Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Βηματάκια

Διακοπή λόγω κακοκαιρίας
Διεκόπη το πρωί της Πέμπτης λόγω της κακοκαιρίας η δίκη Βατοπεδίου στο Εφετείο της Θράκης όπου δεν κατάφεραν να παραβρεθούν βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης αλλά και συνήγοροι των κατηγορουμένων. Στο δικαστήριο, όμως βρέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι της υπόθεσης Μαρία Ψάλτη, ηγούμενος Εφραίμ και μοναχός Αρσένιος. Τη συνέχεια στην πολύκροτη δίκη ενδεχομένως να δούμε τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου φυσικά!
Δεν πραγματοποιήθηκε ο πλειστηριασμός στα Κλωστήρια Μαρώνειας
Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός για το εργοστάσιο των Κλωστηρίων Μαρώνειας. Σημειώνεται ότι ο πρώτος πλειστηριασμός ήταν προγραμματισμένος για τις 27 Οκτωβρίου ωστόσο κανένας αγοραστής δεν παρουσιάστηκε. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι αφορούσε μόνο στις κτιριακές εγκαταστάσεις του εργοστασίου και όχι στον εξοπλισμό και στα μηχανήματα. Νέα ημερομηνία για την επανάληψη της διαδικασίας αναμένεται ενδεχομένως μετά το νέο έτος, κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.
Βιβλιοπαρουσίαση
Το βιβλίο «Χιλιάδες μίλια προς τον τόπο της Καρδιάς» παρουσιάστηκε στο Δημοκρίτειο βιβλιοπωλείο από τον συγγραφέα του κ. Κλάους Κενεθ.
Το βιβλίο είναι αυτοβιογραφικό και πραγματεύεται τα δύσκολα παιδικά χρόνια του συγγραφέα, από την βίαια μητέρα του, που τον έδερνε συστηματικά, τον ρωμαιοκαθολικό ιερέα που τον κακοποιούσε σεξουαλικά για χρόνια, εμπειρίες που τον οδήγησαν στα ναρκωτικά και τις βίαιες συμπεριφορές.
Επιπλέον το βιβλίο περιέχει την ανεπιτυχή αναζήτηση του συγγραφέα για μια σανίδα σωτηρίας σε διάφορες θρησκείες, με το πέρασμά του από τον Ισλαμισμό, τον Ινδουισμό και τον Βουδισμό, για να καταλήξει στο τέλος στον Νοτιοαμερικάνικο αποκρυφισμό και τη μαγεία.
Η αδυναμία του να βρει απάντηση στα ερωτήματα που τον ταλανίζουν τον κάνει να μεταβεί στην Ελβετία, όπου τελειώνει τις σπουδές του, αναμορφώνεται και τελικά γνωρίζει τον γέροντα Σωφρόνιο, ο οποίος τον βοήθησε να βρει τον δρόμο του προς την Ορθοδοξία.
Πλέον ο κ. Κένεθ είναι ιδρύσει δύο οργανώσεις οι οποίες προσπαθούν να βοηθήσουν παιδιά σε ευαίσθητες περιοχές, όπως η Αφρική και η μεταπολεμική Σερβία, και συνεχίζει να μιλάει και να γράφει για τον Χριστό.
Όπως τόνισε και η εισηγήτρια της βραδιάς κα Ελένη Μαργαρίτη, η ιστορία του συγγραφέα δείχνει ότι όλοι μπορούν να βρούν ένα στήριγμα στη θρησκεία, αν και ο δρόμος προς σ’ αυτήν σίγουρα δεν είναι τόσο μακρύς και βασανιστικός όσο του κ. Κένεθ.
Όνειρο η Ονειρούπολη
Επισκεφτήκαμε την Ονειρούπολη τις τελευταίες ημέρες και εντυπωσιαστήκαμε από την οργάνωση και φυσικά το μέγεθος του όλου εγχειρήματος που για έβδομη χρονιά οργανώνει ο Δήμος Δράμας, παρά τους περιορισμούς της οικονομικής κρίσης. Οι συγκρίσεις με την πόλη μας είναι προφανείς και ίσως λίγο άδικες, αλλά το αποτέλεσμα μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι η διαφορά δεν είναι στις οργανώσεις, δηλαδή δεν πρέπει να περιμένουμε στην Κομοτηνή να διοργανώσουμε Καρναβάλι σαν της Ξάνθης, ή την Ονειρούπολη όπως η Δράμα, αλλά στην οργάνωση. Όποιος είχε πάει αρκετά χρόνια πίσω στην Ξάνθη για το καρναβάλι, θα το θυμάται σαν μια φτωχή γιορτή χωρίς πολλή ανταπόκριση, και κάτι παρόμοιο ισχύει για την Ονειρούπολη στη Δράμα. Παρόλα αυτά υπήρξαν άνθρωποι οι οποίοι δεσμεύτηκαν σε αυτές τις εκδηλώσεις, τις στήριξαν, χτίσανε επάνω στις επιτυχίες, διόρθωσαν τις αστοχίες και τα προβλήματα που υπήρχαν και φτιάξανε κάτι για το οποίο μπορεί να είναι περήφανη η πόλη και να την κάνει γνωστή σε όλους. Αυτό που λείπει σε εμάς φαίνεται πως είναι η δέσμευση, η θέληση να δημιουργήσουμε κάτι πέρα από εμάς, κάτι μεγαλύτερο που θα αποκτήσει δικιά του ζωή και συνεχίσει να υπάρχει αφού εμείς δεν συμμετέχουμε. Και όσο το αφήνουμε, οι άλλοι θα δημιουργούν παραδόσεις, ενώ εμείς απλώς θα τις επισκεπτόμαστε.
Γυμναστική, ένα παρεξηγημένο μάθημα
«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, και αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν οι καθηγητές γυμναστικής του συλλόγου «ΑΘΛΩ» που βράβευσαν τους διακριθέντες μαθητές σε αθλητικές διοργανώσεις το προηγούμενο σχολικό έτος. Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας η γυμναστική είναι παρεξηγημένο μάθημα, με πολλούς μαθητές να το βλέπουν ως ένα εκτεταμένο διάλλειμα, όπου το μόνο που θα κάνουν είναι να παίξουν λίγο ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Επιπλέον είναι κοινά αποδεκτό ότι το συνολικό πλαίσιο της εκπαίδευσης πάσχει στη χώρα μας, αλλά ο οποιοσδήποτε επαναπροσδιορισμός αυτού του συστήματος θα πρέπει να λάβει και την άθληση υπ’ όψιν του.
Κλειστά σήμερα τα σχολεία.
Τελικά μπορεί να μην τις άκουσε ο Θεός τις προσευχές μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά τις άκουσε ο Νομάρχης Ροδόπης και με απόφαση που έβγαλε χθες αργά το απόγευμα σήμερα όλα τα σχολεία του Νομού θα παραμείνουν κλειστά. Αν και η ΕΜΥ ενημερώνει για εξασθένιση των φαινομένων η αλήθεια είναι πως δεν έχει πάντα δίκιο….

Δεν υπάρχουν σχόλια: