Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Βηματάκια

Η καλύτερη επίτροπος
Ο πρόεδρος των παράκτιων Αλιέων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Στέλιος Μωραΐτης, είχε πολλά να πει για την έλλειψη πολιτικής βούλησης που κρατάει στάσιμο το θέμα της αποζημίωσης για το φυτοπλαγκτόν, αλλά είχε και έναν καλό λόγο να πει για την Ελληνίδα επίτροπο Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Δαμανάκη «Η κα Δαμανάκη, είναι για εμάς η καλύτερη επίτροπος που πέρασε ποτέ, γνώστης των προβλημάτων, με σταθερές σωστές θετικές θέσεις για όλα τα προβλήματα και είναι η μόνη μας ελπίδα, γιατί στην πορεία της μέχρι τώρα έχει δείξει ότι ξέρει να μάχεται, ξέρει να αγωνίζεται και έχει δείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας της και τα συμφέροντα της αλιείας.». Φαίνεται ότι όντως όσοι Έλληνες φεύγουν στο εξωτερικό κάνουν πολύ αξιόλογη δουλειά. Αυτοί που μένουν εδώ να δούμε τι θα κάνουν.
Δε το βάζουν κάτω
Την αντίθεσή τους στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στα κέντρα εστίασης και αναψυχής, εξέφρασαν χθες οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Υγείας. Η αντίδραση στον αντικαπνιστικό νόμο συνεχίζεται εδώ και πολλούς μήνες, με αμείωτη ένταση, ενώ οι αντιδράσεις για περικοπές μισθών συντάξεων, για την αλλαγή του ασφαλιστικού έχουν (σχετικά) καταλαγιάσει. Τελικά μπορεί να μας πάρουν τις συντάξεις, να μας πάρουν τους μισθούς, αλλά δεν θα μας πάρουν ποτέ το τσιγάρο.
Οιωνός
Μετά τον κ. Στρος-Καν που μας επισκέφθηκε τη Δευτέρα, σήμερα φτάνει στην Αθήνα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την οικονομία Όλι Ρεν, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Όπως στον ετοιμοθάνατο πάνε οι γνωστοί και οι συγγενείς να του δώσουν κουράγιο, έτσι και οι αξιότιμοι σύμμαχοί μας. Όταν δείτε να έρχεται η Μέρκελ, τότε θα ξέρουμε ότι ήρθε και ο Δήμιος…
Σχολικές εκδρομές
Στην Ελλάδα προέτρεψε τους μαθητές η κ. Διαμαντοπούλου να πραγματοποιούν τις σχολικές εκδρομές τους για να ενισχύσουν την τοπική οικονομία. Θεωρητικά είναι μία πολύ ορθή πρωτοβουλία. Πρακτικά έχουμε κάποιες ενστάσεις. Δυστυχώς το κόστος για μία σχολική εκδρομή εντός Ελλάδας ισούται με δύο εκδρομές στο εξωτερικό. Οι τουριστικοί πράκτορες και οι ξενοδόχοι τρίβουν τα χέρια τους μόλις ακούν επταήμερη και όσο για το εκπαιδευτικό κομμάτι των εκδρομών που εντάσσεται μέσα στο πρόγραμμα, μπαίνει σε τρίτη θέση αφού προτεραιότητα έχουν τα μπουζούκια και τα κλαμπάκια. Αυτά είναι τα δεδομένα των σχολικών εκδρομών εδώ και δεκαετίες και μακάρι να καταφέρει η υπουργός η κ. Διαμαντοπούλου να την ανατρέψει ώστε η τοπική οικονομία να στηριχθεί, η αισχροκέρδεια κάποιων να σταματήσει και τα παιδιά να γυρίζουν από τις εκδρομές τους με εμπειρίες και όχι με μεγάλες δόσεις αλκοόλ και αϋπνίας.
Πες το και ας πέσει κάτω
Οι κανόνες καλής συμπεριφοράς λένε πως όταν μπαίνεις σε ένα χώρο χαιρετάς τους παρευρισκόμενους. Όταν μάλιστα με κάποιους από αυτούς θα συναναστρέφεσαι τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια της αυτοδιοικητικής σου πορείας και θα τους καλείς να «καλύψουν» τις ημέρες και τα έργα σου τότε μια «καλημέρα» είναι στοιχειώδης ευγένεια και σεβασμός στη δουλειά αυτών των ανθρώπων που από το πρωί μέχρι το βράδυ βρίσκονται στους δρόμους. Η οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά προκαλεί αλγεινή εντύπωση και καλό θα είναι οι νεοφώτιστοι αυτοδιοικητικοί να την αποφεύγουν.
Η Άννα Φραγκουδάκη στην Κομοτηνή
Την πόλη μας, που έχει αγαπήσει παράφορα, επισκέφθηκε χθες για πολλοστή φορά η κ. Άννα Φραγκουδάκη. Ως γνωστόν η κ. Φραγκουδάκη εκτός από καθηγήτρια κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι και ειδική σύμβουλος του προγράμματος της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης "Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων". Μάλιστα μετά από την παραίτηση της «αγαπημένης μας» κ. Θάλειας Δραγώνα, έχει πολύ φόρτο εργασίας. Η χθεσινή επίσκεψή της ήταν στα πλαίσια του προγράμματος που είναι υπεύθυνη και μετά το πέρας των εργασιών έκανε και μια βόλτα στην πλατεία Ειρήνης.
Ειδικών Συνθηκών!
Ο προϋπολογισμός του 2011 υπερψηφίστηκε χθες από τους βουλευτές της συμπολίτευσης στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής. «Ειδικών Συνθηκών» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο υπουργός οικονομικών μετά την υπερψήφισή του. Ο κ. Παπακωσταντίνου τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι μια χρονιά που ίσως να μη ξαναδούμε και ελπίζουμε να μην ξαναδούμε στη χώρα μας. Με λίγα λόγια κουράγιο Έλληνες. Τα χειρότερα έρχονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: