Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Βηματάκια

Θα γίνει και αυτό
Ο πρόεδρος των παράκτιων Αλιέων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Στέλιος Μωραΐτης κατήγγειλε ότι η παράνομη αλιεία ουσιαστικά είναι έγκλημα χωρίς τιμωρία στην Ελλάδα, και καταστρέφει τους πληθυσμούς των ψαριών, με αποτέλεσμα το μέλλον να είναι ζοφερό για την αλιεία στην Ελλάδα γενικώς. Πως μπορούμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας Ευρωπαίους και πολιτισμένους όταν δεν εφαρμόζουμε ούτε τους πιο βασικούς νόμους για να προστατέψουμε τον ίδιο μας τον πλούτο; Γιατί άραγε απορούμε για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας, όταν σε άλλους τομείς έχουμε χρεοκοπήσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν φαίνεται να θέλουμε να βγούμε από αυτό το τέλμα.Φυσικά θα μας νοιάξει η αλιεία αλλα μόνο όταν έχει χαθεί τελείως, όταν δεν θα έχουμε πια ψάρια στο τραπέζι μας παρά μόνο από τα ιχθυοτροφία και εισαγόμενα.
Αδειο φακελάκι!
"Φίλε συμπολίτη αν σου ζητήσουν φακελάκι δώσε ένα άδειο" Αυτό τουλάχιστον έβγαλε σε αφίσα η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για να καταπολεμήσει τη διαφθορά στα νοσοκομεία. Το θέμα είναι ότι όσο οι γιατροί έχουν την δύναμη, το φακελάκι θα το δώσεις, αν δεν θέλεις να σε πετσοκόψουν, όπως θα πουν πολλοί που το έχουν νοιώσει στην πλάτη τους. Το φακελάκι για του γιατρούς δεν πρέπει να είναι άδειο, αλλά να έχει μέσα αστυνομικό με χειροπέδες. Τότε μόνο θα έχουμε καταπολέμηση της διαφθοράς.
Αυτοί θα πάρουν;
Ελάχιστο φόρο τιμής" σε αυτούς που σήκωσαν μεγάλο βάρος, χαρακτήρισε την ενίσχυση 500.000 συνταξιούχων ο κ. Παπανδρέου. Αυτό που δεν είπε αν την ενίσχυση αυτή θα πάρουν και οι 10.000 πεθαμένοι συνταξιούχοι στους οποίους σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΚΑ καταβάλλονται ακόμα συντάξεις.
Έχουν φαντασία
Πολλά δέντρα βλέπουμε στους συνδυασμούς υποψηφίων αυτοδιοικητικών αρχόντων, τουλάχιστον στην περιοχή μας δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε οι υποψήφιοι θέλουν να δείξουν την οικολογική τους συνείδηση (άλλωστε μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις) είτε μας θεωρούν κούτσουρα, και είπανε ότι βλέποντας τα δέντρα θα νοιώσουμε μια συγγένεια…
Μόνο αλήθειες
Διακαναλική συνέντευξη θα δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου στις 25 Οκτωβρίου.
Τη συνέντευξη σχεδιάζει να δώσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γ Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη και ενημερώθηκαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας από κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης ώστε να ορίσουν τους εκπρόσωπους τους- δημοσιογράφους που θα μετέχουν στη συνέντευξη.
Η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου έρχεται ως συνέχεια των δηλώσεών του για την οικονομία ότι δεν θα ληφθούν μέτρα σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων ενόψει και της αναθεώρησης του ελλείμματος και της έλευσης της τρόικας την επομένη του β γύρου των εκλογών για την τοπική Αυτοδιοίκηση.Ελπίζουμε ότι αύτή τη φορά ο πρωθυπουργός της χώρας θα πει αλήθειες στον Ελληνικό Λαό και δεν θα προτάξει το εκλογικό συμφέρον χαιδεύοντας αυτιά.
Προεκλογικές ημερίδες
Ημερίδα με θέμα «Πολιτικές ισότητας – Προγραμμα και Χρηματοδοτικά Εργαλεία Ενίσχυσης Γυναικείων Επιχειρήσεων» διοργάνωσε χθες η Περιφέρεια Ανατολικής – Μακεδονίας και Θράκης. Το δελτίο τύπου ανακοίνωνε ότι βασικοί ομιλητές σε αυτή θα ήταν ο υφυπουργός εσωτερικών κ. Ντόλιος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Στρατηγάκη και ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σωκράτης Ξυνίδης. Κανείς από τους προαναφερόμενους δεν παρέστη και φυσικά έγκαιρη ενημέρωση δεν υπήρξε.
Ή μάλλον με προχειρότητα έγινε η διοργάνωση ή οι ομιλητές έχουν γραμμένη την περιφέρεια στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Σχέδιο Β δεν υπάρχει.
Οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας υποδέχθηκαν το διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια και τον υφυπουργό εσωτερικών και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή στην είσοδο του πολυλειτουργικό κέντρου όπου είχαν αναρτήσει και πανό. Ο κ. Πεταλωτής δεν συνομίλησε μαζί τους αλλά τους δέχθηκε μετά το πέρας της σύσκεψης εργασίας. Τα νέα λοιπόν που τους μετέφερε ο κ. Πεταλωτής είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β όπως ο υπουργός Ανάπτυξης κος Χρυσοχοϊδης είχε πεί.
Σε πρόσφατες δηλώσεις τους, στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι συνδικαλιστές της ΕΝ.ΚΛΩ είχαν δηλώσει τα εξής: «Ήμασταν στην Αθήνα , κάναμε διάφορες συναντήσεις, με την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδή και εκείνος μας είπε ότι θα ενεργοποιηθεί εναλλακτικό σχέδιο για την εξυγίανση της επιχείρησης, αφού οι τράπεζες μένουν στις θέσεις τους και δε δίνουν τα χρήματα».
Τελικά εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι σχέδιο Β δεν υπάρχει αφού ο κ. Πεταλωτής σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων γι’ αυτό απάντησε «Σχέδιο Β; Δεν υπάρχει σχέδιο Β. Όποιος το ξέρει ας το πει και σε εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: