Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Βηματάκια

Η«Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη
Σε μπλε και πορτοκαλί φόντο, η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη με σύμβολο την ελιά, ανακοινώθηκε και αποτελεί πλέον το νέο πολιτικό φορέα της χώρας. Η κινητοποίηση για τη μεταφορά υποστηρικτών της Ντόρας και από τη Ροδόπη ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα την συγκέντρωση χιλιάδων υποστηρικτών της από όλη την Ελλάδα, την Κυριακή στην Αθήνα. Βεβαίως τα τελευταία χρόνια, η ΝΔ μετρά πολλούς αντάρτες, όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο ίδιος ο Σαμαράς στο παρελθόν αλλά και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Η Ντόρα Μπακογιάννη από την άλλη όμως πραγματοποίησε το όνειρο της και ευελπιστεί όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν η «Δημοκρατική Συμμαχία» να αποτελεί κόμμα εξουσίας και όχι κόμμα διαμαρτυρίας.
Ψηφιακό χαράτσι σε καιρό λιτότητας
Ο κακός χαμός έχει γίνει με την DIGEA στη Θράκη, η οποία προσφέροντας ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, με μεγαλύτερη ευκρίνεια, πιο ζωντανά χρώματα, πιο καθαρή εικόνα και άλλα τέτοια κομφόρ «αναγκάζει» τους πολίτες να βάλουν το χέρι στην τσέπη με το έτσι θέλω για να δουν τηλεόραση. Μέχρι και 70 ευρώ θα αναγκαστούν να ξοδέψουν για την αγορά αποκωδικοποιητών προκειμένου να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους κανάλια, και αυτό σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Το χειρότερο μάλιστα είναι, ότι ο αποκωδικοποιητής μπορεί να καλύψει μόνο μία τηλεόραση.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά
Διανύουμε χαλεπούς καιρούς, οικονομικής ύφεσης και οι Έλληνες εργαζόμενοι κυρίως στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στο δημόσιο με τις όποιες περικοπές έχουν γίνει, σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Από ότι φαίνεται όμως κάποιους δεν τους ακουμπούν ούτε περικοπές μισθών, ούτε υπερωριών, ούτε η οικονομική κρίση αφού με απόφαση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ πληρώνονται υπερωρίες που δεν έχουν ακόμα δουλέψει.
Αλήθεια αυτοί που υπογράφουν στην ΠΑΜ-Θ πως γνωρίζουν τι υπερωρίες θα πραγματοποιήσει υπάλληλος της Περιφέρειας, που είναι αποσπασμένος σε γραφείο βουλευτή, το Δεκέμβριο του 2010 και έχουν ήδη αναρτήσει στο διαδίκτυο (16-11-2010) την σχετική απόφαση;
Και για όσους ενδιαφέρονται ας ανατρέξουν στο diavgeia.gov.gr για να το δουν ιδίοις όμμασι.
Ο κόσμος τους αγκάλιασε
Κατάμεστη η αίθουσα στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης το Σάββατο βράδυ στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καββαδία. Σημαντική ήταν η επιτυχία της Πολιτιστικής Κίνησης αλλά και του Συνδέσμου Φιλολόγων που συνδιοργάνωσαν την βραδιά. Με τη συγκέντρωση τόσου κόσμου αποδείχτηκε περίτρανα ότι η σοβαρή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Π.Κ.Ρ. έχει αποτέλεσμα και αγκαλιάζεται από τους Κομοτηναίους.
Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους όσους κοπιάζουν χρόνια τώρα, με επιμονή και υπομονή, για να προσφέρουν «ανάσες» πολιτισμού στην πόλη μας.
Με τη σειρά…
Δεν υπάρχει θέμα προσφυγής στο ταμείο βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ακολουθώντας το παράδειγμα του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας, ο οποίος πριν από μια εβδομάδα είχε δηλώσει λίγο πολύ το ίδιο πράγμα. Παρεμπιπτόντως η Ιρλανδία αναγκάστηκε να μπει και αυτή, μέσα στο Σαββατοκύριακο, στον μηχανισμό στήριξης. Στο τέλος θα μπει και η Πορτογαλία, και η Γαλλία, και η Ιταλία σε αυτό το μηχανισμό, και η Γερμανία θα μας πληρώνει για να μην χρεοκοπήσουμε και να συνεχίσουμε να αγοράζουμε τα προϊόντα της που είναι ο λόγος για τον οποίο κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε. Τελικά, μάλλον την αναδιάρθρωση δεν τη χρειάζεται το χρέος της χώρας, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πολλαπλά οφέλη
Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Κυριακή, και η διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη αφού συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό τέτοιες διοργανώσεις όχι μόνο να γίνονται αλλά και να συνεχίζονται γιατί τα οφέλη είναι πολλαπλά αφού μέσα από αυτές προβάλλεται η Ροδόπη και ο φυσικός της πλούτος ενώ ενισχύεται και η τοπική οικονομία. Οι δυνατότητες του τόπου μας είναι μεγάλες αρκεί να βρεθούν άνθρωποι με φρέσκες ιδέες, μεράκι και όρεξη να προσφέρουν που θα τις εκμεταλλευτούν.
Από στρατιώτης αρχηγός
Ένας μόλις χρόνος πέρασε από τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή προέδρου οπότε και η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωνε σε όλους τους τόνους πως «είναι απλός στρατιώτης». Τώρα είναι μια «απλή» αρχηγός κόμματος που φιλοδοξεί να ταράξει τα στάσιμα νερά της ΝΔ. Τις ίδιες φιλοδοξίες είχε και πριν λίγους μήνες ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος ίδρυσε και αυτός με τη σειρά του κόμμα για να ταράξει τα στάσιμα νερά της Αριστεράς. Θα περιμένουμε λοιπόν να δούμε αν οι φιλοδοξίες των «αποστατών» μπορούν να ταράξουν και τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: