Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Βηματάκια

«Πολιτισμός» και στα δάση μας
Τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, κατά τον εορτασμό του προστάτη τους Αγίου Δημητρίου στο καταφύγιό τους, αναγκάστηκαν να περισυλλέξουν τα σκουπίδια που όπως υποστηρίζουν ασυνείδητοι κυνηγοί πέταξαν στον περιβάλλοντα χώρο. Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις τέτοια πράγματα σε εποχές που θα έπρεπε πλέον όλοι, και ιδίως οι κυνηγοί που κινούνται στα δάση, να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον. Μήπως θα έπρεπε ο Κυνηγετικός Σύλλογος να προσέχει περισσότερο την συμπεριφορά κάποιων μελών του, που δυσφημίζουν όλους τους κυνηγούς;
Ατονία
Στο δήμο Ξάνθης, το πολιτικό θερμόμετρο έχει αρχίσει να ανεβαίνει με τους υποψηφίους των δύο μεγάλων κομμάτων για την Δημαρχία της πόλης να επιδίδονται σε αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις (με ποιητικές αναφορές σε «Σκελετούς» και «Φαντάσματα»). Στην όμορφη Κομοτηνή εντωμεταξύ, υπάρχει μια ηρεμία από όλες τις πλευρές, μια πολιτική νηνεμία της οποίας τίποτα δεν σπάει την μονοτονία. Θα πρέπει να υποθέσουμε λοιπόν ότι επιτέλους ο πολιτικός πολιτισμός έφτασε στην πόλη μας, με ήπιο διάλογο και θέματα τα οποία έχουν λυθεί από αμφότερες τις πλευρές, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει αντιπαράθεση και «πόλεμος». Άλλωστε όταν ως πόλη έχουμε τόσο μικρά και λίγα προβλήματα, ποιος ο λόγος να χαλάμε τη ζαχαρένια μας;
Απαράδεκτη εικόνα παρουσιάζει η Παλιά Νομική
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε χρήματα δια μαγείας μπορούν να βρεθούν, ωστόσο με κάποιες μικροπαρεμβάσεις και βέβαια με την βοήθεια των φοιτητών η σημερινή απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει η Παλιά Νομική μπορεί να αλλάξει. Εξωτερικά το κτίριο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δε βοηθούν οι αφίσες των διαφόρων παρατάξεων και τα συνθήματα με σπρέι στην είσοδο του κτιρίου. Η εικόνα όμως, είναι ακόμα πιο απογοητευτική στο εσωτερικό. Ακόμα και σε προκάτ στεγάζονται επί χρόνια φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό την ίδια στιγμή που η υπουργός Παιδείας εξετάζει αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των πανεπιστημίων. Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα να κατακτήσουμε τα αυτονόητα πριν πιάσουμε τα υπόλοιπα.
Το τροχόσπιτο
Μετά την τέντα που είχε στήσει στην πλατεία τις περασμένες ευροεκλογές το ΠαΣοΚ και μοίραζε τα φυλλάδια του στους διερχόμενους που έκαναν τη βόλτα τους, σε αυτές τις εκλογές της διαφορά έκανε ο συνδυασμός του «Σπάρτακου» που ανέβασε στην πλατεία το προεκλογικό τροχόσπιτο! Στις επόμενες εκλογές τι να περιμένουμε;
Απαγορεύεται το καπνίζειν!
Και όλα τα υπόλοιπα σε αυτή τη χώρα. Ούτε κάπνισμα, ούτε διακοπές, ούτε διασκέδαση, αλλά μόνο δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Πολύ ωραία τα λένε οι επαγγελματίες στις αφίσες που τοποθέτησαν στα καταστήματα τους. Το τσιγάρο βλάπτει την υγεία και το ξέρουμε, όμως δεν είναι λιγότερο βλαβερό το άγχος. Και άντε προσπάθησε να πεις σε κάποιον να μην έχει άγχος τη στιγμή, που αγοράζει τα πάντα ακριβότερα, πρέπει να δουλέψει μέχρι τα βαθιά γεράματα και όλα αυτά με χαμηλό μισθό.
Οι μόνοι
Γεμάτοι είναι οι στήλοι της ΔΕΗ (τσιμεντένιοι και σιδερένιοι) στην πόλη μας από τις προεκλογικές αφίσες της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Όταν ο νόμος το απαγορεύει ρητά τότε γιατί οι υποψήφιοι συνδυασμοί (δημοτικός και περιφερειακός) συνεχίζουν να ρυπαίνουν το περιβάλλον και να προσβάλλουν και την αισθητική όλων των δημοτών; Θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα συλλέξουν περισσότερους ψήφους. Το ίδιο γίνεται και μπροστά στο εκλογικό τους κέντρο. Κόκκινες πλαστικές καρέκλες στο δρόμο για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας ακόμα και σε πεζούς. Δεν υπάρχει καμία διάθεση αυστηρής κριτικής από μέρους της στήλης αλλά ο σεβασμός του νόμου είναι υποχρέωση όλων.
Η λύση…!!!
Η κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια για νέα αύξηση των φορολογικών συντελεστών και θα πρέπει να εστιάσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, τονίζει, μεταξύ άλλων, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Επίσης μεταξύ άλλων μέτρων για τη μείωση του ελλείματος, ο κ. Προβόπουλος συνιστά να μπει «λουκέτο» σε ΤΕΙ και ΚΑΠΗ, να συγχωνευθούν οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και να μειωθούν οι δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών στην περιφέρεια της χώρας. Το μόνο που δεν εισηγήθηκε ο διοικητής της ΤτΕ είναι να βάλουμε και ένα λουκέτο στη Βουλή των Ελλήνων και να τελειώνει η ιστορία.
Η άποψη του υφυπουργού
Ο υφυπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σε δήλωση του για την παραίτηση της κ। Δραγώνα, που έγινε δεκτή χθες από την υπουργό Παιδείας, αφού παρέπεμψε στις σχετικές ανακοινώσεις τόσο της ίδιας όσο και της υπουργού Παδείας Ά. Διαμαντοπούλου, ανέφερε ότι η κα Δραγώνα έχει επιτελέσει σημαντικό έργο σε αυτό το διάστημα, σε πολύ κρίσιμους τομείς και πρόσθεσε ότι η παραίτησή της οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η παραίτησή της δεν θα μπορούσε να συνδέεται με μια πρότασή της. Και τι πρόταση…. Η ιστορία να είναι προαιρετικό μάθημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: