Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Βηματάκια

Θα το διευθετήσει
Τα προβλήματα της Δημοτικής Αγοράς υποσχέθηκε να επιληφθεί ο νέος εκλεγμένος δήμαρχος Κομοτηνής. Βέβαια τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια και είναι τα εξής δύο: οι καταστηματάρχες ζητάνε να υπάρχει καθαριότητα και να δημιουργηθούν κατάλληλες θέσεις πάρκινγκ για να μπορούν να σταματάνε οι πελάτες της αγοράς, αντί για το χάος που επικρατεί σήμερα. Είναι κρίμα που η Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της, όσο για το κοινωνικό παντοπωλείο φαίνεται πως ήταν προεκλογικός πομφόλυγας.
Χωρίς νόημα
Χαμός με τις επιχειρησιακές και τις κλαδικές συμβάσεις, που σύμφωνα με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ φέρνουν εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα. Βέβαια πρέπει να θυμίσουμε ότι μεσαίωνα στην Ελλάδα έχουμε εδώ και πολύ καιρό, μιας και έχει εμφανιστεί κατά καιρούς σε νοσοκομεία, σε οίκους ευγηρίας, στην παιδεία και σε οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε, αρκεί να κάνει την απαραίτητη εντύπωση στον θεατή/ακροατή /αναγνώστη. Φαίνεται ότι μια ακόμα παρενέργεια της κρίσης είναι ότι οι λέξεις έχουν πια χάσει το νόημά τους (μαζί με τον μισθό).
Ο λόγος του εγγύση
«Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο» δήλωσε καθέτως και οριζοντίως ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου, και αν βασιστούμε στην αλήθεια των άλλων δηλώσεών του («η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα δανεισμού» και «η Ελλάδα δεν θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης») τότε παιδιά εσείς στο δημόσιο καιρός είναι να ετοιμάζεστε για μαύρα Χριστούγεννα, γιατί τα πράγματα προβλέπονται ολίγον έως πολύ σκούρα.
Ήρθε η σειρά του
Ακόμα μια μέρα πέρασε, ακόμα μια διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία, αφού ο κ. Σαμαράς διέγραψε τον βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες εκφράστηκε θετικά για το νέο πολιτικό εγχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη. Με τη φόρα που έχει πάρει ο Σαμαράς, σε λίγο το κόμμα της Ντόρας θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή.
Δια – δουλευόμαστε
Όσο τα χρήματα του κράτους μειώνονται, τόσο αυξάνονται οι διαβουλεύσεις, αφού τώρα τελευταία κάθε μέρα και από μία. Διαβούλευση για την Παιδεία, διαβούλευση για τα μηχανογραφικά με τους μαθητές, διαβούλευσης για το ταμείο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη, για τις εμπορευματικές μεταφορές, για το περιβάλλον κ.ο.κ.
Προφανώς όλοι έχουν συμβιβαστεί με τους ρόλους τους. Το κράτος εξαγγέλλει Δημόσιες Διαβουλεύσεις για να κάνει στο τέλος αυτό που είχε ήδη αποφασίσει. Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η συμμετοχή τους θα αγνοηθεί παντελώς γι’ αυτό και οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται και όλοι είναι ευχαριστημένη με την συνεχιζόμενη διαβούλευση για όλους και για όλα.
Με Δικαστικό κλητήρα οι μετατάξεις
19.000 μετατάξεις ως τα Χριστούγεννα-Δικαστικός κλητήρας θα φέρει το χαρτί
Θυμίζουμε ότι κανείς υπάλληλος δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη μετάταξη, καθώς αυτό αυτόματα θα σημαίνει απόλυση. Πρώτα οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, ακολουθούν εκείνοι του ΟΣΕ και έπονται όσοι υπηρετούν σε οργανισμούς και υπηρεσίες που κλείνουν
Με την Τρόικα να απειλεί με την 4η δόση του δανείου η διαδικασίες θα είναι εξπρές και θα έχουν ολοκληρωθεί σ' ένα μήνα. Το ... μαντάτο δεν θα το φέρει ο ταχυδρόμος, αλλά ο δικαστικός κλητήρας!
Θα δοθεί σε όλους ένα περιθώριο 15 ημερών για να κάνουν αίτηση για το που θα ήθελαν να τοποθετηθούν. Το αίτημα θα εξεταστεί άμεσα και μέσα σε άλλες 15 ημέρες θα έρθει το χαρτί για το διορισμό στη νέα θέση.
Με ταχύτατους ρυθμούς, ανάλογους αυτών των υπαλλήλων των ΟΤΑ θα γίνουν και οι μετατάξεις των υπαλλήλων του ΟΣΕ καθώς θα αποτελέσουν το μπούσουλα για τους υπαλλήλους και των υπόλοιπων ΔΕΚΟ.
«Δεν μπορεί κάποιος που η οικογένειά του είναι 40 χρόνια στην πολιτική ζωή να λέει ότι είναι νέος ή νέα αναβαπτιζόμενη στην κολυμπήθρα του Σηλωάμ» είπε ο Β. ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ για το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Πολιτική άπνοια
Μετά την ολοκλήρωση των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών στην Κομοτηνή επικρατεί πολιτική άπνοια. Δεν κουνιέται φύλλο. Λίγα φύλλα κουνήθηκαν χθες και αυτά από τον αέρα. Όλοι συσκέπτονται και διαβουλεύονται. Άλλοι σε ταβέρνες, άλλοι σε αίθουσες ξενοδοχείων και όπως φαίνεται έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι την ορκωμοσία των νέων αιρετών αυτοδιοικήσεων. Η ΝΟΔΕ Ροδόπης συσκέπτεται και παρασυσκέπτεται για τα εκλογικά αποτελέσματα, ο ένας τα φορτώνει στον άλλον και στο τέλος πάλι ο ένας δικαιολογεί τον άλλο. Ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ μάλλον ετοιμάζεται να «την κάνει» και όλοι οι υπόλοιποι, όσοι απομείνουν βέβαια, γιατί απώλειες θα υπάρξουν, θα προσπαθήσουν να αναδιοργανωθούν. Καλό βέβαια είναι να τελειώνουν γρήγορα γιατί και η αντιπολίτευση είναι απαραίτητη για τη διοίκηση. Όσο για το ΠαΣοΚ…. ακόμα γιορτάζουν… Οι πολίτες όμως περνούν δύσκολες ημέρες και οι ελπίδες ότι μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα λιγοστεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: