Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Βηματάκια

Διακήρυξη αρχών
Την παρουσίαση της διακήρυξης αρχών του συνδυασμού του «Κοινωνική Συμμαχία» θα κάνει σήμερα στις 11:30π.μ. ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης.
Η ανακοίνωση θα γίνει στο ξενοδοχείο «Chris & Eve» ενώ πρέπει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα παρουσιάσεων θα ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη στις 10 το πρωί και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες, σε Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα.
Ένας χρόνος ΠαΣοΚ.
4 Οκτωβρίου 2009 – 4 Οκτωβρίου 2010. Ένας χρόνος ΠαΣοΚ. Ένας χρόνος σοσιαλισμού και βαρβαρότητας… δυστυχώς. Πάγωσε το πλατύ χαμόγελο στα χείλη των οπαδών του ΠαΣοΚ που είχε σχηματιστεί από την ευρεία νίκη των δέκα μονάδων διαφοράς από τη ΝΔ. Ίσως οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές δώσουν στο κόσμο την αισιοδοξία που χρειάζεται για να ατενίσει το «δύσκολο 2011».
Όλα ήταν υπέροχα
Μια πολύ όμορφη εκδήλωση έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο Κτήμα Κάρρου.
Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, με μελωδίας από πιάνο και υπέροχες γεύσεις να συνοδεύουν τα επίσης υπέροχα κρασιά της παρουσίασης. Είναι πράγματι πολύ ωραίο να βλέπεις μια τέτοια προσπάθεια, σε μια περιοχή που έχει φυσικό πλούτο, αλλά τις περισσότερες φορές μένει ανεκμετάλλευτος γιατί δεν μπορούμε να βρούμε τρόπους να τον προωθήσουμε. Συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν στον κ. Κάρρο, και ελπίζουμε ότι η προσπάθειά του θα πιάσει τόπο και θα βρει και άλλους μιμητές.
Είναι ρίσκο..
Η Κίνα θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα και σύμφωνα με την Κομισιόν «θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας». Μακάρι, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα είναι σαν τις χύτρες και η βοήθεια δεν θα σκάσει στο πρόσωπο μας. Χύτρα μπορείς να αγοράσεις άλλη όμως αγοραστές για τα ελληνικά ομόλογα είναι κάπως δυσεύρετοι...
Βραβείο για την αλήθεια μας…
Το βραβείο «Κβαντρίγκα 2010» απονεμήθηκε στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου σε τελετή στο Μέγαρο Μουσικής στο κέντρο του Βερολίνου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 20ή επέτειο ενοποίησης της Γερμανίας. Ο κ. Παπανδρέου πήρε το βραβείο στην κατηγορία «Δύναμη για Αλήθεια» από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν,ο οποίος στην προσφώνησή του εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Παπανδρέου παρέλαβε το βραβείο «για λογαριασμό όλων των Ελλήνων» όπως είπε στην ομιλία του. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι επέλεξε να μιλήσει «ανοιχτά και με ειλικρίνεια» για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο συμβολισμό του βραβείου «Κβαντρίγκα» ως «σπάσιμο των ταμπού» κάνοντας την αναγωγή στην αλλαγή που έγινε με την ενοποίηση της Γερμανίας για να επισημάνει ότι πρέπει και σήμερα «να σπάσουν τα τείχη», είτε είναι «φυσικά» όπως στην Κύπρο, είτε «οικονομικά», είτε «θρησκευτικά», είτε τροφοδοτούν εθνικά στερεότυπα. Στο πλαίσιο αυτό αντέκρουσε την εικόνα που μετέφεραν το προηγούμενο διάστημα πολλά ευρωπαϊκά ΜΜΕ για τους «τεμπέληδες» Έλληνες και τόνισε ότι «οι Έλληνες δουλεύουν πολύ περισσότερο από άλλους στην Ευρώπη».
2-0 την Καλλιθέα
Τη δεύτερη εντός έδρας νίκη πέτυχε χθες το απόγευμα ο Πανθρακικός κόντρα στην Καλλιθέα. Αν και ο αγώνας ήταν κάπως «αδιάφορος» στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη ο Πανθρακικός ανέβασε στροφές και πήρε το πολυπόθητο αποτέλεσμα που θα δώσει «ανάσες» αλλά θα ανεβάσει και το ηθικό ποδοσφαιριστών και φιλάθλων. Το σκορ άνοιξε ο στο 71΄ ο Σίμωσης. Ο ίδιος κέρδισε και το πέναλτι στο 78,΄ που εκτέλεσε ο Παπούλης και έγραψε το τελικό 2-0.
Πρέπει να μάθουν
Εκεί στη Σχολή Αστυφυλάκων μάλλον τα πράγματα δεν τα έχουν μάθει καλά. Οι δημοσιογράφοι προηγούνται των φωτογράφων γιατί επιτελούν και ένα έργο, εάν δε το γνωρίζουν. Δεν είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης της εκδήλωσης να συμπεριφέρονται στους δημοσιογράφους ως «κλωτσοσκούφι». Ενώ στους φωτογράφους να δίδεται το δικαίωμα να αλωνίζουν και χωρίς καμία διαπίστευση. Το ότι δε θέλησε κανείς να δημιουργήσει θέμα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν από σεβασμό στους αστυφύλακες που ορκίζονταν αλλά αυτό δε σημαίνει πως κάτι ανάλογο θα επιτραπεί να συνεχιστεί. Υπάρχουν και οι ενώσεις των δημοσιογράφων που θα γίνουν αν χρειαστεί αντίστοιχες προσφυγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: