Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Βηματάκια

Χρειάζεται και έλεγχος
Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Κυριακή το πρωί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας κ. Μιχάλης Κιούσης. Κατά την συνάντησή του με τους βενζινοπώλες της περιοχής μας, ο κ. Κιούσης επισήμανε ότι το νέο σύστημα εισροών εκροών, που θα τοποθετηθεί σε όλα τα πρατήρια και θα ελέγχει αν η ποσότητα που μπαίνει είναι ίδια με την ποσότητα που βγαίνει, θα εξαφανίσει το παρεμπόριο καυσίμων. Πολύ καλή η πρόθεση, και η δικιά του και της κυβέρνησης, το πρόβλημα όμως είναι ότι ο Έλληνας, πάντα θα βρίσκει έναν τρόπο να κάνει την παρανομία του, όσο και αν προσπαθεί κάποιος να τον περιορίσει. Δυστυχώς το σύστημα αυτό δε πρόκειται να κάνει διαφορά αν δεν συνδυαστεί με συνεχείς ελέγχους, κάτι που η χώρα μας αδυνατεί να εφαρμόσει εδώ και περίπου δυόμισι χιλιάδες χρόνια…
Το πρώτο μετεκλογικό δημοτικό συμβούλιο
Κρίμα που απεργούν σήμερα οι δημοσιογράφοι γιατί δε θα έχουν την ευκαιρία να δουν ποιοι θα είναι στο πρώτο μετεκλογικό δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής. Μετά τις εκλογές ως γνωστόν οι ηττημένοι εξαφανίζονται και οι νικητές, απαλλαγμένοι από το άγχος της κάλπης είναι πιο χαλαροί και με χαμηλούς τους τόνους, προετοιμάζονται για τις καρέκλες.
Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος…
Μέχρι το 2024 τοποθετείται ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου που έλαβε η Ελλάδα, κάτι που θεωρείται ότι θα ξεκινήσει από την επόμενη δόση. Προς το παρόν δεν τίθεται (από ότι μας λένε) θέμα παράτασης του μνημονίου, αλλά από μια άποψη η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής δεν κάνει κάποια ιδιαίτερη διαφορά στους δανειστές μας, αφού αν συνεχίσουν τα πράγματα να πηγαίνουν στο εσωτερικό της χώρας όπως πάνε, απλά θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο… για να μην πληρωθούν.
Άγνωσται αι βουλαί… του Καλλικράτη
Ένας μήνας έμεινε για τον Καλλικράτη που φέρνει ως γνωστόν λιγότερους δήμους, κατάργηση των νομαρχιών και φυσικά το νέο θεσμό των αιρετών περιφερειαρχών. Σε αυτές τις αλλαγές οι υπάλληλοι των ΟΤΑ είναι εκείνοι που δε γνωρίζουν τι θα γίνει την επόμενη μέρα, καθώς μέχρι τώρα δεν τους έχει γνωστοποιηθεί σε ποιες υπηρεσίες μετακινούνται, αν και απέμειναν λίγες μόνο ημέρες. Οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα αναλάβουν καθήκοντα από την 2η Ιανουαρίου και όπως όλα δείχνουν θα αντιμετωπίσουν το χάος!
Δεν απέχουν από το συσσίτιο οι κρατούμενοι στις φυλακές Κομοτηνής
Οι κινητοποιήσεις στις φυλακές είναι υποκινούμενες, άφησε χθες να εννοηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Χάρης Καστανίδης επέρριψε ευθύνες σε πρόσωπα εντός και εκτός των φυλακών και έκανε λόγο για κάποιους που δημιουργούν συνθήκες κρίσης προκειμένου να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της ποινικής δικαιοσύνης που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το απόγευμα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ύστερα από τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων από τα συνολικά 33 καταστήματα κράτησης της χώρας προέκυψε ότι μέρος των κρατούμενων σε 12 από αυτά απέχουν από το συσσίτιο.Οι πληροφορίες για το κατάστημα κράτησης της Κομοτηηης λένε ότι κανένας κρατούμενος δεν απείχε από το συσσίτιο τουλάχιστον μέχρι αργά χθες το βράδυ. Πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τους εισαγγελείς αυξημένη ετοιμότητα τις επόμενες ώρες και ημέρες σε περίπτωση που το φαινόμενο κλιμακωθεί.
Παράταση στην παράταση για την περαίωση
Παρατείνεται μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την υπαγωγή στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που έληγε χθες. Η παράταση προβλέπεται σε απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, λαμβάνοντας υπόψη την αθρόα προσέλευση των φορολογουμένων τις τελευταίες ημέρες όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το Υπουργείο Οικονομικών, σημειώνει μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση ότι προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα των φορολογούμενων που επιθυμούν να ρυθμίσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες, δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, με καταληκτική ημερομηνία στις 28 Δεκεμβρίου. Όσοι πιστοί… προσέλθετε λοιπόν γιατί αυτή η παράταση είναι η τελευταία! Εκτός και αν για τρίτη φορά είναι τόοοοοοοσο μεγάλη η προσέλευση των ενδιαφερόμενων να καταθέσουν στην κυβέρνηση τα λιγοστά χρήματα τους, οπότε το κράτος θα βρει τρόπο να επιληφθεί του θέματος….
Απεργούν οι δημοσιογράφοι
Απεργούν σήμερα οι δημοσιογράφοι σε όλη τη χώρα με κύρια αιτήματα τους την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Αύριο οι εφημερίδες δεν θα κυκλοφορήσει και φυσικά αυτό ισχύει και για το Ελεύθερο Βήμα. Εις το επανειδείν λοιπόν την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: