε τις αδικίες του παρελθόντος… Και οι μεν και οι δε κοιτάτε να βολέψετε τους ημέτερους και να διορθώσετε αδικίες που υποκειμενικά και όπως βολεύει τον καθένα κρίνετε ότι έγιναν. Τα προσόντα, η ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών, η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια, είναι έννοιες ξεχασμένες από καιρό σε αυτή τη χώρα και όσο και αν οι «εκπρόσωποι του λαού της Ροδόπης» διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το αντίθετο δεν πείθουν κανένα.
Χωρίς πίτα λόγω οικονομικών
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών δεν πρόκειται να κάνει την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, λόγω οικονομικών, ωστόσο οι δικοί μας επιμένουν, αντί να αξιοποιήσουν καλύτερα τα χρήματα που θα ξοδέψουν σε αυτές τις εκδηλώσεις. Στην εκδήλωση του εμποροβιομηχανικού ακούστηκαν τα ίδια, εμφανίστηκαν οι ίδιοι και γενικά μία από τα ίδια. Είναι καιρός πλέον να αλλάξουν τα πράγματα, να αφήσουμε τα λόγια και να περάσουμε στην ουσία διότι τα ψέματα τελείωσαν!
Το έργο της κυβέρνησης
Δεκαπέντε λεπτά μιλούσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός εσωτερικών Γιώργος Πεταλωτής όταν πήρε το λόγο στην κοπή της βασιλόπιτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης. Μίλησε για τη διαχείριση τη ζοφερής πραγματικότητας, για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, για τους αναπτυξιακούς άξονες που έθεσε ο πρωθυπουργός προ ημερών, για τις βαθιές τομές που κάνει η σημερινή κυβέρνηση, για κοινωνική δικαιοσύνη, για κοινωνική πρόνοια, για φορολογικά νομοσχέδια, για αναπτυξιακό νόμο, για διαύγεια, για διαφάνεια για …., για…, για… Και όταν ήρθε η στιγμή να μιλήσει για τη Ροδόπη αυτό που είπε μετά από 15 λεπτά αναλύσεων ήταν: «Έχουμε να αναδείξουμε πολλά και σε τοπικό επίπεδο. Ευχαριστώ το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο που μου έδωσε την ευκαιρία να αναφερθώ στις απόψεις της κυβέρνησης». Και αφού είπε αυτές τις δύο προτάσεις έδωσε το μικρόφωνο στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ. Φαίνεται ο υπουργός μας «τα πολλά» τα θεωρεί αυτονόητα και οφθαλμοφανέστατα γι’ αυτό παρέλειψε να τα αναφέρει….
Θα πουντιάσουν
Με μπουφάν και κασκόλ έγινε η πρώτη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, στο πολυλειτουργικό κέντρο. Το κτίριο τις τελευταίες ημέρες δε θερμαίνεται, προφανώς γιατί το ταμείο είναι μείον και ακόμα και οι παππούδες στο ΚΑΠΗ κουκουλωμένοι έπιναν το ζεστό τσάι. Τι άλλο θα δούμε άραγε;
Αν έχεις τύχη
Το δεύτερο επίσημο φλουρί κέρδισε ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, στην κοπή της πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, αφού κέρδισε και το φλουρί στην πίτα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης Ροδόπης. Φυσικά αυτή τη φορά ήταν πιο τυχερό, αφού το έλαβε από το χέρι του κουμπάρου του κ. Νικόλαου Αγγελίδη, ο οποίος είχε κόψει την πίτα. Ο κ. Στυλιανίδης ανακάλυψε αμέσως το φλουρί, αφού βρισκόταν στην άκρη του κομματιού, και δέχτηκε την τιμή με ιδιαίτερη σεμνότητα, όπως και το εικόνισμα που το συνόδευε, χωρίς να θέλει να ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην τύχη του. Να δούμε αν θα τον ακολουθήσει αυτή η τύχη και στις άλλες κοπές πίτας που θα έχουμε από εδώ και πέρα, ή δύο φορές είναι το όριο.
Τα κάλαντα του περιφερειάρχη.
Τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς είπαν στον περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη αρκετός κόσμος αλλά και οι μπάντες του Δήμου και της Ταξιαρχίας. Βέβαια είχε και μερικές πιο παραδοσιακές επισκέψεις, όπως οι Μωμόγεροι, που αφού γυρίσανε σε όλους τους δρόμους της Κομοτηνής, φτάσανε και στο γραφείο του και ευχήθηκαν με τον πολύ ιδιαίτερο τρόπο τους τα χρόνια πολλά. Αλλά την πιο ιδιαίτερη χαρά φάνηκε να την έχει από τον μικρό βαφτιστικό του, που με το τριγωνάκι του ήρθε και αυτός να του πει τα κάλαντα στην τελευταία ημέρα της Θητείας του ως Νομάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: