Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Βηματάκια

Για το γυναικείο φύλλο
Παραθέτουμε απόσπασμα της στιχομυθίας που έλαβε χώρα χθες στο γραφείο του Υπερνομάρχη Ροδόπης – Έβρου Γιώργου Μηνόπουλου κατά τη διάρκεια της φιλικής κουβέντας που είχε ο κ. Μηνόπουλος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.
Στην τοποθέτηση του υπερνομάρχη αναφορικά με τα μεγάλα βήματα που έχουν στο θέμα της ισότητας των δύο φύλλων από το ’74 μέχρι σήμερα η απάντηση του κ. Πεταλωτή ήταν η εξής «Δυστυχώς, οι γυναίκες υπερκέρασαν τους άντρες και έχουν χάσει το ρόλο τους».
Ο υπουργός μας από ότι φαίνεται δεν είναι ευχαριστημένος που οι γυναίκες βρίσκονται ενεργά στην κοινωνία και προσφέρουν στην οικογένεια τους. Με τη λέξη δυστυχώς αυτό δηλώνει και δυστυχώς μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω όπως και η πολιτική του…
Και άλλοι ακολουθούν…
Άλλη μία εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας ανέστειλε την έκδοσή της. Με ανακοίνωση του χθες ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έκανε γνωστή την απόφασή του αναφέροντας χαρακτηριστικά «με πλήρη συνείδηση των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά αποφασίσαμε την διακοπή της έκδοσης της εφημερίδας «VETO»….
Η διακοπή της έκδοσης δεν σημαίνει και κατάθεση των όπλων. Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, μόλις αντικρίσουμε ένα μικρό, έστω, φως στο βάθος του τούνελ της κρίσης, θα μας ξαναβρείτε μπροστά σας». Δυστυχώς πολλές είναι οι εφημερίδες τόσο πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και περιφερειακές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και φαίνεται πως θα ακολουθήσουν και άλλη το δρόμο που έδειξε ο Μάκης…
Δεύτερη συνάντηση για το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ
Σήμερα στη μία το μεσημέρι, πραγματοποιείται στο Επαγγελματοβιοτενχικό επιμελητήριο Ροδόπης, η δεύτερη συνάντηση των φορέων της Ροδόπης, οι οποίοι τον Οκτώβριο, κλήθηκαν να καταρτίσουν το πιλοτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Πάντως είναι μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία και θα αναμένουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής, καθώς οι ημερομηνίες τρέχουν. Σημειώνεται ότι η πρώτη συνάντηση των φορέων για το πιλοτικό πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.
Περιμένουν τις τελικές αποφάσεις
Ακόμα περιμένουν την έκτακτη ενίσχυση τους, οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, και κυρίως περιμένουν την χρηματοδότηση της εταιρίας, με τα 25 εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις συναντήσεις που είχαν με τους αρμόδιους υπουργός, δεν πήραν καμία απάντηση και όπως είναι φυσικό αγωνιούν για το μέλλον τους. Εντωμεταξύ, μετά από διαδικασία εκλογών ανέδειξαν το νέο σωματείο εργαζομένων.
Νέα πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων των Κλωστηρίων Ροδόπης, αναδείχθηκε η Μάρθα Στογιατζάκη, αντιπρόεδρος η Φιλιώ Αθανασίου και γραμματέας η Μαριάνθη Παλιάτσου.
Πίτες
Ξεκίνησε ο χορός της βασιλόπιτα και ήδη αρκετοί φορείς και σύλλογοι του νομού έχουν κλείσει τις ημερομηνίες για τις καθιερωμένες δεξιώσεις τους. Πρώτο όπως κάθε χρονιά είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης που θα κόψει την βασιλόπιτά του στις 2 Ιανουαρίου και ακολουθεί το ΤΕΕ Θράκης που θα κόψει την πίτα του στις 8 Ιανουαρίου στην Ξάνθη αυτή τη φορά. Ο πολιτιστικός σύλλογος Καρυδιάς θα συνδυάσει την βασιλόπιτά του με γενική συνέλευση στις 9 Ιανουαρίου ενώ η ομάδα πρωτοβουλίας για το «Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ν. Ροδόπης» στην κοπή της πίτας της στις 6 Ιανουαρίου θα συζητήσει και το καταστατικό της. Λέτε στην πρώτη πίτα της χρονιάς να ξαναθυμηθεί ο πρόεδρος του ΕΒΕ «το αεροπλάνο της ανάπτυξης» που ήταν έτοιμο να απογειωθεί από την Ροδόπη και έτρεχαν όλοι να μπουν μέσα;
Το μαστίγιο και το καρότο
Τελικά μικρότερη θα είναι η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, για να εξομαλυνθεί η κλίμακα των αυξομειώσεων στο οικιακό τιμολόγιο προκειμένου να περιοριστούν τόσο οι αυξήσεις στις χαμηλές κατηγορίες κατανάλωσης, όσο και οι μειώσεις στις υψηλότερες, που επιβάλλονται στο πλαίσιο της γενικής κατεύθυνσης, τα επιμέρους τιμολόγια να αντανακλούν το κόστος παραγωγής. Έτσι για κατανάλωση από 0-800 κιλοβατώρες το τετράμηνο η μέση αύξηση του λογαριασμού είναι 11,1 %, αντί για 13,7 % που προβλεπόταν αρχικά. Τώρα δηλαδή θα πρέπει να είμαστε και χαρούμενοι που δεν θα έχουμε τόσο μεγάλη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Αλλά βέβαια τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο, του μικρότερου κακού, όπου μας χτυπάνε με μια τεράστια αύξηση, για να την κάνουν μετά μικρότερη ώστε να μην μας κακοφανεί και τόσο. Όμως τα λεφτά τελειώνουν, και δεν γνωρίζουμε αν θα έχουμε στο τέλος να πληρώσουμε και τα λίγα, πόσο μάλλον τα πολλά.
Όχι και τόση βία παιδιά
Ανακοίνωση εξέδωσαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, με την οποία αποστασιοποιούνται από την πρακτική της ιταλικής οργάνωσης «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - FAI - Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας», η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τα παγιδευμένα δέματα, που εστάλησαν σε πρεσβείες της Ρώμης.
Οι ίδιοι λένε ότι τις δικές τους επιθέσεις τις οργανώναν με τρόπο, ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί ανθρώπων, που δεν συγκαταλέγονται στους πολιτικούς τους στόχους και δεν θα πραγματοποιούσανε ποτέ ενέργειες, που θα είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό π.χ. ενός τυχαίου υπαλλήλου πρεσβείας, όπως έγινε στις προαναφερόμενες επιθέσεις με τα δέματα – βόμβες, και ζητήσανε να μη γίνονται ενέργειες τέτοιου είδους στο όνομα του συντρόφου τους Λάμπρου Φούντα. Ζήσαμε να το δούμε και αυτό, να λένε δηλαδή τα μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης σε μέλη άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης ότι το παρατράβηξαν. Όταν μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση σε βρίσκει πολύ ακραίο, τότε ξέρεις ότι μάλλον κάτι δεν κάνεις σωστά.(ή το κάνεις πολύ σωστά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: