Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Βηματάκια

Καλό κουράγιο
Στις μέρες μας είναι γεγονός ότι έχουμε σταματήσει να περπατάμε, και παίρνουμε το αυτοκίνητο ακόμα και για τις μικρότερες αποστάσεις. Φανταστείτε την έκπληξή μας όταν γνωρίσαμε δυο Γάλλους γιατρούς, τον Φαμπιεν και τη Σεσίλ, που ταξιδεύουν περπατώντας από την Γαλλία έως την Ιερουσαλήμ. Χαρά στο κουράγιο τους, αφού όταν οι περισσότεροι από εμάς το σκεφτόμαστε να πάμε από την άκρη της Κομοτηνής ως το κέντρο με τα πόδια, αυτοί ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα. Και μάλιστα κουβαλώντας μαζί τους το καρότσι τους, βάρους 45 κιλών, και συνειδητά μη ξοδεύοντας ούτε ευρώ. Βέβαια σε λίγο καιρό έτσι όπως πάει η οικονομία και εμείς σαν και αυτούς θα είμαστε, δηλαδή θα κυκλοφορούμε σέρνοντας πίσω μας τα υπάρχοντά μας και θα ζητάμε από τους άλλους να μας βοηθήσουν, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Πάντως καλή τύχη στο ζευγάρι γιατί από εδώ και πέρα θα τους χρειαστεί…
Παγοδρόμιο στοπ
Το παγοδρόμιο, από το οποίο τόσες διαφωνίες προέκυψαν, και ήταν ένα σημείο τριβής στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Δεκέμβρη, για να εγκριθεί τελικά η παραχώρηση του χώρου στην πλατεία, δεν εμφανίστηκε ακόμα. Παρόλο που εμείς μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε, μιας και οι συντάκτες της εφημερίδας είχαν περάσει πολύ όμορφα πέρυσι γεμίζοντας σελίδες με ιστορίες τραυματισμών και σπασμένων άκρων, φαίνεται ότι δεν θα χαρούμε βόλτες στον πάγο φέτος. Κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί έγινε όλη αυτή η φασαρία για παραχωρηθεί ο χώρος, αφού άλλωστε υποτίθεται ότι οι σχετικές άδειες ήταν όλες εντάξει.
Δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα
Πρόστιμο ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ για κατάχρηση κρατικού χρήματος κατά τη διάρκεια εκστρατείας για τις περιφερειακές εκλογές.
Βέβαια δεν υπάρχει υποψία ότι η Μέρκελ γνώριζε κάτι για αυτές τις ατασθαλίες, αλλά γνωρίζουμε ότι έχει επιδείξει μια ιδιαίτερη ικανότητα να μην προσέχει ατασθαλίες και «δημιουργικές» λογιστικές παρά μόνο όταν σκάσουν στα χέρια της, όπως συνέβη και με την Ελλάδα, που τα προηγούμενα χρόνια της επιτράπηκε να δίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι οικονομικούς αριθμούς επιθυμούσε, χωρίς να ακουστεί κουβέντα από τους αγαπητούς συντηρητικούς εταίρους μας, ενώ τώρα πια δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα χωρίς να μας τριπλοελέξουν. Φαίνεται το φαινόμενο του να αγνοεί αυτά που γίνονται όταν δεν κοιτάει, ενώ μετά τρέχει και δεν φτάνει είναι συχνό για την κα Μέρκελ.
Κουράγιο αδέρφια
Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα της Κομοτηνής, σήμερα παραμονή των Χριστουγέννων. Οι επαγγελματίες περιμένουν πως και πώς να γεμίσουν τα ταμεία τους, και πολλά καταστήματα κάνουν προσφορές για να προσελκύσουν πελατεία. Πάντως η αγορά είναι νεκρή και αυτό φαίνεται με μία απλή βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της. Υπομονή και τα χειρότερα ακόμα δεν ήρθαν!
Μας ενδιαφέρει, αλλά…
Στο περιθώριο της επίσκεψης του στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Σαπών ο Γιώργος Πεταλωτής απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πιθανό κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Σαπών δήλωσε: «Μας ενδιαφέρει να παραμείνει ανοιχτή η Δ.Ο.Υ. αλλά στα πλαίσια του εξορθολογισμού και όχι απλά της λειτουργικής οικονομίας κλείνουν 100 υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. σε όλη την Ελλάδα γιατί δεν έβγαζαν τα έσοδα που έπρεπε να βγάζουν, δεν πρόσφεραν στην υπηρεσία του πολίτη. Εδώ όμως η περιοχή των Σαπών έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα και γι’ αυτό προσπαθούμε να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες υπάρχουν. Το ίδιο είχαμε κάνει και ως αντιπολίτευση που ζητούσαμε να μείνει ο ΟΤΕ των Σαπών γιατί όποια υπηρεσία φεύγει από την περιοχή είναι πλήγμα για την περιοχή. Πέρα όμως από αυτό πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα ευρύτερα. Συμφωνω και συντάσσομαι με τα αιτήματα των συμπολιτών μας εδώ πέρα και όσο περνάει από το χέρι μου θα προσπαθήσω να μη κλείσουν οι μονάδες εδώ πέρα αλλά θα πρέπει επιτέλους τα ζητήματα να τα βλέπουμε και πιο ευρύτερα. Η δυνατότητα που δίνεται στην περιοχή των Σαπών με τον νέο Καλλικρατικό Δήμο και τη συνένωση με τον πρώην Δήμο Μαρωνείας. που είναι προνομιακός τουριστικά αλλά και γεωγραφικά, είναι ευκαιρία για τις Σάπες από εδώ και περά να κάνει την ανάπτυξη πραγματικότητα….. Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα, να βλέπουμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται από εδώ και πέρα και είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας βέβαια εμείς οι πολιτικοί περισσότερο από όλους».
Ξεχειλίζει αισιοδοξία
Πιο αισιόδοξος από ποτέ δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας για το μέλλον της χώρας κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Δυστυχώς όσο αισιόδοξος είναι αυτός άλλο τόσο απαισιόδοξοι είναι οι Έλληνες. Άσπρο μας λέει αυτός… μαύρο σκεφτόμαστε εμείς. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά στην επικοινωνία μεταξύ μας. Ξέρει κάτι που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος; Αν το ξέρει ας μας το πει και εμάς για να μοιραστούμε «τα ροζ συννεφάκια» του. Γιατί μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός δίνει την εντύπωση ότι δεν γνωρίζει πως επιβιώνουν καθημερινά οι Έλληνες…
Η αλήθεια
Γράφουμε, ξαναγράφουμε για την κυβέρνηση, για το ΠαΣοΚ, γκρινιάζουμε για το ένα, δε μας αρέσει το άλλο και στο τέλος θα μας πουν και γραφικούς ή εμπαθείς. Η αλήθεια όμως είναι ότι δε βλέπουμε να γίνεται τίποτα από την αντιπολίτευση για το σχολιάσουμε. Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου. «Δε θα γίνουμε συνένοχοι», «Όχι στο μνημόνιο», «να πάμε σε συνειδητό αγώνα για να ανατρέψουμε την εξουσία» και τα λοιπά τα ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: