Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Βηματάκια

Ανάρπαστο το τυρί
Ξεκίνησε η διανομή ρυζιού στους πολύτεκνους χθες, ενώ η διανομή ζυμαρικών έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα. Βέβαια η διανομή δεν προχωράει όσο γρήγορα θα θέλανε τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Πολυτέκνων, αφού πολλοί δικαιούχοι δεν έχουν πάει να παραλάβουν αυτά που τους αναλογούν, και έτσι τα ζυμαρικά και το ρύζι μένουν στις αποθήκες του σταθμού. Αυτό το φαινόμενο επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια, επειδή πολλοί από τους δικαιούχους μένουν σε απομακρυσμένα χωριά και είναι δύσκολο να έρθουν να τα πάρουν. Βέβαια το φαινόμενο εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια διάθεσης των ζυμαρικών και του ρυζιού. Όταν όμως φθάνει το τυρί, τότε οι δικαιούχοι προσέρχονται και το παίρνουν μέσα σε λίγες μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον για κάποια προϊόντα υπάρχουν διαφορετικές προτεραιότητες…Εδώ πρέπει να εξάρουμε τη συμβολή των μελών Δ.Σ. του συλλόγου Πολυτέκνων, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται στις αποθήκες του σταθμού για να εξυπηρετήσουν όλα τα μέλη του συλλόγου.
Οργασμός εργασιών
Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η αναστήλωση της Τσανάκλειου , αφού η πινακίδα που δηλώνει ότι γίνεται το έργο έχει ήδη αναρτηθεί. Λογικά, στις επόμενες εκλογές θα αρχίσουν να στήνονται οι σκαλωσιές, ενώ μετά από τρεις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, θα έχουν αρχίσει για τα καλά οι εργασίες. Μέχρι τότε βέβαια, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει η μελέτη, αφού το κτίριο θα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ότι είναι σήμερα, και έτσι θα πρέπει να γίνει καινούρια μελέτη για να μπορέσει να ανατεθεί η αναστήλωση και να ξεκινήσει πάλι το έργο. Με αυτά και με αυτά, μπορεί τα εγγόνια μας να παραστούν στα εγκαίνια του καινούριου Δημαρχείου στην Τσανάκλειο, που βέβαια μετά θα πρέπει να κλείσει, για εργασίες αναστήλωσης…
Μεταποίηση στις νέες συνθήκες
Αλλαγές στο πρόγραμμα μεταποίησης, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, αφού δεν δόθηκε απλά παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, αλλά επεκτάθηκε για να περιλαμβάνει όχι μόνο μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αλλά και μεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 30.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ, με το ποσοστό επιχορήγησης να έχει αυξηθεί στο 50%, ενώ για τις μεσαίες ο προϋπολογισμός είναι από 100.000 ευρώ έως 800.000 ευρώ με το ποσοστό επιχορήγησης στο 40%.
Χριστούγεννα ήρθαν πάλι
Ένας μήνα ακριβώς μας χωρίζει πλέον από τα Χριστούγεννα και το κλίμα στην Κομοτηνή, όπως και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, μόνο γιορτινό και ευχάριστο δεν είναι. Πέρυσι τέτοια εποχή, η πόλη είχε στολιστεί ήδη από τη δημοτική αρχή, όμως κάτι ανάλογο δεν γίνει έχει φέτος. Λέτε σε λίγες μέρες να βγει ο απερχόμενος Δημαρχος και να μας πει πως δεν θα έχουμε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις φέτος γιατί η Δημοτική αρχή αποφάσισε να δώσει τα χρήματα στο κοινωνικό Παντοπωλείο; Βέβαια στη Δράμα, η εκεί απερχόμενη Δημοτική αρχή της πόλης έχει ήδη αρχίσει τις ετοιμασίες στο κέντρο της πόλης για την Ονειρούπολη, που πλέον έχει γίνει θεσμός. Δεν ζητάμε κάτι τέτοιο στην Κομοτηνή, άλλωστε έχουμε μάθει να μην περιμένουμε πολλά σε αυτή την πόλη, αλλά ένας στολισμός θα μπορούσε να βοηθήσει λίγο τη φθίνουσα ψυχολογία των Δημοτών. Ίσως φέτος, αντί να στολίσουμε δέντρο ή καράβι στην πόλη, θα έπρεπε να στολίσουμε το τραινάκι, να γυρνάει όλη την πόλη και να σκορπάει χαρά στον κόσμο, μιας και μέχρι τώρα έχει σκορπίσει μόνο μποτιλιάρισμα.
Ημέρα καριέρας
Θετική η πρωτοβουλία της ΠΑΣΠ να πραγματοποιήσει Ημέρα Καριέρας για τους φοιτητές της Νομικής, αν και κάτι τέτοιο, όπως και οι ίδιοι τόνισαν, δεν θα έπρεπε να γίνεται από μια φοιτητική οργάνωση, αλλά από το Πανεπιστήμιο, και μάλιστα πολύ πιο οργανωμένα, φέρνοντας στο πανεπιστήμιο όχι μόνο καλεσμένους για να μιλήσουν στους φοιτητές για τη μέλλουσα καριέρα τους, αλλά και εργοδότες.
Μια τέτοια πρακτική είναι συνηθισμένη στο εξωτερικό, και θα βοηθούσε και το πανεπιστήμιο να βελτιώσει τις δυνατότητες των σπουδαστών στην αγορά εργασίας, και τις διάφορες επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στους καλύτερους φοιτητές του ελληνικού συστήματος, χωρίς προσφυγές σε ημέτερους και «γνωστούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: