Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Βηματάκια

Δημοτικό προεκλογικό σπορ
Είναι γνωστό και δυστυχώς φαίνεται πως είναι και κοινά αποδεκτό από τους Έλληνες προεκλογικά να μη λειτουργεί κανένας ελεγκτικός μηχανισμός, ελέω ψήφων. Στην Κομοτηνή το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα απουσίας ελέγχου είναι η παράνομη στάθμευση. Όλοι παρκάρουν όπου θέλουν. Στην είσοδο της πλατείας από την πλευρά της Βενιζέλου στη σειρά σταθμεύουν καθημερινά τα αυτοκίνητα, παρανόμως, ακόμα και στη θέση που υπάρχει για ΑμΕΑ. Στον πεζόδρομο ανάμεσα στην Νομαρχία Ροδόπης και το Ίδρυμα Παπανικολάου όχι ένα, ούτε δύο αλλά 13 αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα το πρωί της Πέμπτης. Και φυσικά το διπλοπαρκάρισμα έχει γίνει δημοτικό σπορ ισοδύναμο με τον φραπέ στην πλατεία τις εργάσιμες ώρες. Επιτέλους ας αναλάβει κάποιος αρμόδιος να κάνει ΑΠΛΩΣ τη δουλειά του. Δεν ζητάμε κάτι εξωπραγματικό ή κάτι παραπάνω από αυτό που οφείλουν να κάνουν. ΑΠΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!
Ηλιοφάνεια από σήμερα προβλέπει η ΕΜΥ
Με το μέρος μας είναι ο καιρός ο οποίος όπως προβλέπει και η ΕΜΥ, θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικος από σήμερα. Η σκόνη και η υγρασία των τελευταίων ημερών προκάλεσαν αρκετά προβλήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ωστόσο ευελπιστούμε ότι από σήμερα θα δούμε άσπρη μέρα. Πάντως το πετρέλαιο παραμένει σε χαμηλές τιμές, κάτι ασυνήθιστο γι΄ αυτή την εποχή, και διατίθεται στα 68 λεπτά το λίτρο.
Ντέρμπι ή περίπατος;
Όλοι αυτό αναρωτιούνται σκεπτόμενοι τι θα φέρει η κάλπη της Κυριακής για τους δύο μονομάχους του δήμου Κομοτηνής. Τα στοιχήματα στα πηγαδάκια πέφτουν βροχή και για να είμαστε ειλικρινής πολλοί ποντάρουν πράσινο, όμως αυτή τη φορά είναι πολύ δύσκολο να κάνει την ανατροπή ο γαλάζιος υποψήφιος γιατί το προβάδισμα που δόθηκε στην «Κοινωνία Πολιτών» την πρώτη Κυριακή είναι 13 μονάδες. Βέβαια η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και οι υπολογισμοί που γίνονται ότι αυτή η διαφορά μεταφράζεται «μόνο» σε 4 χιλιάδες ψήφους είναι όνειρο «φθινοπωρινής» νυκτός…
Ξεκινά εκδηλώσεις η πολιτιστική κίνηση Ροδόπης
Επιτέλους ζωντανεύει πολιτιστικά η Κομοτηνή το σαββατοκύριακο μετά την κουραστική ομολογουμένως προεκλογική περίοδο. Από τη μία οι εκλογές και από την άλλη η οικονομική κρίση παρατηρούμε ότι τους τελευταίους μήνες οι περισσότεροι σύλλογοι σταμάτησαν και τις δραστηριότητες τους. Πάντως σήμερα το απόγευμα το ραντεβού δίνεται στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης, όπου διοργανώνεται Σεμινάριο – Εργαστήρι «προσωπικής διεύρυνσης με βάση τη θεραπευτική δόνηση της μουσικής και συγγενών τεχνών με εισηγήτρια τη Σωτηρία Σελήσιου.
Δύσκολος χειμώνας
Τελείωσαν τα ψέματα για τις εκλογές, και η εβδομάδα ζυμώσεων έφθασε και αυτή στο τέλος της. «Κυριακή κοντή γιορτή» τη Δευτέρα θα φανεί ποιος στήριξε ποιόν, και ποιος έμεινε πραγματικά ανεξάρτητος. Οι ηττημένοι θα μείνουν να αναρωτιούνται τι δεν πήγε καλά, και οι νικητές θα ατενίζουν το μέλλον με τη βεβαιότητα ότι θα επιτύχουν. Όσο για εμάς τους υπόλοιπους, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μείνουμε εδώ, και να προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε όπως μπορούμε, γιατί ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος και μακρύς.
Αλλιώς
Σε μεγάλες δυσκολίες βρίσκεται η Ιρλανδία αυτές τις μέρες, αφού έχει μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα. Βέβαια αυτοί είχαν προνοήσει όταν ξεκινούσε η κρίση και δημιούργησαν αποθεματικό, ώστε να μπορούν να το εκμεταλλευτούν αν είχανε προβλήματα δανεισμού, που μπορεί να διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Στην Ελλάδα αντίθετα, το 2009 το μόνο που κάνανε οι κυβερνώντες μας ήταν να αυτοσυγχαίρονται γιατί η Ελλάδα δεν είχε νοιώσει τις πιέσεις από την οικονομική κρίση του υπόλοιπου κόσμου, και όταν ήρθε η δύσκολη στιγμή, την κοπάνησαν και αφήσαν τους άλλους (και κυρίως όλους εμάς) να βγάλουνε το φίδι από την τρύπα. Αλλά είπαμε, στην Ελλάδα τα κάνουμε όλα αλλιώς...
Και μια σκέψη για τις εκλογές: «οι εκλογές είναι η μόνη κατάσταση στην οποία δέχεσαι να σε κλέψουν, και εκλέγεις τον καλύτερο για να το κάνει».(Μπέντζαμιν Λίχτενμπεργκ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: