Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Βηματάκια

Στην πλατεία η έκθεση της τροχαίας!
Ακόμα και τις εκθέσεις της τροχαίας επηρέασε η οικονομική κρίση και λόγω περικοπών, προφανώς, η φετινή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Ήταν λυτή, ωστόσο οι πολίτες πήραν το μήνυμα πως θα πρέπει να σταματήσει να κυλά αίμα στην άσφαλτο, κυρίως τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές.
Όλα καλά… για φέτος
Υψηλότερες του κανονικού προβλέπεται να είναι οι θερμοκρασίες το φετινό χειμώνα στην Ελλάδα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Καλό αυτό για εμάς, αφού θα χρειαστεί να καταναλώσουμε λιγότερο πετρέλαιο, αλλά έπεσε μια χρονιά νωρίς, αφού η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ανέβει τον Οκτώβριο του 2011. Από του χρόνου λοιπόν θα παρακαλάμε για ζεστούς χειμώνες, αφού όπως φαίνεται εάν είναι κρύοι δεν πρόκειται να τη βγάλουμε καθαρή.
Επιμορφωτικές διημερίδες
Ταυτόχρονα με το σφράγισμα της κάλπης ξεκινά η επιμόρφωση των νέων αιρετών, Δημάρχων, Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών, στη νέα πραγματικότητα του «Καλλικράτη» οι οποίοι καλούνται να «καθίσουν στα θρανία»: το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η ΚΕΔΚΕ και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώνουν επιμορφωτικές διημερίδες για τους 325 νεοεκλεγμένους δημάρχους, τους 13 νεοεκλεγμένους περιφερειάρχες και τους 58 νεοεκλεγμένους αντιπεριφερειάρχες από τις 20 Νοεμβρίου ως τις 8 Δεκεμβρίου σε έξι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Λάρισα
Για τους βορειοελλαδίτες εκλεγμένους δημάρχους η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετέχουν σε αυτήν 60 Δήμαρχοι από την Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκης καθώς και όλοι οι εκλεγμένοι Περιφερειάρχες και αντιπεριφεριάρχες.
Έπιασε η αντικαπνιστική ανταρσία!
Επανέρχονται τα τασάκια και με τη βούλα, και το λέμε αυτό γιατί το υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει ελαστικοποίηση του αντικαπνιστικού μέτρου, γεγονός το οποίο φαίνεται να ικανοποιεί τόσο τους καταστηματάρχες όσο και τους θεριακλήδες. Από την άλλη βέβαια παραμένει ανοιχτό το θέμα για τις ταβέρνες και τα εστιατόρια όπου αναμένεται οι έλεγχοι να εντατικοποιηθούν!
Λέτε…;
Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από το τέλος των εκλογών, και τα χτυπήματα έχουν αρχίσει να έρχονται το ένα μετά το άλλο. Νέοι φόροι, νέα μέτρα και περικοπές τις οποίες κρατήσανε για μετά τις εκλογές. Να δείτε που δεν άφησαν την Ιρλανδία να χρεοκοπήσει πριν το δεύτερο γύρο για να μην επηρεάσει την εκλογή Γιαννακίδη στην Περιφέρεια, μέχρι εκεί έχει φτάσει η δύναμη του ΠΑΣΟΚ
Ο τύπος οι δημοσιογράφοι …και η οικονομική κρίση
Στο ρόλο των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας στο διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ο Τύπος και τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ απέναντι στην οικονομική κρίση», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Μέγαρο Μουσικής, με πρωτοβουλία του γραφείου του ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και των Πρεσβειών της Ουγγαρίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ισπανία και της Γερμανίας. Ο κ. Πεταλωτής - που αντικατέστησε τον αναπληρωτή υπουργό πολιτισμού Τηλέμαχο Χυτήρη ο οποίος απουσίαζε στις Βρυξέλλες - συνεχάρη τους διοργανωτές για την «τόσο επίκαιρη εκδήλωση» και αναφέρθηκε στο ρόλο του Τύπου, σημειώνοντας ότι επιδρά καταλυτικά στην ψυχολογία των πολιτών.
Τα ΜΜΕ, είπε είναι οι πρώτοι δέκτες μιας κρίσης, για να καταλήξει ότι ο ρόλος τους κατά τη διάρκεια της κρίσης είναι ιδιαίτερος και με αυξημένη ευθύνη. «Όταν ανάμεσα μέσα σε δύο συγκρουόμενους παίκτες μεσολαβεί κάποιος τρίτος που μεταφέρει την πληροφόρηση από τον έναν στον άλλο, ο τρόπος που θα επιλέξει να μεταφέρει την πληροφορία είναι καθοριστικός για την έκβαση της κρίσης» είπε και πρόσθεσε πως είναι πολλά τα ιστορικά παραδείγματα για τον τρόπο που επηρέασαν τα ΜΜΕ σε περιόδους κρίσεων την κοινή γνώμη, τόσο όταν το διακύβευμα ήταν εδαφικό, όσο και όταν ήταν οικονομικό.Ανέφερε επίσης ότι σε περιόδους κρίσεων κατά το παρελθόν οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τα ΜΜΕ καθιστώντας ελεγχόμενη την πληροφόρηση, κάτι που σήμερα δεν είναι καθόλου εύκολο λόγω των νέων Μέσων
Δεν απήργησαν
Απεργία των εργαζομένων στις Δημαρχίες χθες και όσοι πήγαν εκεί για να εξυπηρετηθούν τις βρήκαν… γεμάτες, αφού ελάχιστοι υπάλληλοι απήργησαν και αυτή τη φορά. Ακριβή στοιχεία δεν μπορούμε να έχουμε, αλλά από ότι φαίνεται η πρόθεση πολλών να συμμετάσχουν, ακόμα και μετά από την ανακοίνωση των νέων μέτρων, ήταν πραγματικά υποτονική. Κάτι που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αφού παλιότερα, ο δημόσιος τομέας ήταν πολύ πιο «ζωηρός» στη διεκδίκηση των απαιτήσεών του. Φαίνεται όλη αυτή η παραφιλολογία περί απολύσεων έπιασε τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: