Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Βηματάκια

Σπεύδε βραδέως
Πολύ βιαστική, όπως φαίνεται, είναι η νέα Δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης αφού ήδη ο νέος Δήμαρχος κατένειμε τις αρμοδιότητες των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων ορίζοντας αντιδημάρχους, προέδρους επιχειρήσεων, τοπικούς αντιδημάρχους κ.α. Μα γιατί δε παίρνουν παράδειγμα από εμάς που ακολουθούμε κατά γράμμα τις διαδικασίες; Έτσι λοιπόν στην Κομοτηνή η νέα Δημοτική αρχή που κατανοεί και την ανάγκη των δημοσιογράφων να έχουν τροφή για τις παραπολιτικές τους στήλες θα περιμένει πρώτα να γίνει η ορκωμοσία των νέων αυτοδιοικητικών στις 31/12 και έπειτα να κάνει την κατανομή αξιωμάτων. Για να μπορούν και οι Κασσάνδρες να βγάζουν τους χρησμούς τους χωρίς άγχος αλλά και να έχει και η τρίτη ηλικία στο καφενείο με κάτι να ασχολείται..
Θέλουμε και εμείς χιόνια
Στα λευκά ντύθηκε το Σαββατοκύριακο όλη η Ελλάδα. Κλειστά ήταν τα σχολεία στους νομούς Καστοριάς, Φλώρινας, Ημαθίας, Σερρών και στην επαρχία Γουμένισσας Κιλκίς μέχρι και στο Ηράκλειο που πριν λίγες μέρες κυκλοφορούσαν με το κοντομάνικο. Κλειστά ήταν επίσης πέντε δημοτικά και νηπιαγωγεία και έξι γυμνάσια και λύκεια της Δράμας, δέκα σχολεία της δευτεροβάθμιας και 17 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Καβάλα και στην Ξάνθη, δέκα και 15 αντίστοιχα. Στον Έβρο δε ούτε συζήτηση. Όμως στην Κομοτηνή όπως πάντα τίποτα… Μόνο βροχή. Σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ χιόνισε και σε εμάς το μόνο που θύμιζε χειμώνα ήταν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Δηλαδή εμείς δεν είμαστε άνθρωποι; Τα παιδιά μας δε θέλουνε να χάσουνε σχολείο; Οι καθηγητές μας δεν έχουν δικαίωμα να μη δουλέψουν μια μέρα; Δεν πρέπει κάτι να γίνει επιτέλους απέναντι σε αυτή την κατάφορη αδικία;
Καλάθι τοπικών προϊόντων
«Καλάθι τοπικών προϊόντων» επέλεξε η Κυβέρνηση να υλοποιήσει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που θα περιλαμβάνει, τρόφιμα, ποτά, παραδοσιακά προϊόντα τα οποία μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλ. Μπαλτατζής» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα επιδοτηθούν µε κοινοτικά κονδύλια για να βρουν καλύτερη θέση στην Αγορά.
Και πάνω που οι αγρότες λέγανε ότι τελειώνουν οι επιδοτήσεις, να που εμφανίζεται το κράτος με ακόμα μία πλάγια επιδότηση προς τους αγρότες. Βέβαια αν το πρόγραμμα εφαρμοστεί σωστά και μείνουν από έξω οι συνήθεις ύποπτοι, τότε ίσως να δώσει ώθηση στις τοπικές οικονομίες, αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα, και την έχουμε πατήσει πολλές φορές, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι να δούμε ποιος και τι θα μπει σε αυτό το καλάθι.
Κάντο όπως η Μέρκελ
Στην Ευρωβουλή ταξίδεψαν δέκα παιδιά από την Κομοτηνή για να δούνε πως λειτουργεί το ευρωκοινοβούλιο. Δεν χρειαζότανε όμως να πάνε μέχρι τις Βρυξέλλες, μπορούμε και εμείς από εδώ να τους το πούμε. Κάθονται, συζητάνε για ώρες μέχρι να πάρουν μια απόφαση, μετά το ξανασυζητάνε και στο τέλος κάνουνε ότι πει η Μέρκελ. Απλό.
Δε φτάνουν…
Είναι η ώρα που όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες και τη χώρα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής. Το πρόβλημα όμως είναι κ. Πεταλωτή, ότι οι περιστάσεις φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ οι πολιτικές δυνάμεις έχουν το μπόι … νάνων.
Αποζημιώσεις για τις πλημμύρες του 2007
Στα γραφεία Πολιτικής Προστασίας στο 2ο όροφο της Νομαρχίας θα πρέπει να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους, οι δικαιούχοι επαγγελματίες οι οποίοι επλήγησαν από τις πλημμύρες το Νοέμβριο του 2007 στη Ροδόπη. Όπως μάλιστα αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση η εκταμίευση των χρημάτων θα ξεκινήσει άμεσα. Πάντως τα χρήματα άργησαν να δοθούν στους επαγγελματίες οι οποίοι πριν τρία χρόνια είδαν τις περιουσίες να καταστρέφονται. Τουλάχιστον αυτή τη φορά, θα πάρουν τα χρήματα τους!
Θα συμμετάσχουν;
Εντύπωση έκανε η δήλωση του προέδρου του εργατικού κέντρου Ροδόπης, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν οποιαδήποτε απεργιακή συγκέντρωση, αρκεί να βγουν στο δρόμο. Η αυριανή απεργία θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς όλοι περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η ανταπόκριση των εργαζόμενων, τώρα που περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πλήττονται τα δικαιώματα τους!
Ποντικοί στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ
Την τιμητική του είχε το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ το Σαββατοκύριακο που πέρασε. «Πεινασμένοι ποντικοί» επισκέφθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα γραφεία μας και φεύγοντας πήραν μαζί τους δύο συσκευασίες σοκολατάκια και ένα κουτί καφέ. Ευτυχώς η ακαταστασία που άφησαν πίσω τους ήταν περιορισμένη και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό ενώ εκφράζουμε και την κατανόησή μας, ως Έλληνες πολίτες, στην κατάσταση τους. Υποθέτουμε ότι υπογλυκαιμία τους ώθησε σε αυτή την πράξη και λυπόμαστε που δεν μπορέσαμε να τους εξυπηρετήσουμε με κάποιο οικονομικό τρόπο. Τα ίδια προβλήματα έχουμε όλοι.Τέλος τους ευχαριστούμε που μας άφησαν τη ζάχαρη και τα μήλα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: