Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Βηματάκια

Τέλειωσαν τα ψέματα
Ξημερώνει αύριο η μέρα των εκλογών. Μια μέρα που σε άλλους θα φέρει χαρά και σε άλλους απογοήτευση. Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θα αφήσει πολλούς παγερά αδιάφορους. Θα μείνουν αδιάφοροι αυτοί που ανησυχούν καθημερινά για το πώς θα βγάλουν τον μήνα ή το χρόνο, αυτοί που όταν κοιτάνε τους πολιτικούς βλέπουν μόνο την διαφθορά και την ανικανότητα, αυτοί που ξέρουν ότι το αύριο θα είναι δύσκολο, όσο και αν υπόσχονται οι συνδυασμοί λαγούς με πετραχήλια. Ίσως θα πρέπει οι κερδισμένοι της αναμέτρησης, όποιοι και αν είναι αυτοί, να μην θριαμβολογήσουν, αλλά να ψάξουν γιατί απογοήτευσαν τους ψηφοφόρους και πως μπορούν να διορθώσουν την άσχημη εικόνα που έχει αφήσει το «επάγγελμά» τους. Και να καταλάβουν ότι επειδή ο κόσμος τους θεωρεί λιγότερο κακούς από τους άλλους, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως έγιναν καλοί.
Ούτε τώρα…
Είπε-ξείπε ο Καραμανλής. Τόσο καιρό σιωπής και τώρα που είπε λίγες λέξεις ή τα λόγια του παραποιήθηκαν, ή τα λόγια του παρεξηγήθηκαν, ή κάτι άλλο τέλος πάντων.
Φυσικά ο Σαμαράς «χοροπηδούσε» όταν είδε τις διαστάσεις που πήραν οι λεξούλες του Καραμανλή και επιστρατεύτηκαν λυτοί και δεμένοι για να καλυφθεί (για πολλοστή φορά) η ζημιά στο νυν πρόεδρο της ΝΔ. Κατά τα λοιπά ο πρώην καταλληλότερος απεφάνθη ότι ούτε τώρα ήρθε η ώρα να λύση τη σιωπή του…
Κλειστά τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ
17 πρακτορεία του ΟΠΑΠ και τα 17 κλειστά ήταν την Παρασκευή στη Ροδόπη, διότι η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει βιβλία εσόδων-εξόδων σε ότι περπατά και ότι πετά, για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Πάντως οι πράκτορες του ΟΠΑΠ έδειξαν ότι δεν αστειεύονται και αμέσως μετά τις εκλογές ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις.
Θα μιλήσει ο λαός
Ότι είπαν- είπαν οι υποψήφιοι και ότι έκαναν θα κριθεί την Κυριακή στην κάλπη. Τα ψέματα τελείωσαν όπως και οποιαδήποτε προεκλογική εκδήλωση ή συγκέντρωση. Το ραντεβού θα δοθεί το βράδυ των εκλογών στη νομαρχία Ροδόπης, όπου γίνονται προσπάθειες τελικά να υπάρξουν αποτελέσματα και για τους υποψηφίους συμβούλους, πέρα από τις ανακοινώσεις που θα αφορούν στους συνδυασμούς. Πάντως το υπουργείο αναμένεται να ανακοινώσει το 10% του εκλογικού αποτελέσματος σχεδόν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.
Θα περιμένουμε..
Δύο μέρες πριν τις εκλογές άλλαξαν τα δεδομένα για την Ιπποκράτους όσον αφορά την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Αθηναϊκές εφημερίδες. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία το αποτέλεσμα θα κριθεί ψήφο ψήφο ενώ ο κ. Α. Γιαννακίδης προηγείται σχεδόν σε όλους τους νομούς αλλά όχι τόσο ώστε να δημιουργείται ασφαλής διαφορά. Πληροφορίες θέλουν τον αντίπαλό του, Γ. Παυλίδη να σαρώνει το νομό Ξάνθης γεγονός που έχει θορυβήσει, δικαιολογημένα, το ΠαΣοΚ. Ε, με πέντε υφυπουργούς στην κυβέρνηση να κατάγονται από την ΑΜ-Θ και «το παιχνίδι» στην Περιφέρεια να έχει γίνει «ντέρμπι» μόνο θετικός οιωνός δεν είναι. Η στήλη μπορεί να επιβεβαιώνεται αλλά δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Ας ελπίσουμε να είναι ευχάριστο το αποτέλεσμα της κάλπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: