Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Βηματάκια

Λουκέτα ακόμα και σε τράπεζες;
Από το κακό στο χειρότερο πάει η οικονομική κατάσταση και υπάρχουν φήμες ακόμα και για κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών στην Κομοτηνή. Τα λουκέτα είναι εκατοντάδες, ενώ λείπει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για ανάκαμψη πανελλαδικά και τοπικά. Ο χειμώνας που είναι μπροστά μας, προβλέπεται όχι μόνο βαρύς αλλά ασήκωτος!
Μετά τη Ροδόπη και στον Έβρο
Στην κατάστρωση ενός ειδικού σχεδίου δράσεων του ΟΑΕΔ, με στόχο την αντιμετώπιση των τοπικών ιδιαιτεροτήτων της Ροδόπης για την ενίσχυση της απασχόλησης και την υποστήριξη των ανέργων κατέληξαν ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Γιώργος Πεταλωτής και ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Κικίλιας, όμως σχεδόν ένα μήνα μετά, καμία κίνηση δεν έχει γίνει για τη συνάντηση των φορέων που θα θέσουν τους άξονες και τις προτεραιότητες του προγράμματος. Αυτό το πρόγραμμα μάλιστα ανακοινώθηκε ότι θα υλοποιηθεί και στο νομό Έβρου. Η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, αν και δεν έχει αυτή ρόλο συντονιστή, αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία και να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Πάντως οι άνεργοι της περιοχής μας, περιμένουν πως και πώς να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος ελπίζοντας σε μία θέση εργασίας.
Επιμόρφωση
Στην Αθήνα από χθες οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί μας άρχοντες, όπου προετοιμάζονται για την μεταφορά των εξουσιών από τους παλιούς δήμους και νομαρχίες στους καινούριους. Να σημειωθεί πως θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις στο άμεσο μέλλον. Με τόση εκπαίδευση, θα πρέπει να περιμένουμε ότι από την 1η Ιανουαρίου, ένας άνεμος αλλαγής θα πνεύσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, με τους υπαλλήλους να μπαίνουν χωρίς προβλήματα και ανησυχία στις νέες θέσεις τους, και το σύστημα του Καλλικράτη θα αρχίσει να δουλεύει σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Βέβαια κάποιοι κακόβουλοι θα έλεγαν ότι το ελληνικό κράτος είναι το απολύτως αντίθετο, και ότι το χάος που θα ακολουθήσει τις ενοποιήσεις των δήμων και των περιφερειών δεν θα έχει προηγούμενο, αλλά τι ξέρουν αυτοί; Πήγαν σε καμιά διημερίδα;
Panthrax FC Arena
Άνοιξε τις πύλες του το γήπεδο της ΑΕΛ, AEL FC Arena, με χωρητικότητα 16.118 θέσεων, που φέρνει μια νέα εποχή για τη ομάδα της Λάρισας, και χτίστηκε μέσα σε 6 χρόνια. Λέτε κάποτε και στην Κομοτηνή να απολαμβάνουμε τους αγώνες στο Panthrax FC Arena; Προς θεού δεν κακολογούμε τις υπάρχουσες υποδομές που άλλωστε όλοι ξέρουν πόσο καταπληκτικές είναι. Ο χλοοτάπητας είναι καταπράσινος ενώ όταν βρέχει δεν δημιουργείται ούτε μία λιμνούλα αφού το γήπεδο είναι υπερσύγχρονο! Και όσοι λένε τα αντίθετα είναι απλά μίζεροι και γκρινιάρηδες.
Φήμες
Οργιάζουν οι φήμες στην Κομοτηνή για το ποια κομματικά στελέχη της ΝΔ θα αποστατήσουν και θα δοκιμάσουν την τύχη τους στο νέο φιλελεύθερο στρατόπεδο. Κάθε μέρα ακούγεται και από ένα όνομα. Στο τέλος θα ρωτάει ο ένας τον άλλο «είναι αλήθεια; Πήγες και εσύ στη Συμμαχία»; Βέβαια κάποιες από τις φήμες δεν είναι καλοπροαίρετες και στόχο έχουν να δημιουργήσουν εντάσεις και καχυποψία. Όπως π.χ. αυτό που όλη μέρα χθες συζητιόταν παντού σχετικά με την δήθεν προσχώρηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης Κώστα Ναλμπάντη στην «Δημοκρατική Συμμαχία», ο οποίος κατηγορηματικά το διέψευσε λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ και ακομμάτιστος να μείνω εκεί δεν πάω. Είναι Νέα Δημοκρατία».
Ειδική εκλογική αποζημίωση
Μόλις 20.000 ευρώ μοίρασε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ σε 10 επίλεκτους υπαλλήλους ως ειδική εκλογική αποζημίωση. Οι τυχεροί υπάλληλοι συμμετείχαν στο ειδικό εκλογικό συνεργείο για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών κατά τη προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκλογών για τη ανάδειξη των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών της 7ης Νοεμβρίου 2010 και των επαναληπτικών της 14ης Νοεμβρίου 2010.
Να σημειώσουμε εδώ πως οι αποζημιώσεις αυτές δόθηκαν σε καιρούς λιτότητας και οικονομικής ύφεσης. Άραγε τι αποζημιώσεις μοιράζονταν στους καιρούς των παχέων αγελάδων; Έτσι εξηγούνται τα μεγάλα τζιπ και οι περιουσίες πολλών δημοσίων υπαλλήλων!! Βέβαια να μη ξεχνάμε ότι και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας πήρε για δύο μέρες 1400 ευρώ αποζημίωση αλλά και τους δικαστικούς αντιπροσώπους που γέμισαν τις τσεπούλες τους. Και όλοι αυτοί μαζί με κάποιους άλλους θα εύχονται να γίνονται συχνά εκλογές για να βγάζουν σε μία μέρα αυτά που στον ιδιωτικό τομέα είναι δύο και τρεις μισθοί. Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα δύο ταχυτήτων και η κοινωνική συνοχή στο μέλλον δε θα υπάρξει αφού αυτοί που διοικούν δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλαδίτσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: