Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Βηματάκια

Ο πόλεμος των άστρων
«Το δεύτερο δίλημμα (για τις αυτοδιοικητικές εκλογές) έχει να κάνει με μια νοοτροπία. Με έναν διαφορετικό κόσμο ο οποίος θα συγκρουστεί με έναν άλλο κόσμο σε αυτές τις εκλογές…. Τάδε έφη ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης στην παρουσίαση του συνδυασμού του Γ. Παυλίδη «Περιφερειακή Αναγέννηση» ενθυμούμενος την παιδική του ηλικία και τον πόλεμο των άστρων όμως το κερασάκι στην τούρτα ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. «Δεν έχετε άλλη επιλογή από το να στηρίξετε έναν ανεξάρτητο συνδυασμό τον οποίο στηρίζει και η παράταξη που εκπροσωπώ. Πρώτον γιατί είναι πολυσυλλεκτικός, δεύτερον διότι είναι ενωτικός και τρίτον διότι είναι ανυπότακτος». Πολυσυλλεκτικοί έχουν γίνει όλοι οι συνδυασμοί δεν ανακαλύψατε δα και την Αμερική όσο για το ανυπότακτος είναι πολλοί αυτοί που αμφιβάλλουν για το πόσο χάρηκε ο Σαμαράς όταν βρέθηκε προ τετελεσμένου…
Να έχει και συνέχεια
Έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι εκδηλώσεις συλλόγων στην Κομοτηνή, με πολλά καινούρια φεστιβάλ και τελευταίο παράδειγμα είναι το φεστιβάλ των μελισσοκόμων στην πλατεία Κομοτηνής. Είναι πολύ καλό που επιτέλους, ενώ σε άλλες περιοχές τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται εδώ και χρόνια, οι παραγωγοί και οι σύλλογοι της περιοχής θέλουν να κάνουν κάτι αξιόλογο για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Αρκεί αυτή η προσπάθεια να έχει συνέχεια και να μην μείνουμε απλώς στα πρώτα βήματα.
Παράγκα από το μέλλον
Κανονική παράγκα στήσανε τα μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας στην Κομοτηνή για να δείξουνε στους περαστικούς σε τι κατάσταση ζουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από τη φτώχεια. Είναι τραγικό να υπάρχει τέτοια φτώχεια στον 21ο αιώνα, όταν ο άνθρωπος ετοιμάζεται να πετάει για τουρισμό στο διάστημα, αλλά το πιο τραγικό είναι ότι πολλοί κοιτώντας την παράγκα μπορεί να έβλεπαν και το δικό τους μέλλον σε αυτήν.
Αθωώθηκαν οι «6»
Αθωωτική απόφαση του Αρείου Πάγου για τους «6» που καταδικάστηκαν το 1922 μετά την Μικρασιατική Καταστροφή
Το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 1675/2010 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση του Μιχάλη Πρωτοπαπαδάκη για αναψηλάφηση της Δίκης των 6, οι οποίοι καταδικάστηκαν το 1922 σε θάνατο για εσχάτη προδοσία, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, και έκρινε ότι οι 6 είναι αθώοι.
Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του Μιχάλη Πρωτοπαπαδάκη, εγγονού του τέως Πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, ο οποίος σε ηλικία 68 ετών καταδικάστηκε για εσχάτη προδοσία και εκτελέστηκε, ακύρωσε την απόφαση του Έκτακτου Στρατοδικείου Αθηνών του 1922 και έπαυσε την ποινική δίωξη, λόγω παραγραφής των αδικημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι το 1922 παραπέμφθηκαν στο Έκτακτο Επαναστατικό Στρατοδικείο Αθηνών οι πρώην πρωθυπουργοί Δημήτριος Γούναρης, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης και Νικόλαος Στράτος, οι υπουργοί Νικόλαος Θεοτόκης, Γεώργιος Μπαλτατζής, Ξενοφών Στρατηγός, Μιχαήλ Γούδας, και ο αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης Γεώργιος Χατζηανέστης και τους επιβλήθηκε η ποινή του θανάτου στους Χατζηανέστη, Γούναρη, Στράτο, Πρωτοπαπαδάκη, Μπαλτατζή και Θεοτόκη και ισόβια δεσμά στους Γούδα και Στρατηγό ως υπεύθυνους για τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Υπάρχουν και άλλοι
Το έλυσε το πρόβλημα με τους συνταξιούχους ο πρωθυπουργός, γιατί θα τους δώσει, λέει από μερικές δεκάδες ευρώ το Δεκέμβριο. Το θέμα βέβαια είναι τι θα γίνει με το «νεανικό» πληθυσμό και για να γίνουμε πιο σαφείς τους 60 ετών και κάτω. Εκεί είναι το πρόβλημα και φυσικά κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να το λύσει.
Προεκλογική απάντηση
Ακούσαμε σε πρόσφατο τηλεοπτικό διάλογο τον υποψήφιο δήμαρχο Σαπών Μαρώνειας Χρήστο Παπανικολάου, να απαντά στον επίσης υποψήφιο Ηλία Ιωαννάκη, στο ενδεχόμενο λειτουργίας κοινωνικού παντοπωλείου στο Δήμο Σαπών - Μαρώνειας. Αναρωτήθηκε λοιπόν ο κ. Παπανικολάου, τι θα γίνουν τα υπόλοιπα παντοπωλεία αν ανοίξει ένα που θα προσφέρει δωρεάν τρόφιμα και επίσης με ποια κριτήρια θα επιλεγούν οι δικαιούχοι. Η απάντηση είναι απλή και προεκλογική, την ξέρει ο κ. Κοτσάκης και μπορεί να σας την πει!
Σήμερα η απομάκρυνση Δραγώνα
Αναμένεται σήμερα να γίνει δεκτή η παραίτηση της ειδικής γραμματέα Θάλεια Δραγώνα από την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Αιτία της αποχώρησης της ειδικής γραμματέως φέρεται ότι είναι η διαφωνία που ανέκυψε στο θέμα του μαθήματος της Ιστορίας στο Λύκειο, που υποστήριζε πως θα πρέπει να είναι προαιρετικό, θεός φυλάξοι. Μια ιστορία μας απέμεινε και αυτή προσπαθούν να μας κάνουν να την ξεχάσουμε και όχι οι ξένοι… αλλά οι εντεταλμένοι ειδικοί γραμματείς. Γι’ αυτό καθόλου δε στεναχωριόμαστε που την παραίτησαν την κ. Δραγώνα γιατί ειδικά στην περιοχή μας τα έχει κάνει μπάχαλο. Μακάρι όσοι έχουν τέτοιες επικίνδυνες ιδέες να απομακρύνονται με συνοπτικές διαδικασίες για το καλό των παιδιών μας και της χώρας μας.
Στον Έβρο η Frontex
Μία ομάδα ταχείας επέμβασης της ΕΕ, ονόματι Frontex, η οποία θα αναπτυχθεί στα Ελληνοτουρκικά και θα τεθεί υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών.
Για πρώτη φορά θα τεθεί σε επιχειρησιακή ισχύ η μεθοριακή δύναμη ταχείας επέμβασης από την ημέρα της σύστασής της το 2007.
Ο λόγος αυτής της πρωτοβουλίας είναι συνεχώς αυξανόμενος αριθμός λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα από την Ανατολή και έχει ανησυχήσει και την Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: