Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Βηματάκια

Ακούει κανείς;
Για πολλοστή φορά στη χθεσινή συνέντευξη του ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης είπε μισές αλήθειες και έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά να λαϊκίζει λέγοντας υπερβολές και υποτιμώντας την νοημοσύνη πολλών συμπολιτών του. Αν ήθελε η Νομαρχιακή του ΠαΣοΚ Ροδόπης θα έγραφε βιβλίο ολόκληρο απαντώντας του. Τόσο εξόφθαλμα μας κορόιδευε. Όμως είπαμε εάν ήθελε….
Στα 68 λεπτά το λίτρο
Με 68 λεπτά το λίτρο άρχισε να διατίθεται από χθες το πετρέλαιο θέρμανσης στη Ροδόπη, τιμή η οποία αλλάζει ανάλογα με το πρατήριο αλλά και τις ποσότητες. Οι πρατηριούχοι κατάφεραν να συμφωνήσουν να παίρνουν εντός δύο ημερών την επιστροφή φόρου, γι΄ αυτό μάλιστα και δεν προχώρησαν σε κινητοποιήσεις. Πάντως οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις συναλλαγές τους και να κάνουν προσεκτική έρευνα αγοράς, όπως επισημαίνει και η ένωση των καταναλωτών.
Πήραν υποσχέσεις
Ικανοποιημένοι φάνηκαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων από τη συνάντηση τους με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που τους υποσχέθηκε λύσεις στα προβλήματά τους. Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα πίεση από τους παραγωγούς γάλακτος, αφού φημολογείται ότι οι εταιρίες γάλακτος θα ρίξουν τις τιμές με τις οποίες αγοράζουν το γάλα. Με δεδομένο ότι οι παραγωγοί δηλώνουν πως οι τιμές ήδη είναι πολύ χαμηλές, και ότι ήδη υπάρχουν προβλήματα για πολλούς από αυτούς, είναι δυστυχώς πολύ πιθανό ότι θα δούμε και φέτος καρδάρες γάλα χυμένες στους δρόμους. Και την κατάσταση δεν βοηθάει η συγχώνευση της Vivartia (πρώην Δελτα) με τη ΜΕΒΓΑΛ, που θα δημιουργήσει ένα κολοσσό στην αγορά, ο οποίος θα μπορεί να ελέγχει τις τιμές καλύτερα από οποιοδήποτε καρτελ.
Οι ανώνυμοι που θα γίνουν επώνυμοι
Ο Δημήτρης Κοστάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, θα υποδεχτεί σύμφωνα με ανακοίνωση του όλους τους Κομοτηναίους που ασχολούνται με το διαδίκτυο, καθώς και τους bloggers. Οι ενστάσεις πολλές, αλλά εντοπίζουμε δύο συγκεκριμένα. Ένα, εφόσον όλοι είμαστε εν δυνάμει bloggers, είτε το δηλώνουμε είτε όχι, δεν θα έπρεπε απλά να καλέσει όλους τους πολίτες της Κομοτηνής που ασχολούνται με το διαδίκτυο, για να εκφράσουν τις απόψεις τους; Και κατά δεύτερο, το blog είναι εκ της φύσης του μέσο έκφρασης άποψης, αρα το μόνο που χρειάζεται για να τη μάθει ο δήμαρχος είναι πρόσβαση στο διαδίκτυο. Άλλωστε πολλοί από τους bloggers είναι λαλίστατοι όσον αφορά τη θητεία του στο Δήμο, και προτιμούν να μένουν ανώνυμοι. Έτσι μια τέτοια πρόσκληση είναι καθαρά προσπάθεια προσεταιρισμού συγκεκριμένων ατόμων, και όχι άνοιγμα στην ψηφιακή εποχή.
«Είναι διαχρονικές και διακομματικές οι ευθύνες»
Τι είπατε κύριε Στυλιανίδη; Είναι διαχρονικές και διακομματικές οι ευθύνες για το σημερινό χάλι της Ελλάδας; Γιατί κύριε υπουργέ δεν τα λέγατε αυτά όταν είχατε χαρτοφυλάκιο και κυρίως γιατί δεν κάνατε κάτι; Το ξέρατε και εσείς το ήξεραν και οι υπόλοιποι 299 συνάδερφοι σας ότι έχουμε γκρεμό μπροστά μας. Το ερώτημα είναι γιατί κανένας δεν αντέδρασε και δεν προειδοποίησε τον ελληνικό λαό;»
Κυριακή κοντή γιορτή
Την Κυριακή εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης συνδυασμών στα πρωτοδικεία της χώρας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει ήδη καταθέσει τον περιφερειακό της συνδυασμό και σήμερα το πρωί θα καταθέσει και το δημοτικό. Στην Κομοτηνή περιμένουμε να κατατεθούν άλλοι πέντε δημοτικοί συνδυασμοί και άλλοι τέσσερις περιφερειακοί. Τα μαγειρέματα της τελευταίας στιγμής γίνονται και τη Δευτέρα θα γνωρίζουμε ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι για το Δήμο και την Περιφέρεια. Ο προεκλογικός αγώνας έχει φυσικά αρχίσει και δωσ’ του οι επισκέψεις σε καφενεία, ΚΑΠΗ, Νοσοκομεία, πλατείες και γενικά «όπου βρουν φως μπαίνουν» οι υποψήφιοι. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο κόσμος έχει πολύ σοβαρά προβλήματα και δεν πιστεύει πλέον τις προεκλογικές μεγαλοστομίες. Είναι καχύποπτος και δεν κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει γι’ αυτό. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης ειδικά όσοι βρέθηκαν σε θέσεις εξουσίας.
Κονδύλι στις Νομαρχίες
Με περίπου 32 εκατ. ευρώ ενισχύονται οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όλης της χώρας από το υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος. Το κονδύλι, το οποίο προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και αφορά το μήνα Οκτώβριο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις Νομαρχίες για την κάλυψη των λειτουργικών και επενδυτικών τους δαπανών, καθώς και για τη βελτίωση και συντήρηση του οδικού τους δικτύου. Μα καλά σε ένα μήνα οι Νομαρχίες δεν θα υφίστανται για ποιες επενδυτικές δαπάνες και για ποια έργα μιλάμε; Που θα πάνε αυτά τα λεφτά;
Χαλάλι
Τη Δευτέρα το συνέντευξη τύπου σε εκπροσώπους του τύπου και των Μ.Μ.Ε. της περιοχής θα δώσει ο Δήμαρχος Κομοτηνής και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία για το νέο Δήμο Κομοτηνής» κ. Δημήτρης Κοτσάκης. Το θέμα τη συνέντευξης τύπου, σύμφωνα με την πρόσκληση του Δημάρχου είναι «μαζί πετύχαμε πολλά – τώρα μπορούμε περισσότερα». Επίσης ο Δήμαρχος θα κάνει απολογισμό του έργου του ενώ θα αναφερθεί και στις ιδέες, στο πρόγραμμα της νέας τετραετίας και τους ανθρώπους που θα το υλοποιήσουν. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το σλόγκαν του επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία για το νέο Δήμο Κομοτηνής» κ. Δημήτρη Κοτσάκη είναι πάρα πολύ πετυχημένο και θα το επικροτούσε και ο αείμνηστος πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, γιατί το είχε ως προεκλογικό σύνθημα στις εκλογές του 2008. Οι άπιστοι μπορούν να ψάξουν στο Youtube και να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς της στήλης. Όσο για τους επικοινωνιολόγους του δημάρχου τι να πούμε… Χαλάλι τα λεφτά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: