Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Βηματάκια

Προσοχή στις λακκούβες τώρα που βρέχει!
Το διαχρονικό πρόβλημα της Κομοτηνής είναι οι λακκούβες και φυσικά τώρα με τις βροχές και την κακοκαιρία όλοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και κυρίως οι οδηγοί. Οι δρόμοι σε πολλά σημεία της πόλης κρύβουν παγίδες οι οποίες μπορούν να αποβούν επικίνδυνες ιδιαίτερα για τους επισκέπτες, διότι όπως είπαμε ο Κομοτηναίος οδηγός δε σταματά πουθενά. Άρα λοιπόν, οδηγούμε σιγά και αποφεύγουμε ότι δεν ξέρουμε!
Δεν έχουν σηκωθεί ούτε οι πέτρες
Πριν ένα μήνα περίπου η στήλη είχε δημοσιεύσει μία φωτογραφία από το πάρκινγκ της Νομαρχίας. Σε αυτή φαινόταν πεντακάθαρα ότι το τοιχάκι γύρω από το πάρκινγκ είχε καταστραφεί σε ένα σημείο, κατά πάσα πιθανότητα γιατί κάποιος οδηγός με «γερακίσια μάτια» το ισοπέδωσε, πέφτοντας πάνω του. Ένα μήνα μετά και τα τουβλάκια από τον κατεστραμμένο τοίχο βρίσκονται στο ίδιο μέρος και φυσικά δεν έχει επισκευαστεί τίποτα. Το γεγονός είναι ενδεικτικό της «καθίζησης» που έχει επέλθει μετά την προεκλογική περίοδο και δεν θα το σχολιάσουμε περαιτέρω.
Τα στοιχήματα πέφτουν βροχή
Αυτή την περίοδο, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα τους, οι πολίτες της Κομοτηνής συζητούν τι θα γίνει με τη νέα διοίκηση του δήμου. Όλοι αναρωτιούνται ποιοι εκλεγμένοι του Γιώργου Πετρίδη θα αναλάβουν αντιδημαρχίες, ποιοι επιχειρήσεις και τελικά πως θα λειτουργήσει ο ο νέος Καλλικρατικός δήμος Κομοτηνής. Ας μην ξεχνάμε και το ανεπανάληπτη ρήση του απερχόμενου δημάρχου «η Κομοτηνή πλέον έχει ορεινό όγκο και θάλασσα» και ας αναλογιστούμε πως θα μοιραστούν οι αρμοδιότητες. Η μεταβατική αυτή περίοδος σίγουρα κρύβει πολλές εκπλήξεις και ορισμένοι θα πελαγώσουν, τουλάχιστον στην αρχή. Πάντως η Κομοτηνή έχει πιάσει πάτο σε όλα τα επίπεδα και όσοι πάρουν καρέκλες- μικρές ή μεγάλες- θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν!
Από την Αμερική στην Ελλάδα
«Τα δόγματα του ήσυχου παρελθόντος είναι ανεπαρκή στο θυελλώδες παρόν. Οι περιστάσεις έχουν συσσωρευμένες δυσκολίες, και πρέπει να φανούμε ίσοι των περιστάσεων. Όπως η δική μας περίπτωση είναι καινούρια, έτσι πρέπει να σκεφτούμε εκ νέου, και να ενεργήσουμε εκ νέου. Πρέπει να αφυπνίσουμε τους εαυτούς μας , και τότε θα σώσουμε τη χώρα μας». Τάδε έφη ο Αβραάμ Λίνκολν, πριν από 150 χρόνια, προς το Κογκρέσσο των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι τωρινοί πολιτικοί το μόνο που ξέρουν να λένε είναι παπαγαλίες των επικοινωνιολόγων τους για θυσίες και λαϊκισμούς.
Η γνώση είναι δύναμη
Το Αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής, πραγματοποιεί επιμορφωτικές εκδηλώσεις για παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου, για να τα βοηθήσει να έρθουν σε καλύτερη επαφή με την αρχαιότητα. Κάτι που δυστυχώς πολλοί ενήλικες δεν το έχουν κάνει καθόλου, με αποτέλεσμα η αρχαιολογία και η ιστορία να αγνοείται, και να έχουμε φαινόμενα οι πιο ανιστόρητοι να κραυγάζουν ανακρίβειες για την ιστορία μας και το έθνος μας, με τους υπόλοιπους να τα δέχονται άκριτα.
Έγινε η αρχή
Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του ειδικού πιλοτικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για την Ροδόπη, από τον Κικίλια, η κ. Κατσέλη εξήγγειλε ένα αντίστοιχο πρόγραμμα στον Έβρο. Και στις δύο περιπτώσεις οι αρμόδιοι που έκαναν τις εξαγγελίες πέταξαν το μπαλάκι στους τοπικούς κοινωνικούς φορείς. Σε αυτό λοιπόν το σημείο πρέπει να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες στον Έβρο η ομάδα εργασίας κοινωνικών φορέων έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο συναντήσεις και οδεύουν ολοταχώς για την Τρίτη. Όμως δεν τίθεται θέμα ανησυχίας γιατί εμείς ήταν να μη πάρουμε μπρος. Τώρα που πήραμε… θα φάνε τη σκόνη μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: