Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Βηματάκια

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κομοτηνή
Στις 10 στο εργατικό κέντρο Κομοτηνής και στις 10:30 στην πλατεία θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η πρώτη συγκέντρωση αφορά σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και τη δεύτερη διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Στην 24ωρη απεργία για τα εργασιακά θα συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα απεργήσουν επίσης Παρασκευή και Σάββατο.
Η ανεργία στο κόκκινο!
Άσχημα τα μαντάτα από την ΒΙΠΕ Κομοτηνής, καθώς κοινό μυστικό είναι ότι ακόμα και οι επιχειρήσεις που θεωρητικά λειτουργούν, οφείλουν μισθούς στους εργαζόμενους τους. Τα τεράστια προβλήματα προκαλούνται λόγω της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, την ώρα που τα όποια χρηματοδοτικά εργαλεία έχουν παγώσει και οι τράπεζες παίζουν το δικό τους παιχνίδι. Το είπε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, συμφώνησαν ακόμα και τα μέλη του ΠΑΜΕ, μεταφέροντας πληροφορίες που θέλουν επιχειρήσεις σύντομα να βάζουν λουκέτο. Θύματα της «άρρωστης» αυτής κατάστασης είναι οι άνθρωποι που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με τις τεράστιες υποχρεώσεις τους.
Τα ίδια Παντελάκι μου…
Εντατικότερους ελέγχους θα πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ στις γιορτές, και σύμφωνα με τον γ.γ. του Σώματος οι έλεγχοι αυτοί θα είναι στοχευμένοι για να εντοπίσουν ανθρώπους που φοροδιαφεύγουν εδώ και χρόνια. Θα δούμε κατά πόσο θα είναι στοχευμένοι αυτοί οι έλεγχοι, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι κάποια μεγάλα κεφάλια θα ξεφύγουν πάλι, και πάλι θα την πληρώσουν οι μικροί επαγγελματίες με πρόστιμα μαμούθ.
Ερωτηματικά…
Την προσωρινή απόσυρση του άρθρου 7 για τη διαγραφή χρεών 24 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο, προκειμένου να επανέλθει πληρέστερη σε άλλο νομοσχέδιο, ανακοίνωσε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου.
Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου ο μόνος τρόπος για να απαλειφθεί μία οφειλή προς το Δημόσιο είναι κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου και απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Η απόσυρση του σχετικού άρθρου από το πολυνομοσχέδιο γίνεται προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά και για να έχει προηγουμένως δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο η λίστα με όλους τους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Φυσικά η εξαγγελία αυτή της κυβέρνησης δημιούργησε ουκ ολίγα ερωτηματικά….
Πώς να χαρακτηρίσει άραγε κανείς αυτή σταθερότητα των λόγων της κυβέρνησης; Όταν κατεβάζεις ολόκληρο νομοσχέδιο προς ψήφιση αυτό δεν προϋποθέτει προσεκτική μελέτη; Είναι δυνατόν να κάνεις τέτοιες «γκάφες»; Είναι δυνατόν να παίρνεις τα λόγια σου πίσω μέσα σε 24 ώρες; Δεν μιλάμε δα για κάποιον κοινό θνητό. Δηλαδή τώρα ο υπουργός οικονομικών πήγε να τα «μπαλώσει» ή να ρίξει άπλετο φως; Και αν το τραβήξουμε και λίγο παραπάνω κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι η απόσυρση του νομοσχεδίου μήπως έγινε επειδή κάποιοι οφειλέτες δεν είναι τελικά τόσο νεκροί όσο νομίζαμε…;
Ζητούν δωρεές
Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Πανθρακικού (ULTRAS, Κύκλωπες, Gruppo Panthrakistas) δείχνοντας εμπιστοσύνη στην κοινωνική ευαισθησία των Κομοτηναίων ξεκινούν «αγώνα» για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα προσφερθούν στους τροφίμους των φυλακών Κομοτηνής.
Ο χώρος συγκέντρωσης των ειδών θα γίνεται στη λέσχη των Κυκλώπων (Γ. Σεφέρη 4, Πίσω από τα είδη υγιεινής του Ερελιάδη), από 17 έως 29 Δεκεμβρίου, καθημερινά 6-10 το απόγευμα.
Οι προτεινόμενες προσφορές είναι είδη καθαρισμού (σαμπουάν, σαπούνια, χαρτιά υγείας), είδη ξυρίσματος (αφρός ξυρίσματος, ξυραφάκια), είδη ρουχισμού (παντελόνια, μπλούζες, παπούτσια, εσώρουχα, κάλτσες), λευκά είδη (σεντόνια, πετσέτες, κουβέρτες) και αθλητικά είδη (φόρμες γυμναστικής, αθλητικά παπούτσια, μπάλες). Επικοινωνία-Πληροφορίες: τηλ.6932348665 ή στο φόρουμ http://kyklopes.forumgreek.com.
Σύντομα
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουμε εξελίξεις όσον αφορά το πιλοτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την ανάσχεση της ανεργίας στη Ροδόπη το οποίο έχουν αναλάβει να δρομολογήσουν οι κοινωνικοί φορείς του Νομού. Πάντως ένας εξ αυτών το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης έχει ήδη μελετήσει το προσχέδιο και είναι έτοιμο να καταθέσει τις προτάσεις όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρός του κ. Αργύρης Αργυρόπολος. Μάλιστα ο πρόεδρος είπε πως έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ροδόπης και τεχνικό σύμβουλο του όλου εγχειρήματος κ. Στάθη Κεφαλίδη ο οποίος του είπε πως θα υπάρξει ενημέρωση εντός των ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: