Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Βηματάκια

Όχι μόνο εμείς!
Είναι κοινώς παραδεκτό ότι η χώρα μας δεν έχει και την καλύτερη φήμη στο εξωτερικό αυτή την εποχή, με τους Έλληνες να θεωρούνται διεφθαρμένοι σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, με το «βόλεμα» των ημετέρων να είναι κανόνας. Αποδεικνύεται όμως ότι δεν είμαστε οι μόνοι που λειτουργούμε έτσι. Έχει προκαλέσει σάλο στην Αγγλία η αποκάλυψη ότι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Ντειβιντ Κάμερον, ο οποίος ετοιμάζεται να κόψει μισό εκατομμύριο θέσεις στον δημόσιο τομέα, «βόλεψε» τον φωτογράφο του σε θέση στο δημόσιο. Όταν ένας άνθρωπος που έχει περάσει από τα καλύτερα σχολεία του κόσμου και έχει μεγαλώσει τρώγοντας κυριολεκτικά με χρυσά κουτάλια, κάνει τέτοιες «εξυπηρετήσεις», τι να κάνει ο βουλευτής της Ψωροκώσταινας, να μην βολέψει τον ανιψιό/ξάδερφο/φίλο/συνέταιρο/μπατζανάκη του ή έστω τον φωτογράφο - μεξικάνο; Έτσι να μείνει το παιδί;
Αυτοβούλως
Τη μερική άρση του μέτρου απαγόρευσης του καπνίσματος σε μπαρ και καφέ που θεσπίστηκε στη χώρα πριν από δύο χρόνια αποφάσισε η νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας για τα μικρά σε έκταση μπαρ.
Στην Ελλάδα αντίθετα, οι Έλληνες καταστηματάρχες αποφάσισαν από μόνοι τους να άρουν ολικά το μέτρο αυτό, χωρίς να περιμένουν την Κυβέρνηση να το πάρει απόφαση. Αυτή είναι η δημοκρατία εν δράση: δεν χρειάζεται να περιμένουμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει, το κάνουμε από μόνοι μας και αν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας αποφασίσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας καλώς. Άλλωστε το λέει και η παροιμία «Οργή λαού, Φωνή Θεού».
Δεν γνωρίζει
Ενεργοβόρα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός μας τα ελληνικά νοικοκυριά πράγμα ακατανόητο αφού πλέον η Ελληνίδα νοικοκυρά ανάβει κεριά για να μην καίει ρεύμα και μαγειρεύει μία κατσαρόλα φαί για τρεις μέρες. Αφήστε το πληντύριο ρούχων.. σε λίγο θα τις βλέπετε να τρέχουν στο πιο κοντινό ρέμα και να κάνουν μπουγάδα. Μάλλον ο πρωθυπουργός μας δεν πληρώνει μόνος του τους λογαριασμούς της ΔΕΗ γι’ αυτό δεν έχει ιδέα τι γίνεται στα κατώτερα οικονομικά στρώματα….
Στη Θράκη ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ
Στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και τη Ξάνθη βρέθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ ο οποίος και συναντήθηκε με εργαζομένους της περιοχής. Ο πρόεδρος των εργαζομένων ήρθε με σκοπό να συζητήσει τα προβλήματα του κλάδου αλλά κυρίως να οργανώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν αμέσως μετά τις εκλογές οι υπάλληλοι του Οργανισμού, οι οποίοι ως γνωστόν αντιδρούν στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.
Κλειστά τα σχολεία λόγω εκλογών
Κλειστά θα είναι σήμερα αλλά και τη Δευτέρα όλα τα σχολεία της χώρας γιατί ως γνωστόν θα χρησιμεύσουν ως εκλογικά τμήματα για τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και την ερχόμενη εβδομάδα, εάν υπάρχει επαναληπτικός γύρος εκλογών. Στην περίπτωση της Ροδόπης δε, θα λειτουργήσουν συνολικά 266 εκλογικά τμήματα στα οποία από σήμερα θα τοποθετηθούν οι κάλπες και τα παραβάν, ώστε το πρωί της Κυριακής να είναι όλα έτοιμα.
2 και σήμερα
Ολοκληρώνονται επιτέλους, σήμερα το βράδυ οι ομιλίες των υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, και το Σάββατο όλοι θα πάρουν μία ανάσα μέχρι την επόμενη ημέρα που θα ανοίξουν και πάλι οι κάλπες. Πάντως στην Κομοτηνή, αλλά και στην περιφέρεια όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει και επαναληπτικός γύρος. Αυτό που παρατηρούμε ωστόσο σε αυτές τις εκλογές, είναι το μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών που πολλοί εκτιμούν ότι θα εκφραστεί και στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: