Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Βηματάκια

Ενημέρωση εκπαιδευτικών για κινητοποιήσεις
Για δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζονται και οι δάσκαλοι της Ροδόπης στις 15 του μήνα, οπότε και πραγματοποιείται η πανελλαδική απεργία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Χθες το σωματείο της Ροδόπης ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τα αιτήματα του κλάδου, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η συμμετοχή στην απεργία. Και από τις τελευταίες απεργίες είδαμε ότι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι πολύ μικρή κυρίως στο δημόσιο, κάτι που δε θέλουν να επαναληφθεί οι διοργανωτές την επόμενη φορά. Πάντως με τα όσα ακούμε θα έχουμε έναν πολύ «ζεστό» χειμώνα!
Ακόμα αναζητείται ο ψαράς στην Ισμαρίδα
Άφαντος παραμένει ο αγνοούμενος ψαράς, ο οποίος αναζητείται από την περασμένη Κυριακή. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και χθες Παρασκευή όμως είναι άγνωστο τι θα γίνει σήμερα και θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες. Πάντως ο δεύτερος ψαράς ο οποίος εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες είναι καλά στην υγεία του, προφανώς όμως σοκαρισμένος από το τραγικό συμβάν.
Άντε να δούμε…
Ολοκλήρωσε την θητεία του ο κ. Γιώργος Μηνόπουλος, απερχόμενος Πρόεδρος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου, και στον απολογισμό που έκανε έδειξε ότι μεγάλο βάρος έδωσε στον πολιτισμό. Βέβαια, οι περισσότερες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στον νομό Έβρου, αφού από τον Έβρο κατάγεται και ο κ. Μηνόπουλος. Τώρα βέβαια, που ο θεσμός της Υπερνομαρχίας απορροφείται από την Περιφέρεια και η Κομοτηνή είναι το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας, με τον Περιφερειάρχη να κατάγεται από τη Ροδόπη, θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα γίνουμε παράδεισος πολιτισμού, με τις εκδηλώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη εν ριπή οφθαλμού.
Επειδή τους βολεύει
Ημέρα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χθες, και είχαμε δύο εκδηλώσεις για αυτό το λόγο στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, ενώ την Πέμπτη οι φοιτητές έκαναν πορεία ως τις φυλακές για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Παρόλο που φαίνεται ότι κάποια μερίδα πολιτών αγκαλιάζει αυτές τις απόψεις, υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν πρόβλημα να τις παραβιάσουν στην Ελλάδα, όχι επειδή θέλουν να τις παραβιάσουν, αλλά επειδή δεν τους βολεύει να τις τηρήσουν.
Ποιον θα ευνοήσει η κακοκαιρία;
Σύνοδος πρυτάνεων θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Λαύριο, και φοιτητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και από την Κομοτηνή, θα παν να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές στην παιδεία που προωθεί το υπουργείο. Μένει μόνο να δούμε αν η κακοκαιρία θα «παγώσει» και τις αντιδράσεις των φοιτητών, ή αν θα έχουμε θερμά επεισόδια. Πάντως η κακοκαιρία ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή για την Κυβέρνηση…
Προχειρότητα
Ήρθαν τα Χριστούγεννα και το γιορτινό πνεύμα ξεχειλίζει στην πόλη μας. Οι Κομοτηναίοι στόλισαν με κόκκινα, πράσινα, κίτρινα και μπλε φωτάκια τα δέντρα τους, τις αυλές τους, τα αλουμίνια στα μπαλκόνια τους, τις καγκελόπορτες και γενικά ότι έχουν εύκαιρο. Όμως και ο Δήμος στόλισε την πλατεία, τις κολώνες της ΔΕΗ και τα κατά τόπους παρτέρια του όμως ξέχασε να δοκιμάσει ποια από τα στολίδια έχουν καμένα λαμπάκια, με αποτέλεσμα το βράδυ αρκετά από τα δεντράκια, αγγελάκια, φύλλα γκι κ.α. να είναι μεν τοποθετημένα αλλά να μη λάμπουν εν μέρει η και ολόκληρα. Και το χειρότερο; Πληρώσαμε για να τα τοποθετήσουν….

Δεν υπάρχουν σχόλια: