Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Βηματάκια

Βρέθηκε η λύση;
Τελικά τα βενζινάδικα θα δώσουν πετρέλαιο θέρμανσης την Παρασκευή. Η συμβιβαστική λύση προέκυψε ύστερα από τις υποσχέσεις του υπουργείου ότι οι πρατηριούχοι θα παίρνουν την επιστροφή του φόρου σε δύο μέρες. Αν δεν πάρουν τα χρήματα δηλαδή τι πρόκειται να γίνει; Θα το σταματήσουν τις παραδόσεις όταν σφίξουν τα κρύα; Ή μήπως θα βρεθούν πάλι παγιδευμένοι από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, και θα επαναληφθεί η περσυνή ιστορία, με τις δεκαπέντε μέρες καθυστέρηση;
Λίγη λογική
Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και υπουργείου Εσωτερικών, με το υπουργείο να αποκαλεί λίγο πολύ τους υπαλλήλους βολεμένους και προνομιούχους, που ζητούν μόνο επιπλέον χρήματα, και να απειλεί με νομικά μέτρα, ενώ από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι στους Δήμους απαντούν ότι δεν θα καμφθεί η αποφασιστικότητά τους, και ότι οι απειλές του Υπουργείου δεν τους φοβίζουν στη συνέχιση της διεκδίκησης των αιτημάτων τους. Η αλήθεια είναι πως σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς όταν σου κόβουν ένα χρηματικό ποσό που το θεωρούσες δεδομένο σου κακοφαίνεται αλλά ας αναλογιστούν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ τι γίνεται γύρω τους και σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα και οι υπόλοιποι συμπολίτες τους που τα βγάζουν πέρα με πολύ λιγότερα και δεν έχουν τη δυνατότητα να ΑΠΕΡΓΟΥΝ!
Λειτουργία θεραπευτικής μονάδας του ΟΚΑΝΑ στην Κομοτηνή
Πολύ ευχάριστη ήταν η είδηση ότι μία από τις 17 θεραπευτικές μονάδες που θα ιδρύσει σε όλη τη χώρα ο ΟΚΑΝΑ, θα λειτουργήσει και στην Κομοτηνή, καλύπτοντας τις μεγάλες ανάγκες για αποθεραπεία των εξαρτημένων, που υπάρχουν στη Θράκη και όχι μόνο. Την εξαγγελία έκανε το καλοκαίρι η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλιώρη, κατά την επίσκεψή της στην πόλη μας. Μάλιστα ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής, με τον οποίο και συναντήθηκε τότε, είχε κάνει την πρόταση, αυτή η μονάδα να λειτουργήσει στον αύλειο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο χώρος βρέθηκε και παραχωρήθηκε στον ΟΚΑΝΑ από το «Σισμανόγλειο», όπως ο ίδιος ο κ. Χατζηνέστωρος είχε δηλώσει στο Ε.Β. πριν λίγες μέρες, και χθες σε συνέντευξη τύπου ο νέος υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος εξήγγειλε πως η ολοκλήρωση των μονάδων θα γίνει μέσα σε έξι μήνες.
Ζητούν αναστολή του αντικαπνιστικού νόμου
Σήκωσαν σημαίες, οι εστιάτορες και οι ιδιοκτήτες των καφέ, και ζητούν να αποσυρθεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Μάλιστα λένε ότι θα πρέπει να περιμένουμε και κινητοποιήσεις εάν μέχρι την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας δεν δώσει λύσεις στο πρόβλημα. Οι επαγγελματίες του χώρου επισημαίνουν ότι τα καταστήματα τους άδειασαν από τότε που απαγόρευσαν το κάπνισμα και φυσικά ο τζίρος τους μειώθηκε. Το θέμα βέβαια είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση, θα αποσύρει το νόμο, ή θα αδιαφορήσει; Με σκεπτικισμό βέβαια το αντιμετωπίζει και ο αρμόδιος υπουργός και όπως είπε μέχρι τέλος του χρόνου θα δοθούν οι οριστικές λύσεις. Μήπως όμως δε φταίει μόνο ο αντικαπνιστικός νόμος για τη μείωση του τζίρου των επαγγελματιών αλλά η γενικότερη οικονομική ύφεση που έχει περιορίσει τους πολίτες στα σπίτια τους;
Η πρώτη κατάθεση συνδυασμού
Χθες Τετάρτη 13-10-2010 και ώρα 14.00 το μεσημέρι στη Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε η κατάθεση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις περιφερειακές εκλογές 7 Νοεμβρίου 2010 στο πρωτοδικείο Ροδόπης
Την κατάθεση του ψηφοδελτίου έκανε αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Χρίστο Τρέλλη και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ν. Ροδόπης Νίκο Βαργεμίδη και τους υποψήφιους περιφερικούς συμβούλους Φακιρίδου Γεωργία, Ανθούση Δημήτρη. Πάντα πρωτοπόρο το ΚΚΕ…. Τους έφαγε στη στροφή…
Ούτε αυτά τα γνωρίζουμε
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αναγνώρισης για δέκα νέα Ελληνικά προϊόντα: Σταφίδα Ηλείας, Φιρίκι Πηλίου, Πράσινες Ελιές και Αγουρέλαιο Χαλκιδικής, Μανταρίνι Χίου, Πατάτα Νάξου, Ξυνόγαλο Σητείας, Αρνάκι και Κατσικάκι Ελασσόνας και Ξηρά Σύκα Ταξιάρχη.
Όπως καταλαβαίνει κανείς όλες οι παραπάνω περιοχές έχουν κάτι να αναδείξουν και μόνο αυτές. Αυτές προστέθηκαν τις τελευταίες μέρες. Εμείς στη Ροδόπη δεν έχουμε ούτε να αναδείξουμε, ούτε να κατοχυρώσουμε τίποτα; Ή οι αρμόδιοι φορείς είναι βαθιά νυχτωμένοι και πολύ λίγο τους ενδιαφέρει η προβολή των τοπικών προϊόντων.
Πάμε και για τα υπόλοιπα
Τα εύσημα πήρε πάλι η χώρα μας για την επιτυχής η εφαρμογή του προγράμματος «σταθεροποίησης» από το μεγάλο και γνωστό επενδυτή (και όχι φίλο της Ελλάδας) Τζορτζ Σόρος.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, o κ. Σόρος είπε ότι "ήταν και είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα" και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα πετυχαίνει, εφαρμόζοντας πολύ επώδυνα μέτρα".
Άντε πάλι, αφού τα πρώτα μέτρα έκαναν τόσο καλή εντύπωση καιρός να πάρουν και τα υπόλοιπα για να μας αποτελειώσαν. Όμως μην ανησυχείτε Έλληνες όλοι θα λένε μπράβο πάνω από το πτώμα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: