Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Βηματάκια

Επιδείνωση του καιρού είπατε;
Υπέροχος ο καιρός την Τρίτη στην Κομοτηνή, φθινοπωρινός αλλά με αρκετή ζέστη για να το μετανιώσουν αυτοί που βγήκαν έξω με χοντρότερα ρούχα. Βέβαια ήταν δικαιολογημένοι, αφού η ΕΜΥ προειδοποιούσε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί στον 21ο αιώνα με τα μέσα που διαθέτουν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες μπορούν να κάνουν τόσο λάθος. Πέρα από αυτό όμως, μακάρι να έχουμε και άλλες τέτοιες μέρες κακοκαιρίας.
Βαράτε βιολιτζήδες
Για την γκλάμουρ παρουσίαση στο τουριστικό περίπτερο Φαναρίου λες κομμάτια να γίνει, για τις γενικόλογες εξαγγελίες χωρίς ουσία λες δεν είναι ο μόνος, για την ακατανόητη κομπορυμοσύνη επειδή κατάφερε να δανειστεί από την Ευρώπη μετά τα δάνεια της Ελλάδας σου φαίνονται φραγκοδίφραγκα, αλλά να παρουσιάζετε και ως υπερασπιστής του έργου του Παπαδριέλλη…;! Η ανοχή έχει και τα όρια της… Μην υποτιμάτε σε τέτοιο βαθμό τη νοημοσύνη των πολιτών. Βέβαια και αυτοί παραζαλισμένοι από τα προβλήματα της καθημερινότητας ούτε ακούν, ούτε διαβάζουν. Οπότε οι υποψήφιοι, όλοι οι υποψήφιοι, μπορούν να λένε ότι επιθυμούν!
Μεγάλα λόγια
«Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, το να επιβαρύνεται η τσέπη των δημοτών εξ’ αιτίας των ζημιών στα οχήματά τους λόγω της κάκιστης κατάστασης των δρόμων τα τελευταία χρόνια.». Τάδε έφη Δημήτριος Κοτσάκης, το 2006 κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Τέσσερα χρόνια μετά, και οι δρόμοι της Κομοτηνής συνεχίζουν να είναι στην ίδια κατάσταση. Οι πολίτες διαμαρτύρονται καθημερινά αλλά δυστυχώς τα παράπονά τους πάνε στο βρόντο και τα λεφτά τους στις επιδιορθώσεις των αυτοκινήτων τους…
Το ασφαλέστερο «δημοσκοπικό εύρημα» είναι το αποτέλεσμα της κάλπης της 14ης Νοεμβρίου.
Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ροδόπης, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με δημοσιογράφους τοπικών ΜΜΕ καθώς ο συνδυασμός τους παρέθεσε δείπνο γνωριμίας. Ας μη σχολιάσουμε λοιπόν το «δείπνο γνωριμίας» που μόνο γνωριμίες δεν συμπεριελάμβανε αλλά ας πάμε κατευθείαν στις δηλώσεις του κ. Γιαννακίδη ο οποίος στην τοποθέτηση του εμφανίστηκε όχι 100% αλλά 1000% σίγουρος για τη νίκη του συνδυασμού του. Αφού όπως είπε σύμφωνα με τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα το ποσοστό που του δίνουν αντιστοιχεί με αυτό των δύο μεγάλων κόμματων μαζί.. Επειδή πολλές εκλογικές αναμετρήσεις έχει περάσει και σε δημοσιογράφους υποτίθεται ότι μιλούσε τουλάχιστον ποιο συγκρατημένος έπρεπε να είναι.
Προσεχώς…
Με αγωνία περιμένουν οι ανώνυμοι bloggers για να δουν τους ανώνυμους που έγιναν επώνυμοι και πήραν μέρος στη συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη. Κοντός ψαλμός αλληλούια αφού ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να ανεβάσει σύντομα στο site του το αντίστοιχο video. Ε, κάνουν και κανένα αστείο για να περνάει η ώρα…
Διαχρονικό πρόβλημα
Πρόβλημα που εντείνει το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη δημιουργούν καθημερινά κάποιοι οδηγοί ταξί που σταθμεύουν στην πιάτσα ταξί επί της Ορφέως. Τα ταξί επειδή δεν χωρούν όλα στην προκαθορισμένη από το Δήμο στάση, πιθανόν επειδή και η δουλειά τους έχει μειωθεί, διπλοπαρκάρουν αντικανονικά με ευνόητα αποτελέσματα. Βέβαια το φαινόμενο διπλοπαρκαρίσματος στην Ορφέως είναι διαχρονικό και φαίνεται πως δεν θα δοθεί λύση σε αυτό ποτέ….!
Συντάξεις σε... πεθαμένους
Δέκα χιλιάδες συντάξεις δικαιούχων που έχουν αποβιώσει εξακολουθούν να εισπράττονται από συγγενείς τους, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των διπλοσυνταξιούχων που μπορεί να παίρνουν δύο κατώτατες συντάξεις και, κατά συνέπεια, να εισπράττουν δύο φορές ΕΚΑΣ. Αυτή είναι η εικόνα που αναδεικνύουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας που πραγματοποιούν τους σχετικούς ελέγχους, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μιλώντας στο εκλογικοαπολογιστικό συνέδριο της ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΙΚΑ, (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης. Ο κ. Κουτρουμάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ενιαίο κέντρο συντάξεων που θα αρχίσει τη λειτουργία του από το τέλος Οκτωβρίου και η διασύνδεση των ασφαλιστικών ταμείων με τα ληξιαρχεία θα περιορίσουν σημαντικά τέτοια φαινόμενα.
Στο ίδιο συνέδριο ο απερχόμενος πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΙΚΑ, Βασίλης Κόκκαλης, εκτίμησε ότι η μαύρη τρύπα του ΙΚΑ, αγγίζει τα 19 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις αυτές προκύπτουν από το εικαζόμενο ύψος της εισφοροδιαφυγής, της κάμψης των εσόδων λόγω της κρίσης και της εκτόξευσης των δαπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: