Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Βηματάκια

Ένας χρόνος ΠαΣοΚ 1
Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων εθεάθη ο Ντορικός μας Δήμαρχος που υποστηρίζεται από το ΛΑΟΣ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Πήγε και αυτός να γιορτάσεις, μέσα στην τρελή χαρά όπως δείχνει και το ενσταντανέ, τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΠαΣοΚ που ήταν γεμάτος έργα για το νομό Ροδόπης και την Κομοτηνή ειδικότερα, όπως ο υφυπουργός είπε.
Θα ξεμείνουν…
Οι προμηθευτές υλικού των Νοσοκομείων απειλούν να σταματήσουν τις παραδόσεις στα νοσοκομεία, ενώ οι φαρμακοβιομηχανίες ακούγεται ότι προσανατολίζονται και αυτές σε εμπάργκο. Δεν χρειάζεται να ανησυχούν, αφού έτσι όπως πάει το σύστημα, στο τέλος θα πεθαίνουμε κατευθείαν, χωρίς να αρωσταίνουμε και όλα τα προβλήματά τους θα έχουν λυθεί, αφού δεν θα υπάρχει κανένας να αγοράσει τα υπερτιμημένα προϊόντα τους.
Θα κρυώσουμε φέτος
Κάτι μας λέει ότι θα κρυώσουμε φέτος το χειμώνα. ΔΕΗ και πετρέλαιο έχουν τρελάνει τους καταναλωτές, οι οποίοι μετά από τις ανατιμήσεις μάλλον δε θα μπορέσουν ούτε να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης από την Παρασκευή, αφού οι πρατηριούχοι αντιδρούν στο σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», προειδοποιώντας ότι δε θα ξεκινήσουν τη διανομή. Ο καιρός πάντως μας κρύωσε. Χθες η μέρα ήταν καλύτερη, αλλά το επόμενο διάστημα οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν.
Ένας χρόνος ΠαΣοΚ 2
Το παρόν στην εορταστική εκδήλωση έδωσαν και οι συνδικαλιστές της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας από Κομοτηνή αλλά και από Νάουσα (φώτο). Μία ακόμα προσπάθεια να συναντήσουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που απέβει άκαρπη. Όμως ο κ. Πεταλωτής δεν τους άφησε παραπονεμένους αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας στο θέμα τους λέγοντας πως «Δυστυχώς διαφαίνεται υπαναχώρηση των τραπεζών στη στήριξη του σχεδίου αυτού». Όχι μίας τράπεζας αλλά όλων… Βέβαια άφησε ανοιχτό και ένα παραθυράκι πολύ μικρό, ίσα ίσα να μπαίνει μια ηλιαχτίδα, μιας και διανύουμε προεκλογική περίοδο.
Απορία!
Γιατί στις πιάτσες των ταξί και στις στάσεις των λεωφορείων τοποθετήθηκαν ειδικά συστήματα τα λεγόμενα «μάτια γάτας», μήπως για να μην παρκάρουν οι υπόλοιποι οδηγοί. Μα οι Κομοτηναίοι οδηγοί δεν «μασάνε» σε τέτοιες λεπτομέρειες, άλλωστε το απέδειξαν και στην περίπτωση της στάσης που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη νομαρχία. Ξήλωσαν τα ειδικά λάστιχα που μπήκαν και παρά την βροχή των κλήσεων επιμένουν ακάθεκτοι.
Τυχαίο; Δε νομίζω!
Μόνο Αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά φαίνεται πως διαβάζει ο βουλευτής ΠαΣοΚ Ροδόπης και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλώτης. Πως αλλιώς μπορούμε να εξηγήσουμε ότι και στα δύο θέματα που αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του (για το νέο επιστήμονα και γιο του πρώην διευθυντής της ΠΑΜ-Θ και το Rodopi Ultra Traıl) τουλάχιστον από το Ελεύθερο Βήμα είχαν ολοσέλιδα αφιερώματα. Αλλά η Αθήνα φαίνεται πως πέφτει πολύ μακριά. Το διαπιστώνουμε καθημερινά…
Ένας χρόνος ΠαΣοΚ 3
Όλοι ήταν εκεί! Υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο έτερος υφυπουργός εσωτερικών, παλιοί και όψιμοι υποστηρικτές του ΠαΣοΚ, Νεοδημοκράτες που έγιναν πασοκτσίδες κ.ο.κ. Ήταν όλοι εκεί, μέχρι και η πρώην βουλευτής κ. Χρύσα Μανωλιά. Ο μόνος που απουσίαζε και η απουσία ήταν «εκκωφαντική» ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής που στηρίζεται από το ΠαΣοΚ Γιώργος Πετρίδης. Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο κ. Πετρίδης έπρεπε να μεταβεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο γιατί έπρεπε να βρίσκεται δίπλα σε πολύ συγγενικό του πρόσωπο που νοσηλευόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: