Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Βηματάκια

Η δίκη για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου
Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα, χθες η δίκη της δολοφονίας του δημάρχου Παγγαίου στην Κομοτηνή με την κατάθεση των αλλων μαρτύρων, διαδικασία η οποία διήρκησε μέχρι τις 4:30 το απόγευμα. Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν και οι υπόλοιποι μάρτυρες του κατηγορητηρίου, όμως όπως εκτιμάται η δίκη θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Για ακόμη μία φορά στο δικαστήριο το κλίμα ήταν φορτισμένο και δόθηκαν από πλευράς των μαρτύρων σημαντικές λεπτομέρειες για το τραγικό συμβάν. Συνολικά αξίζει να σημειωθεί ότι οι μάρτυρες της υπόθεσης είναι 35 άτομα. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα από τις 9 το πρωί.
Έως τα τέλη του χρόνου το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους
Την έκτακτη ενίσχυση, εκτός από τα «κουτσουρεμένα» δώρα τους περιμένουν οι συνταξιούχοι της χώρας. Το υποσχέθηκε η κυβέρνηση πριν ένα μήνα, και αναμένεται να δοθεί μέχρι το τέλος του έτους. Βέβαια τα 100 έως 300 που προβλέπεται να δοθούν δεν αρκούν ούτε για τα έξοδα της θέρμανσης, ωστόσο έστω και έτσι ενόψει των γιορτών είναι ένα βοήθημα για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Πότε θα γίνει η δεύτερη συνάντηση;
Σήμερα 10 Δεκεμβρίου επρόκειτο να συναντηθούν για δεύτερη φορά, οι κοινωνικοί φορείς της Ροδόπης, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους πάνω στο προσχέδιο του Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος του ΟΑΕΔ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κλήθηκαν να καταρτίσουν σε συνεργασία όλοι οι φορείς της Ροδόπης, διεκδικώντας κονδύλια για την ενίσχυση της απασχόλησης στο νομό. Στην πρώτη τους συνάντηση, στις 25 Νοεμβρίου, η οποία έγινε μετά από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, υποβλήθηκε στους εμπλεκόμενους ένα προσχέδιο πρότασης, την οποία συνέταξε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης, προς μελέτη και αξιολόγηση. Πέρασαν 15 ημέρες και οι φορείς δεν ανέλαβαν καμία, πρωτοβουλία, εκτός και αν όταν μιλούσαν για 15ημερο, εννοούσαν για 15εργάσιμες ημέρες. Αν όντως έτσι συμβαίνει τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πλησιάζουν και οι γιορτές οπότε καλό είναι να βιαστούν…
24ωρη απεργία
Απεργία ετοιμάζει στις 15 Δεκέμβρη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στη χώρα μας. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμφώνησαν πριν από ένα μήνα περίπου στην 24ωρη κινητοποίηση αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης, όμως το παιχνίδι έχει ήδη χαθεί. Για την Κομοτηνή, κάποιοι αιθεροβάμωνες εκτιμούν ότι ίσως να είναι και η πόλη με τη μεγαλύτερη ανεργία, κάτι που ενδεχομένως να επιβεβαιώνεται αν σκεφτεί κανείς την κατάσταση στη ΒΙΠΕ. Μόνο εργοστάσια φαντάσματα έχουν μείνει και φυσικά ούτε λόγος για νέες επενδύσεις και ακόμα περιμένουμε τον αναπτυξιακό νόμο. Για να δούμε πόσοι από τους απολυμένους και τους άνεργους (αφού η ανεργία ξεπερνά το 20% στη Ροδόπη) θα αφήσουν τη ζεστασιά του σπιτιού τους για αγώνες στους δρόμους .Μπορεί και θέλει ο νεοέλληνας της βόλεψης και του ωχαδερφισμούνα διεκδικήσει για τον εαυτό του και τα παιδιά του….
Πρωταθλήτρια σε όλα η Ελλάδα
Χαρείτε Έλληνες. Αγαλλιάσετε και επαναυπαυφθήτε Η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για το μήνα Οκτώβριο αφήνοντας πίσω τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που έφαγαν τη σκόνη μας. Τα στοιχεία της επιτυχίας μας έδωσε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών που πραγματοποίησε έρευνα και φυσικά σας τα παραθέτουμε.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα:
Η Ελλάδα είναι πρώτη στον πληθωρισμό με 5,2% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,9%, πρώτη στην ένδυση με αύξηση 2,6% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 0,2%, πρώτη στα καύσιμα με αύξηση 37,9% , όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 11,9%, πρώτη στα αυτοκίνητα με αύξηση 10,3% ,όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,7%., πρώτη στις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 17,3% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 3,3%, πρώτη στις καφετέριες και ξενοδοχεία με αύξηση 3,3% ,όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,5%, πρώτη στο καπνό με αύξηση 18,7% ,όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,9%, πρώτη στη ζάχαρη, μέλι, ζαχαρώδη με αύξηση 2,8 % όταν ο Μ.Ο της ΕΕ είναι -0,2%, πρώτη στις ηλεκτρικές συσκευές με αύξηση 2,7 % όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,5%, πρώτη στην μπύρα με αύξηση 13,7 % όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,9% και πρώτη στις ασφάλειες μεταφορών με αύξηση 12,4 % όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 3,7%.
Εσπασαν ένα τζάμι
Πάλι φασαρίες μπροστά από την περιφέρεια, αν βέβαια μπορούμε να πούμε φασαρίες ένα τζάμι που έσπασε επειδή σπρώχνονταν αστυνομικοί και φοιτητές. Το θέμα είναι ότι το όλο επεισόδιο θα μπορούσε πολύ εύκολα να είχε αποφευχθεί τόσο με λίγο περισσότερη προσοχή από τους αστυνομικούς, που άφησαν κάποιους φοιτητές να μπουν και εμπόδιζαν τους υπόλοιπους να περάσουνε, και με λίγο λιγότερη πίεση από τους φοιτητές. Ούτως η άλλως η περιφερειάρχης, στην οποία θέλανε να επιδώσουνε τα αιτήματά τους, έλειπε, και ο καινούριος περιφερειάρχης δεν αναλαμβάνει μέχρι τον Γενάρη, οπότε μάλλον μέχρι τότε δεν θα επιληφθεί κανένας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: