Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Βηματάκια

Στοχευμένη διάθεση…
Για μία ακόμη φορά ο υφυπουργός εσωτερικών, κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής ΠαΣοΚ Ροδόπης κ. Γιώργος Πεταλωτής απέστειλε χθες δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνει την πρόθεσή του να μη προβεί στη συνήθη αποστολή και δημοσίευση εθιμοτυπικού υλικού για τις φετινές γιορτές, όπως άλλωστε έκανε και πέρυσι..
«Επιλογή του κ. Πεταλωτή είναι τα χρήματα από τη σχετική εξοικονόμηση να διατεθούν στοχευμένα σε άλλες ουσιαστικότερες και σύμφωνες με το πνεύμα των ημερών κατευθύνσεις» αναφέρει το δελτίο τύπου.
Βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κανένα πρόβλημα δε θα έλυνε και κανένα Μ.Μ.Ε δε θα έσωζε με την καταχώρηση των ευχών του, των οποίων το κόστος δε ξεπερνά τα 100 ευρώ. Αυτό όμως που θα έδινε ικανοποίηση στα μέσα είναι ότι ο υπουργός σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζουν, «στο χειμώνα της δυστυχίας τους», δεν τους ξεχνά και αναγνωρίζει την προσφορά τους αλλά και τους αγώνες τόσων χρόνων να προβάλλουν τα προβλήματα του τόπου τους.
Γιατί πρέπει ο υπουργός να θυμάται ότι και τα ΜΜΕ απασχολούν εργαζόμενους και περνούν τις πιο δύσκολες στιγμές τους… Βέβαια ο Νομάρχης της καρδιάς μας και εκλεγμένος Περιφερειάρχης ουδέποτε χρειάστηκε να αποστείλει ευχές μέσω των ΜΜΕ γιατί τις έδινε αυτοπροσώπως και ιδιοχείρως.
Το χαβά του…
Η Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2011 συζητιέται στην ολομέλεια της Βουλής και ο βουλευτής μας το ντέρτι του είχε. Στην ομιλία του εκτός από τα καπνά που ποτέ δε ξεχνά…. έθεσε το «μεγάλο πρόβλημα» που έχει η μειονότητα της Θράκης και συμπυκνώνεται στις παρακάτω γραμμές «Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα τα οποία ωστόσο ιεραρχικά δεν είναι τόσο σημαντικά όσο η μειονοτική εκπαίδευση, η εκλογή του Μουφτή και των Διαχειριστικών Επιτροπών των Βακουφίων».
Το ξέρατε εσείς ότι ο κρατικός προϋπολογισμός και η εκλογή μουφτή είναι άμεσα συνδεδεμένα θέματα;
Τι θέλει να πει η υπουργός;
Στη Ροδόπη βρέθηκε χθες, για μία σύντομη επίσκεψη, η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Σε ερώτηση που τέθηκε και αναφέρεται στο επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την παράταση της θητείας του Μουφτή Κομοτηνής η Υπουργός δήλωσε τα εξής:
«Στο πλαίσιο του έμπρακτου σεβασμού που αποδίδει η Πολιτεία για τις θρησκευτικές ελευθερίες της μειονότητας και σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές αξίες περί δικαιωμάτων του ανθρώπου, η Κυβέρνηση προτίθεται να αντιμετωπίζει άμεσα και αρτιότερα το ζήτημα της ανάδειξης των θρησκευτικών λειτουργιών της Θράκης, με σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα εγγυάται την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους και την ομαλή λειτουργία της ευρύτερης κοινωνίας».
Και ο νοών νοείτω…
Τους έπεισαν…
Πριν μήνες οι επτά εργαζόμενοι του τυροκομείου της ΕΑΣ Ροδόπης, αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά διεκδικώντας από την επιχείρηση τα δεδουλευμένα τους. Έτσι κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και έκτοτε προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν και η απόφαση ήταν υπέρ της Οργάνωσης, εφόσον όπως ειπώθηκε η διοίκηση της ΕΑΣ παραδέχθηκε τις οφειλές και δεσμεύτηκε πως θα τις καταβάλλει στους εργαζόμενους. Η εξέλιξη, όπως είναι φυσικό δυσαρέστησε τους εργαζόμενους, οι οποίοι υποστηρίζουν μάλιστα δεν πρόκειται να παραιτηθούν και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Μεγάλες στιγμές…
Αθώοι ή ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση Βατοπεδίου, που εκδικάζεται εδώ και περίπου δύο χρόνια στην Κομοτηνή, είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν να απασχολούν την κοινή γνώμη και τη δικαιοσύνη, εφόσον όπως ξεκαθάρισαν οι συνήγοροι θα υπάρξει και τρίτος γύρος. Τα πολύ ενδιαφέροντα πάντως που ακούστηκαν και κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, τα παρακολούθησαν για ακόμη μία φορά, μοναχοί και πολίτες, οι οποίοι πολλές φορές, χειροκρότησαν ακούγοντας τους συνηγόρους να υπερασπίζουν τους κατηγορουμένους. Ζούμε μεγάλες στιγμές και η σημερινή θα είναι η μεγαλύτερη!
Ανθυγιεινοί ενήλικες
Δράση κατά της παχυσαρκίας πραγματοποιείται φέτος σε πολλά Δημοτικά της Κομοτηνής, με απώτερο σκοπό όχι μόνο να μειωθεί ο αριθμός των υπέρβαρων παιδιών που έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια, αλλά και να χτυπήσει το πρόβλημα στη ρίζα του, δηλαδή στην έλλειψη διατροφικής παιδείας των σύγχρονων ελληνικών οικογενειών. Γιατί με την εγκατάλειψη της μεσογειακής διατροφής και την υποκατάσταση της από τροφές αμφίβολης διατροφικής αξίας και ποιότητας, υποθηκεύεται το μέλλον των παιδιών, που ακόμα και αν δεν είναι παχύσαρκα τώρα, η κακή διατροφή σε συνδυασμό με τον καθιστικό σύγχρονο τρόπο ζωής θα τα κάνει ανθυγιεινούς ενήλικες.
Αναβιώνουν
Στο σπίτι θα περάσουνε τα Χριστούγεννα οι τρείς στους τέσσερις Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας. Παρόλο που ήταν αναμενόμενο σε μια τέτοια εποχή κρίσης να συμβεί κάτι τέτοιο, βλέπουμε πάντως ότι η οικονομική κρίση φέρνει τις οικογένειες πιο κοντά. Βέβαια ανάλογα με την κατάσταση του καθενός, αυτό μπορεί να είναι πολύ καλό, ή μπορεί να είναι πολύ κακό, αλλά βλέπουμε ότι πολλές παραδόσεις που τα τελευταία χρόνια είχαν ατονήσει έχουν αρχίσει να ξαναζωντανεύουν. Σε λίγο θα δούμε ξανά πράγματα που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε, όπως τον πωλητή με το σαλέπι, τη δραχμή, τους αρματωλούς και τους κλέφτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: