Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Βηματάκια

Σύγκλιση απόψεων
«Μπρεζνιεφικού τύπου» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του κ. Γιαννακίδη στη Ροδόπη ο κ. Παυλίδης, ενώ ο κ. Κακουλίδης του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι «ούτε ο Στάλιν δεν είχε τέτοια ποσοστά». Δεν γνωρίζαμε ότι οι δύο αυτοί εκπρόσωποι της Δεξιάς είχαν μελετήσει τόσο πολύ τη Σοβιετική ιστορία ώστε να μπορούν να δίνουν παραδείγματα από αυτή, παρόλο που η σύγκλιση απόψεων μεταξύ τους είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Πρέπει όμως και εμείς να κάνουμε τη σύνδεση: ο Στάλιν και ο Μπρέζνιεφ ήταν κουμμουνιστές ηγέτες, ο κ. Γιαννακίδης έφερε δικού τους τύπου ποσοστά, άρα ο κ. Γιαννακίδης έφερε τον υπαρκτό σοσιαλισμό στην Περιφέρειά μας. Και πάνω που λέγαμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια σοσιαλιστικό κόμμα…
Τέλος στα στρατιωτικά νοσοκομεία
Πολύς θόρυβος έχει γίνει με την επικείμενη συγχώνευση των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης, αν και ο υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει, αρχικά πως όχι μόνο θα παραμείνουν ανοιχτά αλλά θα δέχονται και απλούς πολίτες. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ η ηγεσία ΥΕΘΑ επισημαίνονται τα παρακάτω πως τα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων θα μετασχηματιστούν σε Κέντρα Υγείας και έδρες υγειονομικών επιτροπών για την εξυπηρέτηση της στρατιωτικής υπηρεσίας, το δε ιατρικό και νοσηλευτικό τους προσωπικό θα διασυνδεθεί με πανεπιστημιακά ή νομαρχιακά νοσοκομεία που υπάρχουν στην ίδια πόλη προκειμένου και το στρατιωτικό προσωπικό να εξυπηρετείται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να αξιοποιείται και αυτό επιστημονικά με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο, χάριν των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του κοινωνικού συνόλου, χωρίς να παρακωλύεται η στρατιωτική υπηρεσία.
Το μέτρο θα δοκιμαστεί για ένα μήνα πιλοτικά στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα και να ρυθμιστούν οι αναγκαίες τεχνικές λεπτομέρειες, για την όσο γίνεται πιο επιτυχή και άμεση εφαρμογή του μέτρου, αναφέρει τέλος η ανακοίνωση.
Κηδεύτηκε χθες ο 55χρονος διευθυντής της τράπεζας
Στον ναό της Αγίας Σοφίας της πόλης μας έγινε χθες η κηδεία του 55χρονου θύματος του ληστή στην Ορεστιάδα. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης όχι μόνο για την οικογένεια του, αλλά και για πλήθος συναδέρφων του οποίοι παραβρέθηκαν για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.
Το έχουμε ξαναδεί το έργο
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι Έλληνες, κουνώντας το κεφάλι λες και ξέρουν κάτι παραπάνω, το θέμα της Ιρλανδίας, της οποίας ο υπουργός οικονομικών μόλις προχθές διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει θέμα προσφυγής της χώρας στο ταμείο συνοχής της ΕΕ και του ΔΝΤ. Μάλιστα χθες επιτροπή της Ε.Ε. επισκέφτηκε το Δουβλίνο για να συνομιλήσει με την κυβέρνηση της Ιρλανδίας για προσφυγή της. Κάπου το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο… Να δείτε που σε λίγο ο δικός τους Υπουργός Οικονομικών θα πει οτι δεν θα υπάρχει λόγος για επιπλέον μέτρα…
Η ώρα της Ντόρας
Έφτασε η ώρα για να αρχίσουν οι ανακατατάξεις στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας. Πυρετώδες είναι οι διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα και στην Κομοτηνή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, και οι εκπλήξεις που αναμένονται ουκ ολίγες. Θα έχουμε να γράφουμε… Λίγες ημέρες υπομονή…
Τίποτα καινούργιο
Σε κανέναν δεν προκάλεσαν έκπληξη οι διαπιστώσεις του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ που επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, και τις φυλακές Κομοτηνής. Τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους και είναι χιλιοειπωμένα και χιλιογραμμένα. Ποιος δεν γνωρίζει ότι στις φυλακές φιλοξενούν κρατούμενους τριπλάσιους και τετραπλάσιους των δυνατοτήτων τους. Ποιος δε γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κρατούμενων είναι αλλοδαποί. Ποιος δεν γνωρίζει ότι χρειάζεται ανανέωση και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού φύλαξης και πόσα άλλα… Πολιτική βούληση χρειάζεται όμως για να λυθούν όλα τα παραπάνω και οικονομικοί πόροι πρωτίστως που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η χώρα μας δεν τα διαθέτει.
Έσπασε" το φράγμα των 1.000 MW η ισχύς των αιολικών πάρκων
Έσπασε το φράγμα των 1.000 μεγαβάτ η εγκατεστημένη ισχύς των αιολικών πάρκων τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ).
Συγκεκριμένα, η ισχύς των ανεμογεννητριών που λειτουργούν ανά την Ελλάδα έφθασε τον περασμένο μήνα στα 1.003,19 MW, από 983,19 τον προηγούμενο μήνα. Από την αρχή του χρόνου έχουν προστεθεί συνολικά 81 αιολικά μεγαβάτ - πάντως ο στόχος που έχει τεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο και της προσπάθειας για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου είναι το 2014 να λειτουργούν 4000 MW αιολικών πάρκων και το 2020 να φθάσουν στα 7.500 MW.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, στον τομέα των φωτοβολταϊκών προστέθηκαν τον Οκτώβριο 14 MW ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ στα 127. Η εγκατεστημένη ισχύς όλων των μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά, υδροηλεκτρικά, βιομάζα, φωτοβολταϊκά) τον περασμένο μήνα έφθασε στα 1364,07 MW, έναντι 1199,71 τον Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: