Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Βηματάκια

Όλα τοπικά
Ακόμα μια παράταξη, η «Οικολογία Αλληλεγγύη» κατεβαίνει στις περιφερειακές εκλογές, με έμφαση φυσικά, στις πράσινες επιλογές και στην οικολογική στροφή στην οικονομία. Μία από τις προγραμματικές τους δηλώσεις, βέβαια, ήταν η δημιουργία ομάδων που θα αγοράζουν τρόφιμα μόνο τοπικά, από τοπικούς παραγωγούς, ενισχύοντας έτσι και την τοπική οικονομία. Βέβαια δεν μας εξήγησαν πώς μια τέτοια πολιτική θα ταιριάξει με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, αφού ενώ η Ροδόπη είναι πλούσια σε κάποια προϊόντα όπως το μέλι ή το σιτάρι, κάποια άλλα δεν μπορεί να τα υποστηρίξει, ενώ μερικά της είναι και εντελώς άγνωστα, αφού δεν έχουμε δει πολλές τοπικές μπανάνες. Από την άλλη αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα δεν θα μπορούμε να εισάγουμε προϊόντα από πουθενά, και τότε θα αναγκαστούμε να κάνουμε την ανάγκη αρετή.
Τα είπανε
Συνάντηση γνωριμίας είχε χθες το βράδυ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης με τους αντιπεριφερειάρχες του. Σκοπό της συνάντησης η γνωριμία, η σύσφιξη των σχέσεων τους και φυσικά ο προεκλογικός και προγραμματικός σχεδιασμός. Και για όσους αναρωτιούνται αν είναι θέμα συζήτησης οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού και αν υπάρχουν κενές θέσεις, οι πληροφορίες λένε ότι έχει ήδη κλείσει με πολλά ονόματα έκπληξη!
Ο αναποφάσιστος!
Την Τετάρτη είδαμε τον Ανέστη Στρατιάδη στη συνέντευξη τύπου του Τάκη Χαρίτου για την ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του στην περιφέρεια, χθες όμως τον είδαμε στη συνέντευξη των Οικολόγων. Και πάλι απέφυγε να φωτογραφηθεί, άλλα έχει ενδιαφέρον η στάση του, αφού τουλάχιστον από όσο δείχνει ούτε ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει. Πάντως φαίνεται να τον διεκδικούν και οι δύο πλευρές!
Η ΕΑΣ πληρώνει καλά
Για όσους δε το γνωρίζουν…
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ μας είπε ότι η οργάνωση προσφέρει καλύτερες τιμές στα προϊόντα των αγροτών και θα πρέπει να την προτιμήσουν. Είπε επίσης ότι οι παραγωγοί θα πληρωθούν σε διάστημα λίγων ημερών. Αν υπάρχουν αυτά τα λεφτά, πως δεν πληρώνονται τόσους μήνες οι εργαζόμενοι; Σημειωτέον ότι τους οφείλονται 23 μισθούς. Γι΄ αυτό τι έχει να πει ο πρόεδρος της Οργάνωσης;
Νωρίτερα σε ισχύ τα νέα τέλη κυκλοφορίας
Επισπεύδεται κατά δύο μήνες η ισχύς των νέων τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων που θα υπολογίζονται σύμφωνα με τις εκπομπές ρύπων. Το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας θα ισχύσει για όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν από 1 Νοεμβρίου 2010 και όχι από 1 Ιανουαρίου 2011 που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών. Μας έκανε άνω κάτω πέρυσι με τσουχτερά τέλη, με απόσυρση αυτοκινήτων και φέτος αλλάζει πάλι πολιτική. Αυτό θα πει «ο λόγος σου συμβόλαιο»…
Έκανε τη διαφορά
Ανακοινώθηκαν χθες το πρωί τα ονόματα των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών για την ΠΑΜ-Θ και ο Άρης Γιαννακίδης έκανε τη διαφορά συμπεριλαμβάνοντας στο ψηφοδέλτιο του την πρώτη γυναίκα υποψήφια. Μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη εμπειρία από την αυτοδιοίκηση και να είναι νέο πρόσωπο «στα πολιτικά» όμως μετά από τόσα χρόνια έχει περισσέψει η εμπειρία.
Τροφοδοτείται η αγορά
Δύο περιπολικά συνόδευαν οκτώ φορτηγά που μετέφεραν εμπορεύματα στην Εθνική Οδό. Το «κομβόι» εθεάθη στο ύψος του οικισμού Καλλίστης. Μπορεί οι απεργοί να επιμένουν, να απειλούν, να εκφοβίζουν αλλά σιγά σιγά τα εμπορεύματα αρχίζουν να διακινούνται. Σεβαστό το δικαίωμα της απεργίας αλλά ακόμα πιο σεβαστά είναι τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: