Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Βηματάκια

Η συνέχεια την Πέμπτη
Συγκλονιστική ήταν η πρώτη μέρα της δίκης για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου στην Κομοτηνή, όπου κατέθεσε μία πλειάδα μαρτύρων. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο κίνητρο των φερόμενων δραστών, οι οποίοι δε σήκωσαν κεφάλι στην κυριολεξία, ενώ η οικογένεια του θύματος ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Τον «έφαγαν» γιατί ήταν δήμαρχος και ήθελαν να τον ενοχοποιήσουν για το οικονομικό έλλειμμα είπε ο αδερφός του Τριαντάφυλλου Κουκούδη ο οποίος πολλές φορές επιτέθηκε φραστικά στους κατηγορούμενος.
Το τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο;
Σήμερα στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει για τελευταία φορά, πιθανότατα, το νομαρχιακό συμβούλιο της Ροδόπης, όχι μόνο για αυτή τη χρονιά, αλλά γενικά, διότι ο θεσμός της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης καταργείται με το πέρασμα στην περιφερειακή αιρετή διοίκηση, όπως προβλέπει και ο Καλλικράτης.
Φτηνή βενζίνη για όλους
Τον ορυκτό πλούτο της Θράκης θα έρθει να μας δείξει ο κ. Χαρδαβέλας, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Κομοτηνή. Επιτέλους που θα έρθει και ένας άνθρωπος να μας ανοίξει τα μάτια για να μάθουμε τον πλούτο που κρύβεται κάτω από τα πόδια μας και δεν το γνωρίζαμε. Σε μερικούς μήνες, αν μας αφήσουν φυσικά οι κακοί Αμερικανοί που θέλουν όλο το πετρέλαιο δικό τους, θα κολυμπάμε στον μαύρο χρυσό, και η Σαμοθράκη θα γίνει συνώνυμη του Κουβείτ, αφού βέβαια ο Αϊ Βασίλης μας φέρει όλους από ένα καινούριο αυτοκίνητο για να βάλουμε όλη αυτή την βενζίνη…
Δυο μέρες μόνο..
Τελικά μόνο δυο μέρες κράτησε η απεργία πείνας των κρατουμένων στις φυλακές Κομοτηνής, αφού εχθές το πρωί η αποχή από το συσσίτιο τελείωσε και οι κρατούμενοι τράφηκαν κανονικά, χωρίς να γνωρίζουμε εάν τα αιτήματά τους ικανοποιήθηκαν.
Μας εξέπληξε τα μάλα!
Κρυφές πτυχές των γνώσεων και του θρησκευτικού λεξιλογίου της αποκάλυψε η γ.γ. της ΠΑΜ-Θ κ. Θεοδώρα Κόκλα κατά την συνάντησή της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Η κα Κόκλα κατά την προσφώνησή της προς τον Παναγιότατο έδειξε μια πλευρά την οποία εμείς εδώ στην περιφέρεια δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να ακούσουμε και να δούμε, μια πλευρά που μας εξέπληξε με την γλωσσική ευπλασία που τόσο καιρό μας έκρυβε. Πόσο μάλλον όταν η γλώσσα του ίδιου του παναγιότατου φάνηκε «φτωχή» μπροστά στον πλούτο του λογιότατου λεξιλογίου της. Μάλλον αυτοί που συμβούλευσαν την Περιφερειάρχη κατά την σύνθεση του λόγου της είχαν την δική τους προβολή κατά νου και όχι την εικόνα που θα παρουσιάσει η επικεφαλής της περιφέρειας ΑΜΘ στην κεφαλή της Ορθοδοξίας. Και για του λόγου του αληθές παραθέτουμε μικρό απόσπασμα, αλλά χαρακτηριστικό, από την προσφώνηση «Παναγιώτατε, Οι αξιοθαύμαστες, πρωτοπόρες και ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες Σας στο πλαίσιο της εμπράκτου ενότητος όλου του Ορθόδοξου κόσμου, καθώς επίσης και τα οραματικά και γενναία ανοίγματά Σας στο πλαίσιο του καλώς νοουμένου διαθρησκειακού διαλόγου και των συντονισμένων και άοκνων προσπαθειών Σας για την καταστολή του φαινομένου του θρησκευτικού φονταμενταλισμού και της θρησκευτικής και εθνοφυλετικής μισαλλοδοξίας ανά τον κόσμο, δικαίως προκαλούν το δέος και το θαυμασμό σε όλους μας. Τούτο δε ευκόλως γίνεται αντιληπτό από κάθε καλής προαιρέσεως άνθρωπο που παρακολουθεί τις «ειρηνικές πορείες» Σας ανά τον κόσμο».
Είναι βαρύ το φάρμακο…
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν εκτίμησε ότι η χώρα θα επανέλθει σε θετική τροχιά ανάπτυξης το 2012, ανέφερε ότι μέχρι τώρα προείχε ο έλεγχος της δημοσιονομικής κατάστασης και τώρα πρέπει να προταθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να «μαχόμαστε το γιατρό». Μα αφού ο γιατρός προσπαθεί να μας σκοτώσει κύριε Στρος-Καν, είναι δυνατόν να μην αντιστεκόμαστε;
Απεργιακό δελτίο
Τρίωρη στάση εργασίας (12:00 - 15:00) πραγματοποιεί σήμερα η ΟΤΟΕ, ζητώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις στις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Παράλληλα με τη στάση εργασίας πραγματοποιείται και 24ωρη απεργία στην ΑΤΕbank. Όσοι λοιπόν έχετε συναλλαγές σήμερα με τράπεζες σπεύσατε αλλιώς και αύριο μέρα είναι. Επίσης ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας, με αποτέλεσμα, δεκάδες δρομολόγια να ματαιωθούν, εκτός από ελάχιστα των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: