Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Βηματάκια

Ο Ηλίας Ιωαννάκης δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών
Το έκανε το θαύμα του ο Ηλίας Ιωαννάκης στο δήμο Μαρώνειας Σαπών, ο οποίος αν και οριακά τελικά έκοψε το νήμα. 600 ψήφοι έκαναν τη διαφορά, και οι νυν δήμαρχοι Μαρώνειας και Σαπών το φυσούν και δεν κρυώνει στην κυριολεξία. Πάντως από την πρώτη του Γενάρη έρχονται ραγδαίες αλλαγές και σίγουρα δεν αφορούν μόνο στα όρια των δήμων.
Ζουρνάδες και νταούλια
Τα παραδοσιακά μουσικά όργανα πρωταγωνίστησαν στα εκλογικά κέντρα των νικητών. Μπροστά στο εκλογικό κέντρο του Γιώργου Πετρίδη δόθηκε ρεσιτάλ με τον κόσμο να ζητωκραυγάζει για την εκλογή του νέου δημάρχου. Λίγο αργότερα σειρά είχε η νομαρχία και συγκεκριμένα το γραφείο του Άρη Γιαννακίδη. Οι οργανοπαίχτες έπαιξαν και έβγαλαν ένα γερό μεροκάματο.
Στο 45% η αποχή στη Ροδόπη
Το ποσοστό της αποχής στη Ροδόπη ξεπέρασε ακόμα και αυτό του Δημήτρη Κοτσάκη, γεγονός το οποίο σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τους τοπικούς μας άρχοντες αλλά κυρίως τα κόμματα. Τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα και το μήνυμα ηχηρό, ο κόσμος προτίμησε να πιει καφέ στην πλατεία παρά να στηθεί στην ουρά για την κάλπη.
Τα τσιγάρα, τα ποτά και το ΠΑΣΟΚ
Το «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να πέσει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έλεγε ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης πριν τις εκλογές, όπως και ότι το ΠΑΣΟΚ βλάπτει σοβαρά την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης. Τελικά, μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια έχοντας επιβληθεί σε Καβάλα, Κομοτηνή και Δράμα και με την Ξάνθη να παραμένει οριακά μπλέ, μπορούμε να εξάγουμε δύο συμπεράσματα. Πρώτον ότι οι κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται, και δεύτερον ότι μάλλον ο κ. Στυλιανίδης ενδύθηκε τον μανδύα του Δον Κιχώτη, και έβλεπε τους ανεμόμυλους για κάστρα.
Μια ομορφιά
«Ξυπνήσαμε το πρωί με μια φανταστικά όμορφη μέρα, νομίζω και το αποτέλεσμα θα έχει την ίδια ομορφιά, είναι η πιο όμορφη ημέρα της ζωής μου», δήλωσε ο κ. Μιχελής όταν προσήλθε στο εκλογικό τμήμα να ψηφίσει την Κυριακή. Ακόμα δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι ο κ. Μιχελής έγινε ξαφνικά παιδί των λουλουδιών, που βρίσκει την χαρά σε ένα λουλούδι, μια ηλιαχτίδα, στο γαλάζιο του ουρανού. Είναι κρίμα που δεν είναι αυτός ο αντιπεριφερειάρχης μας, γιατί η ζωή θα κυλούσε πιο ήρεμα, πιο ευχάριστα, με όλους μας να ανακαλύπτουμε τον ποιητή που κρύβαμε μέσα μας. Ενώ τώρα με τον Δαμιανίδη τι να περιμένουμε. Το πολύ πολύ να λύσει κάποιο κοινό, βαρετό, ανιαρό και απελπιστικά συνηθισμένο πρόβλημα του νομού Ροδόπης.
Στον Άρη
Αποστολές στον Άρη χωρίς επιστροφή προτείνουν δύο επιστήμονες στην Αμερική, έτσι ώστε ο αποικισμός του διαστήματος να προχωρήσει ταχύτερα. Είναι κάτι πολύ θετικό, και θα θέλαμε να προτείνουμε τα μέλη της Τρόικας για την πρώτη αποστολή, και αν υπάρχει χώρος και τα 300 μέλη της Ελληνικής βουλής. Με τόσες καλές ιδέες και προτάσεις που έχουν όλα αυτά τα εξέχοντα μέλη του ανθρώπινου είδους, ο Άρης θα γίνει παράδεισος σε χρόνο μηδέν.
Επιτέλους τέλος
Πάει και αυτό πέρασε… Τελείωσαν οι εκλογές, τελείωσαν και τα ωραία λόγια που ακούγαμε και διαβάζαμε καθημερινά. Θα ξεκουραστούν οι εργαζόμενοι στα γραφεία τύπου που τα συνέτασσαν και μας τα έστελναν και θα μπούμε σιγά σιγά ξανά στη ρουτίνα μας. Οι εκλεγμένοι θα φροντίσουν για το μέλλον του τόπου, το δικό μας, των παιδιών μας και εμείς θα περιμένουμε, όχι με ιδιαίτερη προσμονή, τα νέα μέτρα που θα «επιβάλλει» η τρόικα στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση σε εμάς. Ο χρόνος θα απαλύνει και τον πόνο των μη εκλεγέντων και είναι αυτός που θα δώσει στους περισσότερους και το κουράγιο να ξαναρχίσουν γιατί της αντιπολίτευσης είναι εξίσου σημαντικό. Πάμε…
Θα περιμένουμε
Γεμάτη υπονοούμενα είναι η δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ της «Περιφερειακής Αναγέννηση» Γιώργου Παυλίδη που έκανε μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων και της νίκης του Άρη Γιαννακίδη. Ο κ. Παυλίδης αναφέρει μεταξύ άλλων «Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τα «μπρεζνιεφικού» τύπου εκλογικά αποτελέσματα υπέρ του αντιπάλου μας στις μειονοτικές περιοχές, που χρήζουν διερευνήσεως. Θα αναφερθώ στα διαμεσολαβήσαντα προς τούτο γεγονότα στον κατάλληλο χρόνο». Ας ελπίσουμε πως ο κ. Παυλίδης δεν έχει την ίδια αίσθηση χρόνου με τον πρώην καταλληλότερο πρωθυπουργό της χώρας γιατί μάλλον χρόνια θα περιμένουμε για να ενημερωθούμε για τα προς τούτο ευρήματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: