Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Βηματάκια

Προβλήματα
Είναι γνωστό σε όλους του δημότες της πόλης και φυσικά και τους φορείς ότι εδώ και χρόνια έχει «κολλήσει» η επέκταση του γηροκομείου Κομοτηνής, ενώ και το υπάρχον κτίριο έχει δει καλύτερες μέρες. Αλλά ακόμα και αν βρεθούν τα χρήματα για τη νέα πτέρυγα, ακόμα και αν βρεθούν τα χρήματα για την ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου, πώς θα μπορέσει το ίδρυμα να υποστηρίξει τους 50 επιπλέον τροφίμους, όταν έχουν προβλήματα με τα λειτουργικά έξοδα των ήδη υπαρχόντων;
Τελείωσε το κυνήγι του σταυρού
Τελευταίες ημέρες προεκλογικής τρέλας είναι αυτές που διανύουμε, αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι στις διάφορες εκδηλώσεις πλέον, όσο λίγες και αν είναι αυτές, κάτι λείπει. Όποιος κοιτάξει λίγο πιο προσεκτικά, θα παρατηρήσει ότι οι πανταχού παρόντες υποψήφιοι, έχουν εξαφανιστεί. Τέλειωσε βλέπετε η ανάγκη για προβολή, τέλειωσε και το τρέξιμο. Βέβαια αυτοί που θα πρέπει να τρέχουν θα έπρεπε να είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορούν να τα προλάβουν όλα.
Θα βρεθεί τρόπος
Μέχρι και … λουκούμια ακούστηκε ότι επιστρατεύτηκαν σε προεκλογικό αγώνα συνδυασμού στον Νομό Καβάλας. Συγκεκριμένα ακούστηκε ότι υποψήφιος Δήμαρχος ξόδεψε 25000 ευρώ σε λουκούμια που μοίρασε σε συμπολίτες του. Έτσι πρέπει…, να πάνε με την γλύκα στην κάλπη. Βέβαια αυτά τα 25 χιλιάρικα κάπως πρέπει να ισοσκελιστούν μετά, αλλά ο έξυπνος δήμαρχος έχει τον τρόπο να ρεφάρει…. Και με το παραπάνω…
Θα τα καταφέρουμε, θα χρειαστούν όμως επώδυνα μέτρα
Αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει εμφανίστηκε ο μέχρι πρότινος ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης, επίτιμος διοικητής της ΤτΕ, και νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με θέμα «Δημοσιονομική Εξυγίανση και χρηματοοικονομική σταθερότητα. Τόνισε όμως πως απαιτούνται θαρραλέες και επώδυνες αποφάσεις οι οποίες θα φέρουν πολιτικούς τριγμούς στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.
Όπως διευκρίνισε, μόνο αν προχωρήσει το πρόγραμμα λιτότητας και υπάρξει μεγαλύτερη προσαρμογή, θα μειωθεί το κόστος στην διατραπεζική αγορά και θα μπορέσουν οι ελληνικές τράπεζες να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, χωρίς να εξαρτώνται από την ΕΚΤ. Τόνισε όμως πως οι κίνδυνοι είναι υπερεκτιμημένοι και προέβλεψε πως τα διαρθρωτικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση θα πείσουν τελικά τις αγορές. Είπε «όχι» στην αναδιάρθρωση που τόνισε πως ούτε αναπόφευκτη είναι, ούτε αναγκαία.
Κρίνοντας τα μέτρα που έρχονται, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για άλλα μέτρα σε μισθούς και φόρους, ενώ η κατανομή του κόστους προσαρμογής θα πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη.
Καταγγελίες Δημοτών
Και ενώ στην Καβάλα μοιράζουν λουκούμια, που τουλάχιστον μένει η γλύκα, στην Κομοτηνή κάποιοι συμπολίτες μας καταγγέλλουν ότι οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου δέχονται τηλεφωνήματα τις τελευταίες μέρες από υπηρεσία του Δήμου, που τους «προειδοποιεί» ότι αν ο κ. Πετρίδης εκλεγεί, θα διακόψει την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου. Θα μπορούσαμε να γράψουμε για το πόσο άσχημο φαίνεται αυτό στους ψηφοφόρους, ή πως τέτοιες τακτικές δεν αρμόζουν στην σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία μας, αλλά αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι επιτέλους σε αυτή την προεκλογική περίοδο συμβαίνει κάτι να ζεστάνει λίγο τα πνεύματα, αφού τόσους μήνες είχαμε βαρεθεί τους χαμηλούς τόνους και την ευγένεια.
Το Δεκέμβριο ο δεύτερος πλειστηριασμός
Ούτε ο πλειστηριασμός δεν τους σώζει τελικά τους εργαζόμενους της ΕΝ.ΚΛΩ. Ήταν προγραμματισμένος για τα τέλη του Οκτώβρη, όμως κανένας αγοραστής δεν παρουσιάστηκε για να κάνει προσφορά και έτσι απέβη άγονος. Το ίδιο εκτιμάται πως θα γίνει και τον Δεκέμβριο, οπότε και ορίστηκε ο δεύτερος, με τους εργαζόμενους να χάνουν κάθε ελπίδα ότι θα πάρουν τα χρήματα τους.
Διαφημιστική καμπάνια για την περαίωση…
Διαφημιστική καμπάνια σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμού αναμένεται να ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών για την περαίωση. Στόχος του υπουργείου είναι να προβληθούν οι ευνοϊκές διατάξεις της ρύθμισης για την περαίωση για τους φορολογούμενους, προκειμένου να υπαχθούν σε αυτή και παράλληλα να εισπραχθούν προσδοκώμενα έσοδα. Το προσδοκώμενα έξοδα της διαφημιστικής καμπάνιας τα συνυπολόγισε άραγε το υπουργείο;
Δεν αποκλείεται, πάντως, παράλληλα με τη διαφημιστική καμπάνια να ανακοινωθεί και παράταση των προθεσμιών για την υπαγωγή στη ρύθμιση από τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: