Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Βηματάκια

Αμφιβολίες
Θολό το τοπίο στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η αβεβαιότητα, (ή η αμφιβολία) μάλλον παίρνει την πρώτη ψήφο. Αν ρωτήσετε του δεξιούς, θα σας απαντήσουν ότι θα κερδίσει ο Πετρίδης, και από την πρώτη Κυριακή! Αντίθετα, αν ρωτήσετε του οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, θα σας πούνε ο Κοτσάκης άνετα. Το μόνο σίγουρο φαίνεται είναι, όπως λέει το ΚΚΕ, ότι θα κερδίσει το κεφάλαιο…
Το θεσμικό μας υποκείμενο προτιμά τα «κέντρα πολιτισμού»
Jazz βραδιά στο Cotton Club στην Κομοτηνή, από τους υποψηφίους της «Κοινωνικής Συμμαχίας» θα διοργανωθεί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου. Πολύ ωραία, αν και νομίζω ότι αν θέλουν πραγματικά να πιάσουν την αισθητική του μέσου ψηφοφόρου, θα έπρεπε η βραδιά να έχει κάπως διαφορετική μουσική θεματική και να διοργανωθεί σε «κέντρο πολιτισμού» όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Βέβαια, δεν θα λέγαμε και όχι και σε τίποτα εισιτήρια του Πανθρακικός-ΑΕΚ…
Και πάλι Ερντογάν
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επισκέπτεται την Αθήνα αποδεχόμενος πρόσκληση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για να λάβει μέρος στη Διάσκεψη με θέμα την «Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο».
Στην διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι παράκτιες στη Μεσόγειο χώρες, χώρες της Βαλκανικής, το Βέλγιο ως προεδρεύουσα στην ΕΕ και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, προσθέτει η ανακοίνωση.
Τονίζεται ότι στην Αθήνα δεν θα έρθει τελικώς ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, παρά τις περί του αντιθέτου πληροφοριών που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες.
Ενοικιάζεται..
Ανοίκιαστα φαίνονται τουλάχιστον, τα περισσότερα καταστήματα στο δημοτικό γήπεδο της Κομοτηνής αν και η δημοτική αρχή, πόνταρε σε αυτά προκειμένου με τα έσοδα που θα προέκυπταν να ξεπλήρωνε μέρος του δανείου. Όπως και να έχει πάντως πρέπει να αξιοποιηθούν αυτοί οι χώροι, βέβαια την εποχή που διανύουμε δε γνωρίζουμε κατά ποσό θα μπορούσαν να ενοικιαστούν όταν τα μισά καταστήματα στην πόλη ενοικιάζονται.
Υπομονή έρχεται η αργία της 28ης Οκτωβρίου!
Με αφορμή και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ, έχουν την ευκαιρία να πάρουν ανάσα από την σκληρή καθημερινότητα τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι αν και θέλουν δυστυχώς δεν μπορούν να εργαστούν. Αυτό γίνεται λόγω της κατάληψης στα διάφορα δημόσια κτίρια. Πρώτα οι υπάλληλοι της περιφέρειας και τώρα της νομαρχίας, οι οποίοι κάνουν τετραήμερο, αφού έφτασε το σαββατοκύριακο. Υπομονή έρχεται η αργία της 28ης Οκτωβρίου!
Τροφή για σκέψη
Τι να εννοούσε άραγε ο αμπελουργός όταν έλεγε τα παρακάτω λόγια…:"Όμως η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις μου με το μουσουλμανικό στοιχείο είναι καλές έως πολύ καλές. Είναι κακές με τους ανθρώπους του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και τους εξαρτώμενους από αυτό πολιτικούς και πολιτευτές. Διότι δεν δέχομαι στην ακριτική και ευαίσθητη 1η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. τη συνδιοίκηση με το Τουρκικό Προξενείο. Δεν δέχομαι για μια χούφτα μουσουλμανικούς ψήφους να οδηγείται η περιοχή σε επικίνδυνα μονοπάτια. Δεν δέχομαι να υψώνεται η σημαία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης σε κάθε εκδήλωση παρουσία του Προξένου και σε κάθε επίσκεψη των επικεφαλής των «γκρίζων λύκων», και βέβαια δεν δέχομαι με τίποτα ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικούς να φωτογραφίζονται δίπλα από αυτήν."
Παρουσίασε σε άλλη έδρα
Δύο συνδυασμοί που διεκδικούν το νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Αρριανών έκαναν τις παρουσιάσεις τους. Την Τρίτη το βράδυ έκανε την παρουσιάση του συνδυασμού του «Ενότητα – Πρόοδος» ο πρώην δήμαρχος Αρριανών Μεμέτ Χαλήτ και την Τετάρτη το βράδυ ο υποψήφιος Δήμαρχος Σαδετίν Σιακήρ Χουσεϊν παρουσίασε το συνδυασμό «Λαϊκό Κίνημα» έχοντας δίπλα του τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας Οργάνης γιατρό Μεχμέτ Εμήνογλου. Το περίεργο είναι πως και οι δύο επέλεξαν να γίνει η παρουσίαση των συνδυασμών τους σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής. Μακριά από την έδρα του Δήμου που είναι και ο δεύτερο σε μέγεθος στη Ροδόπης.
Προς άγρα ψήφων
Σε καφενεία και οικισμούς έχουν εκδράμει όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί, δημοτικοί και περιφερειακοί, για να αφουγκραστούν τα προβλήματα των πολιτών! Κομβόι τα Ι.Χ. όλων των χρωμάτων και των μεγεθών οργώνουν από άκρη σε άκρη και τη Ροδόπη. Στριμώχνονται οι δύσμοιροι υποψήφιοι στα αυτοκίνητα για να βρεθούν κοντά στον πολίτη και όταν φτάνουν στον προορισμό τους ίσα που προλαβαίνουν να πάρουν δυο τρεις ανάσες, μέχρι να ξαναστριμωχτούν μέσα στα μικρά επαρχιακά καφενεδάκια. Η ταλαιπωρία τους τελειωμό δεν έχει αφού επί ώρες η περιοδεία συνεχίζεται και έχει αρκετές στάσεις. Και μέχρι τις εκλογές έχουμε ακόμα αρκετές μέρες πράγμα που σημαίνει και πολλές περιοδείες. Βέβαια αυτές οι περιοδείες σε συνδυασμού με τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν τις πιο περίεργες παρενέργειες.
Οι εκλεγμένοι υποψήφιοι που έχουν αφουγκραστεί τα προβλήματα των πολιτών παθαίνουν από την κούραση, ένα είδος jet lag, και τα ξεχνάνε όλα, σφουγγάρι λέμε, για τέσσερα χρόνια ακριβώς! Και η ζωή συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: