Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Βηματάκια

Ίσως τα καταφέρει καλύτερα η επόμενη γενιά
Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή των δώρων και της αγάπης, παρόλο που φέτος φαίνεται ότι θα έχουμε πολύ λιγότερο και από δώρα και από αγάπη. Βέβαια αυτό δεν σταματάει διάφορους συλλόγους να διοργανώνουν εκδηλώσεις για να μπορέσουν να βοηθήσουν ανθρώπους που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς, και δεν μπορούν να χαρούν τα Χριστούγεννα όπως θα έπρεπε. Το ενθαρρυντικό όμως είναι ότι σε πολλές εκδηλώσεις, πρωτοστατούν ή τουλάχιστον συμμετέχουν παιδιά. Και αυτό είναι ενθαρρυντικό γιατί παρόλο που για πολλούς από εμάς ο εθελοντισμός και η προσφορά είναι κενές έννοιες, είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να κατανοήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο και να δουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι, έστω και αν είναι η μικρότερη συνεισφορά, για να βοηθήσουν κάποιον και να αλλάξουν τα πράγματα. Ίσως αυτό τα βοηθήσει να σπάσουν αυτό τον κύκλο του εγωισμού και της αδιαφορίας που, κακά τα ψέματα, μας έχει φτάσει στην σημερινή κατάσταση, να τρώμε τις σάρκες μας τόσο ως χώρα αλλά και ως κοινωνία.
Υπάρχει και αυτή η πλευρά
Διημερίδα με θέμα τη «Μεγιστοποίηση του εθνικού οφέλους από την συμμετοχή στην ευρωπαϊκή υποδομή HIPER» στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι ελληνικών ερευνητικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην διεθνή έρευνα για τη σχεδίαση και κατασκευή πρότυπης υποδομής για την παραγωγή απεριόριστης καθαρής ενέργειας με τη μέθοδο σύντηξης υδρογόνου με τη χρήση Laser πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη.
Άλλωστε στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί η έρευνα αφού το ερευνητικό Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και laser του ΤΕΙ Κρήτης, είναι ο συντονιστής του ελληνικού δικτύου.
Αν το επιστημονικό δυναμικό που θα εργαστεί για την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο του, η Ευρώπη θα κατακτήσει την παγκόσμια πρωτοπορία σε δύο σημαντικότατους τομείς: Την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος.
Παράλληλα οι ερευνητικές υποδομές σε laser υψηλής ισχύος θα δώσουν ώθηση σε πολύ ενδιαφέροντες επιστημονικούς τομείς αιχμής, από την αστροφυσική ως την τεχνολογία υλικών.
Και ενώ στην Κρήτη βρίσκονται στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων, δίνονταν και εναύσματα ανάπτυξης στην περιοχή, εμείς εδώ είμαστε στην αιχμή των φοιτητικών καταλήψεων, και έχουμε σχολές που δεν ανοίγουν καν, πόσο μάλλον παράγουν έργο.
Αρχίσανε…
Οι μετατάξεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, και το πλεονάζον προσωπικό θα μετατεθεί σε υπηρεσίες του δημοσίου που υπάρχουν κενές θέσεις όσο και ανάγκες για σύσταση θέσεων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης και της Ροδόπης. Αφήνοντας κατά μέρος το οξύμωρο του ότι ένα κράτος έντεκα εκατομμυρίων ανθρώπων με 700 χιλιάδες δημοσίους Υπαλλήλους (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι ΔΕΚΟ) έχει ανάγκη για περισσότερες θέσεις, πως θα γίνει η επιλογή των ατόμων που θα συμπληρώσουν τις θέσεις αυτές; Γιατί αν το Ελληνικό κράτος λειτουργήσει με την γνωστή τακτική του, μάλλον την επόμενη φορά που θα κάνει το ΣΔΟΕ έφοδο ο υπάλληλος θα φοράει σιδηροδρομικό πηλίκιο…
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή
Με συνθήματα κατά του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και ζητώντας την απομάκρυνση των πρακτόρων από την Θράκη, μέλη της Χρυσής Αυγής από όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Ήταν μία προγραμματισμένη κινητοποίηση όπως είπαν τα μέλη της Ακροδεξιάς Οργάνωσης και σχολίασαν ως αναγκαία την παρουσία και διαμαρτυρία τους στην περιοχή. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι, μπροστά από το ηρώο της πόλης, όπου και έγιναν οι ομιλίες των διοργανωτών. Σημειώνεται ότι συμμετείχαν εκτός από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ο Ελληνικός Πατριωτικός Σύνδεσμος όπως και κάτοικοι της περιοχής. Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης με κατεύθυνση το τουρκικό προξενείο. Εντύπωση πάντως έκαναν τα ακραία συνθήματα των διαμαρτυρόμενων αλλά και το νεαρό της ηλικίας τους. Οι πολίτες μπροστά σε αυτό το θέαμα, έμειναν στην κυριολεξία με ανοιχτό το στόμα, όμως δεν έλειψαν και εκείνοι που συμφώνησαν με τις θέσεις τους.
Πανηγύρι η πλατεία της Κομοτηνής
Μετ’ εμποδίων πίνεται πλέον ο κυριακάτικος καφές στην Κομοτηνή και αυτό γιατί την ώρα που τον απολαμβάνεις τουλάχιστον 10 παράνομοι πλανόδιοι πωλητές θα σου προσφέρουν την πραμάτεια τους. Ήταν εικόνες που βλέπαμε μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όμως δυστυχώς οι παράνομοι πλανόδιοι, εκμεταλλευόμενοι και την έλλειψη ελέγχου, έφτασαν και στην πόλη μας. Ρολόγια όλων των ειδών, τσάντες, παιχνίδια και διάφορα άλλα είδη της εποχής, διαθέτουν οι πλανόδιοι οι οποίοι βρίσκονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στο κέντρο της πόλης μας. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι έμποροι και οι καταστηματάρχες βάζουν λουκέτα το ένα μετά το άλλο, μπαίνοντας στη λίστα των ανέργων. Και εις ανώτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: