Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Βηματάκια

Πάντα πρώτοι!
Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν το χθεσινό για το 2010, με την υφιστάμενη σύνθεση, και το κλίμα ήταν όσο να πεις «συγκινησιακό». Ανταλλάχθηκαν ευχές για καλή δύναμη σε όσους συνεχίζουν, ευχές για καλή ξεκούραση σε όσους αποχωρούν, προτροπές, συμβουλές, αναμνήσεις, ευχαριστίες, αποχαιρετισμοί, χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία προσωπική και επαγγελματική και τα χειροκροτήματα έπεφταν βροχή. Φυσικά αναμενόμενα ήταν όλα αυτά αφού ολοκληρώνεται ένας κύκλος. Το παράδοξο ήταν πως όλα αυτά δεν ειπώθηκαν στο τέλος των συνεδριάσεων αλλά στην αρχή. Ε, πρωτοτυπήσαν πάλι…
Σκωτσέζικο ντουζ
Τελικά δεν μπορείς να βρεις άκρη σε αυτή τη χώρα, αφού μόλις γίνει κάτι καλό αμέσως γίνεται κάτι για να το αναιρέσει. Έτσι μόλις πληρώθηκε το 50 % της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους, ανακάλυψαν ότι οι τράπεζες είχαν παρακρατήσει ένα μεγάλο μέρος τους για να καλύψουν δόσεις δανείων, που όμως οι κτηνοτρόφοι υποτίθεται ότι δεν θα χρειαζόταν να πληρώσουν. Πέρα από τα δίκαια και τα άδικα της υπόθεσης, αυτή η τακτική του σκωτσέζικου ντουζ, με χρήματα που δίνονται για να παρθούν πίσω ξανά, με τους κτηνοτρόφους τα τελευταία θύματα μιας μεγάλης σειράς τέτοιων επεισοδίων, πρέπει επιτέλους να σταματήσει, γιατί εξουθενώνει όλους όσους περνάνε από αυτή τη διαδικασία και χειροτερεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Συμφωνούμε και επαυξάνουμε
«Δεν είναι σκουπίδια τα ελληνικά ομόλογα. Αυτό δεν το δεχόμαστε» τόνισε ο κ. Πεταλωτής, αναφερόμενος σε πιθανή υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch. Κάτι με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα. Αν πετάξει κάποιος σκουπίδια στη μέση του δρόμου, θα γίνει χαμός και φασαρία μέχρι να έρθει κάποιος να τα μαζέψει. Αν πάλι κάποιος πετάξει ελληνικά ομόλογα στη μέση του δρόμου, κανένας δεν θα τα πλησιάζει για να μην του τα φορτώσουν.
Ορκίζονται οι Περιφερειακοί
Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 11.00 το πρωί θα διεξαχθεί η ορκωμοσία των Περιφερειακών συμβούλων, Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειάρχη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νομαρχιακού καταστήματος Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος Λεωφόρος Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.
Επιπλέον την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2010, στον ίδιο χώρο θα διεξαχθεί η εκλογή των μελών του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση Βατοπεδίου!
Έντονα αντέδρασε η δικαστής Μαρία Ψάλτη, στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου Θράκης, που της επέβαλε 10μηνη φυλάκιση για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της παραβίασης του δικαστικού απορρήτου. Η κυρία Ψάλτη και οι συνήγοροι της όμως, ξεκαθάρισαν εξαρχής ότι θα φτάσουν ως εκεί που δεν πάει την υπόθεση, καθώς το ίδιο το αποτέλεσμα της δίκης, προκαλεί πολλά ερωτήματα, όπως δήλωσαν. Πάντως ο Εφραίμ και ο Αρσένιος, οι οποίοι επίσης καταδικάστηκαν ήταν ψύχραιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: